ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

12 July, 2017 - 03:35

Categories: 

Documenta 14: Αυλαία στην Αθήνα με 300.000 επισκέπτες

Σε μόλις πέντε μέρες το μοναδικό ταξίδι της documenta στην Αθήνα θα περάσει στην Ιστορία. Έμαθε τελικά η documenta από την Αθήνα; Η Αθήνα από το Κάσελ; Αν και δεν είναι ακόμη ώρα για απολογισμούς, καθώς η έκθεση συνεχίζεται στο Κάσελ μέχρι τον Σεπτέμβριο, τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά. 300.000  Έλληνες και ξένους επισκέπτες μετρά η έκθεση για τους 3 μήνες που «εγκαταστάθηκε» στην Αθήνα. «Κέρδισε και η documenta και η Αθήνα», δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης για την έκθεση που την Κυριακή 16 Ιουλίου ολοκληρώνεται στην Αθήνα.

«Δεν είναι ακόμη ώρα για απολογισμό αλλά είμαι βέβαιος ότι και η documenta τελικά έμαθε από την Αθήνα αλλά και η πόλη μας κέρδισε πάρα πολλά, αφού επί τρεις μήνες τώρα βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος» δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Σύμφωνα με τη στατιστική ανάλυση επισκεπτών, που πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο του Κάσελ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με επικεφαλής τον καθηγητή Dr. Michael Hellstern, ο οποίος διεξάγει την έρευνα επισκεπτών της documenta εδώ και 20 χρόνια, ποσοστό 47% των επισκεπτών είναι Έλληνες, 25% Γερμανοί, ενώ οι υπόλοιποι επισκέπτες προέρχονται από 57 χώρες απ’ όλο τον κόσμο.

Ωστόσο την Κυριακή 16 Ιουλίου, αν και τελευταία μέρα,σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε το πρότζεκτ Α-λήθεια που στεγάζεται στο περίπτερο KIOSK KSOIK, Φωκίωνος Νέγρη και Επτανήσου στην Κυψέλη και θα λειτουργεί 20:00 με 23:00. Η εκδήλωση είναι μέρος της σταδιακής αποκάλυψης του πρότζεκτ Α-Λήθεια, που είναι σύλληψη του καλλιτέχνη Anton Kats και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Ιφιγένεια Παπαδάτου στη διάρκεια των 100 ημερών της documenta 14 στην Αθήνα.

Στην καρδιά της εκδήλωσης της 16ης Ιουλίου βρίσκεται η πρωταρχική αποστολή της ομάδας Snehta Residency να προαγάγει νέους τρόπους ερμηνείας της πόλης μέσω της ενεργοποίησης ή της επανάχρησης των ιδιοτήτων και ενεργειών που εκφράζει ένα έργο τέχνης. Η γνώση αυτή προκύπτει από την εμπειρία του πενταετούς προγράμματος της ομάδας, που συνεχίζεται ακόμη και μέχρι τώρα έχει επιτρέψει σε 60 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να εργαστούν στην Κυψέλη.

Ανταποκρινόμενη στο πρότζεκτ Α-λήθεια, η ομάδα Snehta υλοποιεί στο περίπτερο της Κυψέλης μια σειρά δράσεις που τονίζουν την ιστορική σημασία της γειτονιάς αυτής ως εμπορικού και κοινοτικού τόπου αλλά και ως σύγχρονου γλυπτικού μνημείου. Οι καλλιτεχνικές παρεμβάσεις υπογράφονται από τους εξής: Αμαλία Χαρικιοπούλου, Αύγουστο Βεϊνόγλου (καλλιτέχνης, ιδρυτικός διευθυντής της ομάδας Snehta), Becky Campbell (καλλιτέχνιδα, συντονίστρια της ομάδας Snehta), Grashina Gabelmann και Judith Sönnicken, Αθανάσιο Γάτο, Campus Novel και Maëlle Gross με το πρότζεκτ FILIRA.

Έως τις 17 Σεπτεμβρίου η έκθεση συνεχίζεται στο Κάσελ.

\

πηγή athina984.gr

olymbic idea