ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Στουρνάρας

31 August, 2016 - 01:53

Categories: 

H πρώτη μέρα της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών, τα προκριματικά του World Cup 2018 στον ΟΤΕ TV και ο Ντέμης Νικολαϊδης στον ΣΠΟΡ FM!

Από ένα απρόοπτο σημαδεύτηκε η διαδικασία της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών, καθώς λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στον περιβάλλοντα χώρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης μπήκε ένα ασθενοφόρο προκειμένου να παραλάβει ένα από τα μέλη της επιτροπής.

Πρόκειται για το μέλος της επιτροπής το οποίο νωρίτερα είχε μεταβεί στο κτίριο της ΓΓΤΕ με τον ίδιο τρόπο καθώς νοσηλευόταν σε νοσοκομείο αλλά δεν μπορούσε να απέχει της διαδικασίας. Μετά την αποχώρησή του είναι άγνωστο αν υπάρχει αντικαταστάτης προκειμένου η δημοπρασία να συνεχιστεί ή αν η διαδικασία έχει διακοπεί λόγω αδυναμίας του συγκεκριμένου μέλους της επιτροπής. Άγνωστο είναι επίσης αν η αποχώρηση του συγκεκριμένου μέλους έχει να κάνει με κάποια προγραμματισμένη διακοπή της διαδικασίας που σημειωτέον διακόπτεται μόνο όταν ολοκληρωθεί κάθε κύκλος δημοπράτησης κάποιας τηλεοπτικής άδειας.

Το συγκεκριμένο μέλος της επιτροπής είχε περάσει την πύλη του κτιρίου της ΓΓΕ στις 8:10 το πρωί και αφού πρώτα προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις με την ασφάλεια του κτιρίου προκειμένου τότε το ασθενοφόρο να περάσει την είσοδο και το μέλος να μπει στο κτήριο με καροτσάκι.

Στις 9 ξεκίνησε η διαδικασία που αναμένεται να υπερβεί τις 50 ώρες

Εν μέσω καταγγελιών και πολιτικών αντιπαραθέσεων ξεκίνησε στις 9 το πρωί η δημοπρασία  για τις τηλεοπτικές άδειες. Συνολικά, θα δημοπρατηθούν τέσσερις άδειες, ενώ οι υποψήφιοι είναι πλέον οκτώ, καθώς δεν έγινε αποδεκτή η εγγυητική επιστολή του Φίλιππου Βρυώνη ( Ε-TV) από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ, η οποία είχε ισχύ μόλις 36 ημερών αντί 365 ημερών που προέβλεπε ο νόμος.

Η προσέλευση των εκπροσώπων των 8 καναλιών  στο κτίριο της  Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης ξεκίνησε στις 7 :00 κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με την παρουσία ασθενοφόρων.

Για την λήψη απόφασης που θα αφορά σε κάθε άδεια ξεχωριστά  θα απαιτηθούν περίπου 12  ώρες. Ενδιαμέσως προβλέπεται διάλειμμα  τριών έως τεσσάρων ωρών  έτσι ώστε  ο τελικός χρόνος μπορεί να υπερβεί  τις 55 ώρες .

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς εκπροσώπων των καναλιών, η ηλεκτρονική δημοπρασία για την πρώτη άδεια εκτιμάται οτι θα ολοκληρωθεί γύρω στις πέντε το απόγευμα, για να ακολουθήσει η δεύτερη φάση με την υποβολή έγγραφων και σφραγισμένων προσφορών από τους δύο υποψηφίους που θα επικρατήσουν στην πρώτη φάση.

Οι υποψήφιοι θα αποσύρονται σταδιακά από την πρώτη φάση καθε δημοπράτησης, όταν το τίμημα αρχίσει να προσεγγίζει τα έξι εκατομμύρια ευρώ. Με αυτό τον τρόπο στην εξελιξη η διαδικασία θα επιταχυνθεί.

Ο διαγωνισμός διενεργείται από την ειδική Επιτροπή Διεξαγωγής και το κτίριο έχει παραδοθεί προς φύλαξη στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο πρώτος εκπρόσωπος καναλιού που έφτασε στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης  ήταν ο Κάρολος Αλκαλάι από την πλευρά του Star ενώ είχαν προηγηθεί οι άνθρωποι της Singular Logic, της εταιρείας που έχει αναλάβει το διαγωνισμό.

Ο δρόμος μπροστά από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας στην Καλλιθέα ήταν αποκλεισμένος και η πρόσβαση επιτρέπεται  μόνο στους εκπροσώπους των εταιριών που διεκδικούν άδεια και τα τηλεοπτικά συνεργεία. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ελέγχουν το χώρο, ενώ έχουν επιστρατευτεί και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, φτάνοντας στη Γενική Γραμματεία Τύπου, οι εκπρόσωποι των οκτώ εταιριών παρέδωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα καθώς απαγορεύεται η επικοινωνία εκτός κτηρίου,  αλλά και με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό.

Κρατώντας από μία μικρή βαλίτσα ο καθένας  εισήλθαν στο κτίριο, το οποίο έχει ήδη εφοδιαστεί με ράντζα και χημικές τουαλέτες.

Στις 8 η ώρα  έφτασαν στο κτίριο ο κ. Θοδωρής Κυριακού και ο κ. Στρατής Λιαρέλλης από τον ΑΝΤ1.

Τρίτος κατά σειρά μπήκε ο υιός του κ. Καλογρίτσα Βλαδίμηρος με εκπροσώπους της εταιρείας .


Τέταρτος μπήκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ακολουθούσε ο εκπρόσωπος του ΣΚΑΪ Κώστας Κιμπουρόπουλος ο οποίος δήλωσε : «Πληρώνουμε λύτρα για να λειτουργούν τα κανάλια με την ελευθερία μίας σύγχρονης δημοκρατίας».

Ακολούθησε ο κ. Δημήτρης Φουρλεμάδης από τον ALPHA. Σε δήλωση που έκανε στην κάμερα είπε ότι δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή η εγγυητική του κ. Καλογρίτσα και συνέχισε: «Είμαι αισιόδοξος, η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και είναι και ταπεινωτική γιατί οι συνθήκες δεν είναι καλές».

Προτελευταίος έφθασε ο Ιβάν Σαββίδης.

Με την άφιξη του Πάνου Κυριακόπουλου της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ» ολοκληρώθηκε ο κύκλος αφίξεων και  άρχισε η διαδικασία.

Η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών συνεχίστηκε χθες  με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών και  προέκυψε εμπλοκή με  υποψηφιότητες Καλογρίτσα – Βρυώνη . Για το λόγο αυτό κλήθηκε εκτάκτως ο νομικός σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Γιάννης Μαντζουράνης.

Εκτός από την εμπλοκή με την εγγυητική επιστολή του Βρυώνη σύμφωνα με πληροφορίες  και ο επιχειρηματικός όμιλος Καλογρίτσα κατέθεσε εκπρόθεσμα, κατά 40 λεπτά,  εγγυητική επιστολή της Τράπεζας Αττικής, ύψους 3 εκ. ευρώ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκε άνωθεν εντολή στην αρμόδια υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης να κρατηθεί το πρωτόκολλο ανοιχτό παρά τη λήξη του χρόνου, για να κατατεθεί η εγγυητική επιστολή του ομίλου Καλογρίτσα.

Κουμουτσάκος: Σε σαθρό έδαφος όλη η διαδικασία για τις άδειες

Όλη η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες γίνεται σε σαθρό έδαφος γιατί δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που καταργεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική δημοπρασία. Υπάρχει έντονη η οσμή της χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης, σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Η ΝΔ δεν θα πάρει τις άδειες πίσω, αλλά θα ανοίξουμε τον ανταγωνισμό για να υπάρχουν οι ίδιοι κανόνες της ελεύθερης αγοράς, είπε ο κ. Κουμουτσάκος. Προσέθεσε ακόμη ότι υπήρχαν προβλήματα στο υφιστάμενο καθεστώς της τηλεοπτικής αγοράς αλλά η θεραπεία που επιβάλλεται είναι πολύ χειρότερη.

Η διαδικασία της δημοπρασίας σε δύο φάσεις

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν σε συγκεκριμένους χώρους και δεν θα επιτρέπεται η έξοδός τους παρά μόνο με συνοδεία. Επίσης, δεν θα τους επιτραπεί η χρήση προσωπικών υπολογιστών ή ασύρματων συσκευών. Στην αίθουσα των υποψηφίων θα βρίσκεται μόνο ο υπολογιστής με το ηλεκτρονικό σύστημα της δημοπρασίας και τα έντυπα για τις προσφορές και τις ενστάσεις.

Το έντυπο υλικό που θα επιβεβαιώνει τις προσφορές, θα μεταφέρεται μεταξύ Επιτροπής,η οποία θα είναι εγκατεστημένη στη μεγάλη κεντρική αίθουσα και υποψηφίων,τα 5μελή επιτελεία των οποίων θα βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια και δεν θα επικοινωνούν μεταξύ τους με καθορισμένους κλητήρες. Σε περίπτωση παραβίασης των όρων του διαγωνισμού θα αποκλείεται η εγγυητική επιστολή των 3 εκ. ευρώ και αυτή θα καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου.

