ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

13 March, 2018 - 03:27

Categories: 

Eurogroup: Εκατό ημέρες για λύση πακέτο

Την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισεκατομμυρίων εντός του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Μαρτίου ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup ο πρόεδρος του συμβουλίου Μάριο Σεντένο.

 

Χαρακτήρισε μάλιστα επιτυχή την έναρξη της 4ης αξιολόγησης μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του κουαρτέτου στην Αθήνα στο τέλος Φεβρουαρίου.

 

Ο κ. Σεντένο τόνισε, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα του προγράμματος, προκειμένου να εξέλθει επιτυχώς από το πρόγραμμα.

 

Ο Γάλλος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί υποστήριξε, ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι προσπάθειες όλων των πλευρών, προκειμένου να έχουμε επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.Τόνισε ακόμη, ότι πρέπει να επιτευχθεί η απαιτούμενη πρόοδος σε τρεις πυλώνες.

 

Πρώτον: Να παρουσιάσει η ελληνική πλευρά στο Eurogroup το στρατηγικό πλάνο μακροπόθεσμης ανάπτυξής της όπως έχει δεσμευθεί ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, ότι θα κάνει ως το Πάσχα.

 

Δεύτερον: Να ολοκληρωθεί η τεχνική δουλειά που συνδέει την ελάφρυνση του χρέους με την ανάπτυξη της χώρας.

 

Τρίτον: Να συμφωνηθεί το πλαίσιο υποστήριξης της Ελλάδας στο μέλλον.

 

Το επόμενο Eurogroup είναι προγραμματισμένο για τις 27 Απριλίου στη Σόφια και εκεί αναμένεται να διεξαχθεί και η πρώτη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

 

Ηχηρά μηνύματα στέλνει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

 

Την ίδια ώρα μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Ρέγκλινγκ σημειώνει πως αν η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του 2019 ακυρωθεί, τότε καταρρέουν όλα. Όσον αφορά την πιστοληπτική γραμμή στήριξης, ο επικεφαλής του ESM αναφέρει πως παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στις αγορές, στους πολίτες και στους επενδυτές.

 

«Εάν τα πάντα παραμείνουν ήσυχα, οι μεταρρυθμίσεις συνεχιστούν και η Ελλάδα συνεχίζει να βελτιώνει την πρόσβασή της στις αγορές, τότε με βάση ό,τι γνωρίζουμε σήμερα πιθανώς και να μη χρειαστεί την πιστοληπτική γραμμή», προσθέτει χαρακτηριστικά.

 

Σχετικά με τα αντίμετρα, επισημαίνει πως, αν οι δημοσιονομικές εξελίξεις παραμείνουν τόσο θετικές, τότε θα ενεργοποιηθεί ένα πακέτο με θετικά μέτρα. Αναφορικά δε με το χρέος, δηλώνει ότι απόφαση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα θα ληφθεί πριν από τον Αύγουστο και πιθανώς να περιλαμβάνει εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ από τον ESM. «Εάν υπάρξει επιπρόσθετη ελάφρυνση χρέους, το πιθανό είναι να υπάρξει και πρόσθετη επιτήρηση, κάποιου είδους στενότερη εποπτεία».

 

Τέλος, για το α΄ εξάμηνο του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι κόστισε περίπου 86 δισ. ευρώ και σήμαινε ένα μεγάλο τρίτο πρόγραμμα.

πηγή athina984.gr

olymbic idea