ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

12 July, 2023 - 19:51

Categories: 

Υπέγραψε στον Άρη ως το 2026 ο Ζαν Ζιλ Εμβοντό

 

Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Ζαν Ζιλ Σεπ Εμβοντό, όπως είναι το πλήρες όνομά του, για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο γεννημένος στις 23 Απριλίου του 1998 στη Γιαουντέ, την πρωτεύουσα του Καμερούν, αμυντικός μέσος, έμεινε ελεύθερος από την Γκόρνικ Ζάμπρζε έπειτα από δύο σεζόν στον πολωνικό σύλλογο κι ως το 2026 θα φοράει τη φανέλα του Άρη. 

 

Η Ράγιο Βαγιεκάνο ήταν εκείνη που έφερε τον Εμβοντό στην Ευρώπη σε ηλικία 17 ετών, ώστε να ενταχθεί αρχικά στην ομάδα U19 και αργότερα στη δεύτερη ομάδα. Το καλοκαίρι του 2018 ο 25χρονος Καμερουνέζος μέσος εντάχθηκε στο δυναμικό της Αλμπαθέτε. Για μια τριετία (2018-2021) ο Ζαν Ζιλ, εκτός από την Αλμπαθέτε, αγωνίστηκε επίσης ως δανεικός στη Μούρθια και στη Ράγιο Μαγιανταχόντα, συμπληρώνοντας 64 συμμετοχές συνολικά στη δεύτερη και στην τρίτη κατηγορία της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου.

 

Αφού συνέλεξε σημαντικές εμπειρίες από το ισπανικό ποδόσφαιρο, τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Καμερουνέζος παραχωρήθηκε ως δανεικός στην πολωνική Γκόρνικ Ζάμπρζε. Την πρώτη του χρονιά άφησε θετικές εντυπώσεις και η Γκόρνικ ενέταξε στο δυναμικό της ως ελεύθερο το περασμένο καλοκαίρι. Αυτές οι δύο σεζόν ήταν οι πιο «γεμάτες» για τον Ζαν Ζιλ, ο οποίος κατέγραψε συνολικά 43 συμμετοχές στο πολωνικό πρωτάθλημα και άλλες επτά στο Κύπελλο.

 

Στις πρώτες του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Άρης, ο Ζαν Ζιλ Σεπ Εμβοντό, τόνισε:

«Είμαι χαρούμενος που επιτέλους υπέγραψα στον Άρη. Η αλήθεια είναι ότι οι συζητήσεις κράτησαν αρκετές μέρες και ανυπομονούσα, αλλά τέλος καλό όλα καλά.

Έρχομαι με μεγάλη όρεξη σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ελλάδας με φανατικούς οπαδούς.

Υπόσχομαι να δώσω τα πάντα για τη νέα μου ομάδα και να την βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η ομάδα είναι πάνω από όλους μας και εγώ θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Θέλω τώρα να ξεκινήσω προπονήσεις και να ενταχθώ στη νέα μου ομάδα το συντομότερο».

 

 

 

Έφτασε Θεσσαλονίκη ο Κάρλσον

 

Στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" έφτασε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης (12/7) ο Νταβίντ Μόμπεργκ Κάρλσον. Ο 29χρονος Σουηδός εξτρέμ, συνοδευόμενος από τη σύντροφό του, αναμένεται να αποτελέσει το επόμενο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη. Ο Κάρλσον έλυσε το συμβόλαιό του με την Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς, το οποίο ολοκληρωνόταν το Δεκέμβριο του 2023, προκειμένου να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη. Ο πρώην άσος των Σάντερλαντ, Νόρκεπινγκ, Κιλμάρνοκ, Νόρτζελαντ και Σπάρτα Πράγας θα περάσει αύριο τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και, εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά, θα βάλει την υπογραφή στο νέο του συμβόλαιο. 

 

Εν τω μεταξύ, το σήριαλ "Γιάκουμπ Μπράμπετς" παραμένει σε εξέλιξη. Ο Θόδωρος Καρυπίδης, όπως είχε συμβεί και με την περίπτωση του Λουίς Πάλμα, διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν τίθεται θέμα παραχώρησης του 31χρονου Τσέχου στόπερ. Ωστόσο, ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα αναζητεί κεντρικούς αμυντικούς, με τα ονόματα των Βίκτορ Ρουίθ, Φιλ Τζόουνς αλλά και... Λίντσεϊ Ρόουζ να βρίσκονται στο προσκήνιο. 

 

Ο διοικητικός και οικονομικός ηγέτης της ΠΑΕ Άρης, πάντως, καλείται να διαχειριστεί ακόμη μία υπόθεση του παρελθόντος, καθώς ο Ρονάλντο Γκιάρο, που αγωνίστηκε στο "Κλεάνθης Βικελίδης" το διάστημα 2007-2011, ζητά να του καταβληθεί το ποσόν των 300.000 € , άλλως κι όλως επικουρικώς το 50%, συν την δικαστική δαπάνη των 400 € νομιμοτόκως.

 

Ομάδα: