ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

13 January, 2018 - 21:48

Categories: 

Euroworking Group: Από εβδομάδα τα σπουδαία για το ελληνικό πρόγραμμα

Ως αναμενόταν, τα σπουδαία σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης θα έρθουν την ερχόμενη εβδομάδα. Στο χθεσινό euroworking group συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης των προαπαιτουμένων, ωστόσο θα απαιτηθεί και νέα συνεδρίαση της ομάδας εργασίας, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, προκειμένου να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.

 

Η Έκθεση Συμμόρφωσης από την πλευρά των θεσμών θα πρέπει να έχει καταρτιστεί έως την ερχόμενη Παρασκευή, ώστε το eurogroup της Δευτέρας (22 Ιανουαρίου) να δώσει το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

 

Σε ό,τι αφορά το ύψος της επόμενης δόσης, το θέμα βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση, ωστόσο οι θεσμοί συνεχίζουν να αναμένουν το ύψος της λίγο πάνω από 5 δισ. ευρώ.

 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, υπερψηφίστηκε και η υποψηφιότητα του Ολλανδού Χανς Φίλμπριφ για την προεδρία του οργάνου. Αναμένεται να αντικαταστήσει τον Αυστριακό Τόμας Βίζερ από την 1η Φεβρουαρίου.

 

Εν τω μεταξύ, σήμερα Παρασκευή (13.00 ώρα Ελλάδος) θα διεξαχθεί στο Παρίσι η τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου της προεδρίας του eurogroup από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στον Μάριο Σεντένο. Ο Πορτογάλος υπουργός πραγματοποιεί επίσημο ταξίδι στη γαλλική πρωτεύουσα και η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πρεσβεία της χώρας του.

 

Γύρω στα έξι δισ. θα ανέλθει η επόμενη δόση δανείων που θα λάβει η Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή της Ευρωζώνης. Όπως ανέφερε η ίδια πηγή στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η απόφαση για την εκταμίευση της εν λόγω δόσης αναμένεται να ληφθεί στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, καθώς μέσα στην επόμενη εβδομάδα προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες εκκρεμότητες.

πηγή athina984.gr

olymbic idea