ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

11 January, 2018 - 22:57

Categories: 

Χωρίς μετρό,τραμ,τρόλεϊ την Παρασκευή – «Δεμένα» πλοία – Απεργία νοσοκομειακών ιατρών

Μπαράζ αντιδράσεων από τα εργατικά σωματεία για διατάξεις που περιλαμβάνονται στο Πολυνομοσχέδιο. 

Χωρίς μετρό θα είναι την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου ,η πρωτεύουσα  καθώς το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό προκήρυξε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Όπως αναφέρει το Σωματείο σε σχετική του ανακοίνωση, «εντός των ημερών, η κυβέρνηση με την ψήφιση του νέου πολυνόμου, παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ό,τι απόμεινε από την δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μια ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου».

Αύριο επίσης δεν θα κινηθούν τα  τρόλεϊ και το τράμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν ο Προαστιακός σιδηρόδρομος όπως και ο Ηλέκτρικός στην γραμμή Πειραιάς -Κηφισιά.

Ακινητοποιημένοι από τις 12:00 έως τις 15:00 θα μείνουν οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ) την Παρασκευή, ενώ τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο μέσο θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Όμως κάβους «δένουν» από τα μεσάνυχτα και για 24 ώρες τα πλοία.  Όπως αναφέρει η ΠΝΟ  υπάρχει η προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων και στην ανακοίνωση γίνεται μνεία «στην διάλυση του ΝΑΤ και την αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του»

Παράλληλα θα υπολειτουργούν και τα δημόσια νοσοκομεία, λόγω 24ωρης απεργίας των νοσοκομειακων γιατρών. Η ΕΙΝΑΠ σημειώνει οτι το Πολυνομοσχέδιο «καταργεί το δικαίωμα της απεργίας στα Πρωτοβάθμια Σωματεία»

Σε πανελλαδική δίωρη στάση εργασίας κατεβαίνουν την Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου, από τις 09.00, οι δικαστές και εισαγγελείς, ύστερα από απόφαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο της ιδιωτικής αναγκαστικής διαμεσολάβησης, το οποίο «πλήττει την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελεύθερη πρόσβαση του πολίτη στη Δικαιοσύνη», όπως αναφέρει ανακοίνωση.

«Η δημιουργία ενός ενδιάμεσου σταδίου υποχρεωτικής ιδιωτικής διαμεσολάβησης καθιστά απαγορευτική την μετέπειτα προσφυγή στα δικαστήρια ιδίως για την οικονομικά ασθενέστερη και συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία του λαού»

πηγή Αθήνα 9.84

olymbic idea