ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

2 October, 2022 - 23:35

Categories: 

Φοβερός Αίτόρ τον οδηγεί προς τον τίτλο!

 

Την ξέφρενη κούρσα του προς την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος συνέχισε ακάθεκτος ο Παναθηναϊκός. Το «τριφύλλι» στο πιο απαιτητικό παιχνίδι από όσα έχει δώσει μέχρι στιγμής, πέρασε με εμφατικό τρόπο από την Τούμπα επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 2-1 με ανατροπή και έχοντας για ακόμη μια φορά σε δαιμονιώδη κατάσταση τον Αϊτόρ, ο οποίος ήταν ο σκόρερ και των δύο του τερμάτων (51’, 73’)! Με τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει το «6Χ6» και να αποκτά αέρα 7 πόντων από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Βόλο!

Ο οίστρος του Αϊτόρ απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά και η επίδρασή του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, επιβεβαιώθηκε και στο χθεσινό ντέρμπι. Με τον  Ισπανό να πετυχαίνει έξι γκολ σε ισάριθμα ματς με τον «δικέφαλο του Βορρά». Ο Ισπανός εξτρέμ συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα, αλλά παράλληλα και να είναι ο πιο σημαντικός κρίκος της αλυσίδας των επιτυχιών της «αρμάδας» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προκαλώντας τρόμο στους αντιπάλους του. 

Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να αιφνιδιάσει και στο 12’ έχασε την πρώτη του σπουδαία ευκαιρία. με την εξαιρετική μπαλιά του Τσέριν για τον Αϊτόρ, που πατάει περιοχή, σουτάρει από αριστερά, αλλά ο Κοτάρσκι διώχνει σε κόρνερ!

Ο ΠΑΟΚ προϊόντος του χρόνου κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να απειλεί.

Στο 17 ο «Δικέφαλος» έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Λύρατζη να σεντράρει από δεξιά και τον Ολιβέιρα να παίρνει την κεφαλιά αλλά να αστοχεί. Η υπεροχή του ΠΑΟΚ απέφερε καρπούς στο 18’ Με τον Ολιβέιρα να εκμεταλλεύεται την πολύ ωραία πάσα του Αουγκούστο με «τακουνάκι» και με ωραίο πλασέ να νικάει τον Μπρινιόλι για το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός δεν πτοήθηκε και βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει απειλώντας με ισοφάριση. Στο 34΄η σέντρα του Χουάνκαρ από αριστερά βρήκε τον Σπόραρ να γυρίζει την μπάλα για τον Ρούμπεν, το σουτ του οποίου όμως ήταν χλιαρό. Στο 37’ νέα καλή στιγμή για το «τριφύλλι», με τον Σπόραρ να επιλέγει λανθασμένα να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, αντί να πασάρει στον επερχόμενο από δεξιά Αϊτόρ και τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει.

Επικός Αϊτόρ και ανατροπή

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος,. Με τον Αϊτόρ να αναλαμβάνει τον ρόλο του ηγέτη οι «πράσινοι» ανέλαβαν την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων

Αρχικά στο 49’ ο Ισπανός εξτρέμ υποχρέωσε σε δύσκολη επέμβαση τον Κοτάρσκι, για να έρθει στο 51’ η ισοφάριση. Ο Ρούμπεν με τρομερή κάθετη τροφοδότησε τον Αίτόρ και ο τελευταίος με ψύχραιμο σουτ έφερε το ματς στα ίσια. Η γρήγορη ισοφάριση απελευθέρωσε τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς, οι οποίοι πίεσαν για το δεύτερο γκολ.

Στο 69’ ο Σπόραρ κέρδισε πέναλτι, με τον Κορτάρσκι να τον χτυπάει στο κεφάλι, με τον Αυστριακό ρέφερι Βαίμπεργκε να κάνει χρήση του VARκαι να υποδεικνύει το  σημείο του πέναλτι. Με τον Αίτόρ να  αποδεικνύεται ψύχραιμος από την άσπρη βούλα στο 73’ και να χαρίζει στον Παναθηναϊκό μια τεράστια σε αξία νίκη.