Η δημοπράτηση της κάθε άδειας θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, η πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού -καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες και ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης- αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ θα αυξάνει το τίμημα κατά 500.000 ευρώ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα είτε να αποδεχθούν τη νέα τιμή είτε να παραμείνουν αδρανείς, αποσυρόμενοι από τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας και διατηρώντας την ευχέρεια να διεκδικήσουν την επόμενη. Στη συνέχεια η επιτροπή θα αυξάνει το τίμημα κατά βήματα και κατά την κρίση της με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ και η διαδικασία θα επαναληφθεί.

Μετά την αποχώρηση των υπολοίπων συμμετεχόντων, έχοντας απομείνει μόνο δύο, η δημοπράτηση της άδειας θα περάσει στη δεύτερη της φάση  όπου θα μιλούν μόνο οι δύο υποψήφιοι που θα καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο. Σε περίπτωση ισόποσων προσφορών, θα επαναληφθεί η διαδικασία των κλειστών φακέλων και η άδεια θα απονεμηθεί στον πλειοδότη.

Από σήμερα και μέχρι τα ξημερώματα της προσεχούς Πέμπτης έχει απαγορευτεί η στάση και στάθμευση οχημάτων περιμετρικά του κτιρίου της ΓΓΤΕ στην Καλλιθέα απέναντι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Στο διαγωνισμό θα συμμετάσχουν οι εξής 8 υποψήφιοι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

Γεροβασίλη: «Μαύρο» το αργότερο σε 90 ημέρες σε κανάλι χωρίς άδεια

«Μαύρο» μετά από 90 ημέρες το αργότερο θα ρίξει η κυβέρνηση σε όποιο κανάλι δεν πάρει άδεια, σύμφωνα με όσα δήλωσε τη Δευτέρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη

Ειδικότερα, ερωτηθείσα για το πότε θα σταματήσουν να εκπέμπουν όσα κανάλια δεν πάρουν άδεια η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε στο Real FM ότι «προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής, ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν και άδειες. Θα είναι μέχρι 90 μέρες μάξιμουμ και όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμψει».

Alpha: Δικηγόρος του Β. Μαρινάκη ο Γ. Μαντζουράνης

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο νομικός σύμβουλος του δημοσίου για τις τηλεοπτικές άδειες Γιάννης Μαντζουράνης πριν από ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 14 Ιουλίου είχε συνοδεύσει τον επιχειρηματία και διεκδικητή μίας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών Βαγγέλη Μαρινάκη, στον Άρειο Πάγο, δηλώνοντας πως είναι δικηγόρος του. Ο τηλεοπτικός σταθμός της Κάντζας εγείρει και αυτός ερωτήματα, για τη διαγωνιστική διαδικασία που ακολουθείται.

Γ. Μαντζουράνης: «Ψευδές και συκοφαντικό»

Ο κ. Ματζουράνης με δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» αναφέρει: «Είναι απολύτως ψευδές και συκοφαντικό ότι είμαι δικηγόρος του Μαρινάκη. Είμαι δικηγόρος του Θεόδωρου Κουρίδη, συγκατηγορουμένου του κ. Μαρινάκη, και ουδέποτε έχω εκπροσωπήσει τον κ. Μαρινάκη σε καμία δίκη. Τουναντίον, είμαι δικηγόρος του Δ. Κοντομηνά (σ.σ.: ιδιοκτήτη του ALPHA) στην υπόθεση του Ταμιευτηρίου και στο φορολογικό ποινικό του».

Τα προκριματικά του World Cup 2018 αποκλειστικά στον ΟΤΕ TV

Πενήντα δύο ομάδες θα διεκδικήσουν τις 13 θέσεις που θα δοθούν σε εκπροσώπους της Ευρώπης στο World Cup 2018, αρχής γενομένης από αυτήν την εβδομάδα. Την εξέλιξη των προκριματικών θα καλύψουν αποκλειστικά και σε HD τα κανάλια OTE SPORT του OTE TV. 

Η Ρωσία έχει προκριθεί απευθείας, ως διοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο θα φιλοξενήσει 32 έθνη από όλον τον κόσμο. Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, 52 χώρες έχουν χωριστεί σε εννέα ομίλους και θα συναντηθούν όλοι με όλους, σε εντός και εκτός έδρας ματς, από τις 4 Σεπτεμβρίου 2016 έως τις 10 Οκτωβρίου 2017, που όλα θα μεταδοθούν σε αποκλειστικότητα από τον ΟΤΕ TV. 

Οι συνδρομητές των καναλιών ΟΤΕ SPORT θα συνδεθούν live με 21 γήπεδα της ηπείρου, από την Κυριακή 4/9 έως και την Τρίτη 6/9, μεταξύ των οποίων και το Estádio Algarve Faro" της Πορτογαλίας, όπου το Γιβραλτάρ θα υποδεχθεί την Ελλάδα (Τρίτη 6/9, 21.45, OTE SPORT 1HD), στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του 8ου ομίλου. 

