ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Στουρνάρας

19 June, 2017 - 01:07

Categories: 

H ημερομηνία "θανάτου" του ΠΗΓΑΣΟΥ, τα Regional Media Awards και η συμμετοχή του Αρχείου της ΕΡΤ στην Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων

Τίτλοι τέλους για τον ΠΗΓΑΣΟ. Οι τράπεζες αποφάσισαν να πραγµατοποιήσουν στις 26 Ιουλίου δηµόσιο πλειστηριασµό για την πώληση των εταιρειών που συνέθεταν τον όµιλο της Πήγασος Εκδοτική Α.Ε, εξέλιξη που θα σηματοδοτήσει την αποχώρηση του Φώτη Μπόμπολα από τον χώρο των Media.

Σε σχέση µε την περίπτωση του ∆ΟΛ, η βασική διαφορά του µοντέλου εκποίησης είναι ότι η Πήγασος θα πουληθεί τµηµατικά. Να σηµειωθεί ότι οι πωλήσεις των εταιρειών στις οποίες συµµετέχει η Πήγασος θα πραγµατοποιηθούν µε τα δανειακά βάρη να µεταφέρονται στον πλειοδότη. Η Πήγασος είχε ρεκόρ αρνητικών κεφαλαίων και χρωστούσε στις τράπεζες 161,9 εκατ. ευρώ, από τα οποία σε καθυστέρηση πάνω από τρεις µήνες ήταν τα 103,8 εκατ. σύµφωνα µε τα στοιχεία Οκτωβρίου 2016.

Συγκεκριµένα, στις 26 Ιουλίου θα βγουν σε ξεχωριστές διαδικασίες πλειστηριασµού οι εξής εταιρείες:

- Το 97,3% της Α.Ε. Μουσικών Εκδηλώσεων και Παραγωγών Ανωση που έκανε τις τηλεοπτικές παραγωγές

-Το 100% της Pegasus Magazines Publications S.A. που εξέδιδε περιοδικά

-Το 100% της Εκδόσεις ΕΘΝΟΣ Α.Ε. που εξέδιδε τις εφηµερίδες «Εθνος» και «Ηµερησία»

-Το 100% της Πήγασος Ιnteractive που υποστήριζε τις δραστηριότητες του οµίλου στο ∆ιαδίκτυο

- Το 26,53% του πρακτορείου διανοµής Τύπου ΕΥΡΩΠΗ Α.Ε.

- Το 50% της εκτυπωτικής Ιρις 

-Το 13,09% της Τηλέτυπος. Η αρχική συµµετοχή της Πήγασος ήταν 32,73% αλλά µετά την αιφνιδιαστική πώληση στον Ιβάν Σαββίδη το ποσοστό περιορίστηκε στο 13,09%, το οποίο δεν µεταβιβάστηκε καθώς ήταν δεσµευµένο από τις τράπεζες

 -Το 50% της ΝSP RADIO A.E. που έχει το ραδιόφωνο του οµίλου

- Το 50% της Word of Mouth, υπεύθυνης διανοµής κινηµατογραφικών ταινιών

- Το 33,3% της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος που εξέδιδε τον «Αγγελιοφόρο»

- Το 20% της Αποστολή Α.Ε. ∆ιανοµών

- Το 50% της Μέλλον Group A.E., της οποίας η επωνυµία φαντάζει ειρωνική µε τις σηµερινές συνθήκες.

"Ακλόνητος" ΣΚΑΙ!

Ο ΣΚΑΪ παραμένει στην κορυφή της τηλεθέασης και την προηγούμενη εβδομάδα, χάρη στην εκμετάλλευση του «Survivor», με τον ΑΝΤ1 να παραμένει δεύτερος. Τρίτος παραμένει ο Alpha και ακολουθεί το Star, στον πίνακα τηλεθέασης της Nielsen.

 

5 – 11/6

Σύνολο (ηλικία 15-44)

29/5 – 4/6

Σύνολο (ηλικία 15-44)

ΣΚΑΪ 20,9% (22,5%) 20,6% (22,4%)

ΑΝΤ1 14,8% (11,8%) 15% (11,2%)

ALPHA 12,3% (11,5%) 12,3% (11,7%)

STΑR 9,2% (10%) 9,7% (10,5%)

MEGA 7,4% (9,1%) 7,2% (9%)

E-TV 7,2% (4,1%) 7,2% (4,1%)

ΕΡΤ1 4,7% (2,4%) 5,7% (3,8%)

ΕΡΤ2 2,6% (2,2%) 2,3% (1,3%)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV 0,9% (0,7%) 0,9% (0,9%)

Πηγή: Nielsen

Συμμετοχή του Αρχείου της ΕΡΤ στην Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων

Το Αρχείο της ΕΡΤ συμμετέχει στην επιστημονική ημερίδα «Εκ γυναικός… πηγάζει τα κρείττω – διαδρομές στις αρχειακές πηγές», που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων 2017, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και ώρα 19:30, στα  Γενικά Αρχεία του Κράτους (Δάφνης 61, Ψυχικό).

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν τα Γ.Α.Κ., ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, με τη συμμετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος, της ΕΡΤ και της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

Η εκδήλωση εστιάζει στη γυναικεία δραστηριότητα μέσα από αρχειακές πηγές και περιλαμβάνει ομιλίες, έκθεση αρχειακού υλικού -ψηφιακού και πρωτοτύπου- των συμμετεχόντων φορέων, καθώς και προβολή του ντοκιμαντέρ «Περισκόπιο – Ελληνικό Φεμινιστικό Έντυπο» από το Αρχείο της ΕΡΤ.

Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδειχθεί ο αγώνας για τη γυναικεία χειραφέτηση ως βασικό θεμέλιο μιας δημοκρατικής κοινωνίας και ως παράμετρος συνδιαμόρφωσης της ελληνικής Ιστορίας.

Υπό την Αιγίδα της ΠΕΙΡΑΣ διοργανώνονται και φέτος για δεύτερη φορά τα Regional Media Awards

Τα Regional Media Awards 2017 απευθύνονται στο σύνολο των παρόχων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια. Τα βραβεία απαρτίζονται από μια ευρεία γκάμα κατηγοριών υποψηφιότητας, οι οποίες καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των πρακτικών των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Για κάθε Μέσο (Εφημερίδες και Περιοδικά, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση και Websites) οι υποψηφιότητες κατηγοριοποιούνται στις ενότητες: “Περιεχόμενο”, “Σχεδιασμός/Παραγωγή”, “Διαφήμιση και Εμπορική Πολιτική”, “Επικοινωνία & Μάρκετινγκ”, και “Ψηφιακά Μέσα”.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης και η βράβευση των κορυφαίων και πιο καινοτόμων στις κατηγορίες που θα διαγωνιστούν.

Η Κριτική Επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα, θα αποτελείται από εκπροσώπους των media shops και μεγάλων διαφημιζόμενων, θεσμικούς φορείς, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, δημοσιογράφους κ.α.

Τα Regional Media Awards εμπλουτίζονται φέτος με το Regional Media Forum’17, όπου θα έχετε την ευκαιρία – την ίδια μέρα με την τελετή απονομής – να παρακολουθήσετε καταξιωμένους keynote ομιλητές από το εξωτερικό και να συζητήσετε για το μέλλον των Regional Media με επιφανείς εκπροσώπους της διεθνούς και εγχώριας κοινότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής στο http://www.regionalmediaawards.gr

Tα εν οίκω...

Oι αντιπρόσωποι της ΕΣΠΗΤ στο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών της 16ης & 17ης Ιουνίου 2017, για την ανάδειξη αντιπροσώπων της Ένωσης στο 8ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ έχουν ως εξής :

Ψήφισαν: 428, Έγκυρα: 413, Λευκά: 12, Άκυρα:

**  ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ 213 ψήφοι (9 αντιπρόσωποι)

**  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ 121 ψήφοι (5 αντιπρόσωποι)..

 ** ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΣΠΗΤ 30 ψήφοι (1 αντιπρόσωπος)

 **  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 23 ψήφοι (1 αντιπρόσωπος)

 **  ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΥΠΟΥ 21 ψήφοι (1 αντιπρόσωπος)

 **  ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-120   5 ψήφοι

Εκλέγονται κατά σειρά επιτυχίας ανά συνδυασμό:

ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ:

Τακτικοί αντιπρόσωποι:

ΜΠΕΡΕΔΗΜΑΣ Θέμης (187),

ΑΛΑΤΑΣ Θανάσης (121), 

ΠΕΠΟΝΑ Φωφώ (58),

 ΚΑΣΙΜΑΤΗ Νίνα (45),

 ΑΛΕΞΑΚΗΣ Δημήτρης (43),

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ Νέλλη (40),

ΜΠΑΤΗ Όλγα (34),

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ Παναγιώτης (21),

ΧΡΗΣΤΟΥ Κων/νος (20).

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ:

Τακτικοί αντιπρόσωποι :

ΖΑΡΙΦΗ Μαρία (75),

ΚΡΙΚΟΣ Σπύρος (54),

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία (34),

ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ Αργυρώ (34),

ΚΟΔΡΟΥ Αθηνά (33).

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΣΠΗΤ:

Τακτικός αντιπρόσωπος:

ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Δημήτριος (20)

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ:

Τακτικός αντιπρόσωπος :

ΖΑΧΑΡΗΣ Πάνος (17)

ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΥΠΟΥ:

Τακτικός αντιπρόσωπος :

Σκαλτσά Θεοδώρα (15)

Ο συνδυασμός ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – 120 δεν εξέλεξε αντιπρόσωπο.Τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

-Στην πρώτη θέση ο Real FM τη βδομάδα 6/6-12/6/2107 με 124 αστάθμιστες απαντήσεις. Δεύτερος ο Sfera με 111 και τρίτος ο Μελωδία με 110. Ο ΣΚΑΪ υποχώρησε στην τέταρτη με 103,..

- Για το Κύπελλο Τύπου, στο γήπεδο της Καλλιθέας τέθηκαν αντιμέτωποι το Action 24 με τον ΣΠΟΡ FM. Η κούπα κατέληξε στους πρώτους, οι οποίοι επικράτησαν 2-1 χάρη σε γκολ του Αλέξανδρου Λυμπέρη...

-Σε live delay στις 22.00 θα μεταδώσει κάποια από τα παιχνίδια του Confederations Cup η ΕΡΤ1, ώστε να μην αλλάξει το κεντρικό δελτίο που ξεκινάει στις 21.00...

-Στίβος συνέχεια και το επόμενο Σαββατοκύριακο στην ΕΡΤ, με την μετάδοση των αγώνων του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου "Μπρούνο Τζάουλι" από την Λιλ της Γαλλίας...

-Η NOVA είναι το μεγάλο φαβορί να μεταδώσει τα φιλικά τωω Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και άλλων ομάδων της Super League στο διάστημα της προετοιμασίας τους...


-Τέλος ο Σπύρος Παπαδόπουλος από τον ALPHA, ωστόσο η εκπομπή "Στην υγειά μας" θα επιστρέψει από τον Οκτώβρη σε νέο κανάλι,  όπως είπε on air ο παρουσιαστής...


-Καλό βράδυ, καλή βδομάδα και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com

olymbic idea