Ο ΟΤΕ TV θα μεταδώσει και το τελευταίο τεστ της Ελλάδας, πριν την πρώτη επίσημη υποχρέωση, το φιλικό με την Ολλανδία, που θα διεξαχθεί στο Αϊντόφεν, την Πέμπτη 1/9, στις 21.45 (OTE SPORT 1HD). 

H έναρξη των προκριματικών για το World Cup 2018 θα γίνει στα κανάλια ΟΤΕ SPORT την Κυριακή στις 19.00, με τους αγώνες Σλοβακία-Αγγλία (6ος όμιλος, OTE SPORT 1HD), Δανία-Αρμενία (5ος όμιλος, OTE SPORT 2HD), Καζακστάν-Πολωνία (5ος όμιλος, OTE SPORT 3HD) και Λιθουανία-Σλοβενία (6ος όμιλος, OTE SPORT 4HD). 

Με το τέλος κάθε αγωνιστικής ημέρας (23.45), στο OTE SPORT 1HD, η εκπομπή “European Qualifiers” ενημερώνει για ό,τι έχει συμβεί, αλλά και για αυτά που έρχονται. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

Κυριακή (4/9) Ώρα Κανάλι

Σλοβακία-Αγγλία 19.00 OTE SPORT 1HD

Δανία-Αρμενία 19.00 OTE SPORT 2HD

Καζακστάν-Πολωνία 19.00 OTE SPORT 3HD

Λιθουανία-Σλοβενία 19.00 OTE SPORT 4HD

Νορβηγία-Γερμανία 21.45 OTE SPORT 1HD

Τσεχία-Βόρειος Ιρλανδία 21.45 OTE SPORT 2HD

Ρουμανία-Μαυροβούνιο 21.45 OTE SPORT 3HD

Μάλτα-Σκωτία 21.45 OTE SPORT 4HD

Δευτέρα (5/9) Ώρα Κανάλι

Γεωργία-Αυστρία 19.00 OTE SPORT 2HD

Ισραήλ-Ιταλία 21.45 OTE SPORT 1HD

Κροατία-Τουρκία 21.45 OTE SPORT 2HD

Ισπανία-Λιχτενστάιν 21.45 OTE SPORT 3HD

Ουαλία-Μολδαβία 21.45 OTE SPORT 4HD

Σερβία-Ιρλανδία 21.45 OTE SPORT 7HD

Ουκρανία-Ισλανδία 21.45 OTE SPORT 8HD

*Φινλανδία-Κόσοβο 23.45 OTE SPORT 3HD (REC)

Tρίτη (6/9) Ώρα Κανάλι

Γιβραλτάρ-Ελλάδα 21.45 OTE SPORT 1HD

Κύπρος-Βέλγιο 21.45 OTE SPORT 2HD

Βοσνία Ερζεγοβίνη-Εσθονία 21.45 OTE SPORT 3HD

Σουηδία-Ολλανδία 21.45 OTE SPORT 4HD

Ελβετία-Πορτογαλία 21.45 OTE SPORT 7HD

Λευκορωσία-Γαλλία 21.45 OTE SPORT 8HD

Οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV μπορούν να παρακολουθούν το πρόγραμμα των καναλιών OTE SPORT και μέσω κινητού, τάμπλετ ή λαπτοπ, από την υπηρεσία OTE TV GO. 
O Nτέμης Νικολαίδης στον ΣΠΟΡ FM

 

Στα 20 χρόνια της πορείας του, ο ΣΠΟΡ FM 94,6 κάνει μόνιμο πρωταθλητισμό και παίζει πάντα φουλ επίθεση. Γι’ αυτό θα έχει στο ρόστερ του και τον Ντέμη Νικολαΐδη! 

Μία από τις σπουδαιότερες και πλέον αντισυμβατικές και ροκ προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου την τελευταία 20ετία, ο κορυφαίος Έλληνας διεθνής επιθετικός και πρωταθλητής Ευρώπης, ανοίγει μία νέα σελίδα στο βιβλίο της ζωής του. 

Θα σχολιάζει την επικαιρότητα, θα μιλάει για μπάλα (και όχι μόνον…) και θα φιλοξενεί στον ΣΠΟΡ FM ανθρώπους που έχουν σίγουρα κάτι ενδιαφέρον να μας πουν. 

Ο Ντέμης Νικολαΐδης, παρέα με τον Αλέξη Σπυρόπουλο, από την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και κάθε Παρασκευή από τις 18.00 μέχρι τις 20.00 στο στούντιο του ΣΠΟΡ FM 94,6 με την εκπομπή «Ντεμοτεχνείο»! 

Τα εν οίκω...

ΕΣΗΕΑ: Κακοστημένο ριάλιτι οι άδειες

Με όρους ενός κακοστημένου ριάλιτι, η κυβέρνηση προσποιείται ότι αντιμετωπίζει τη διαπλοκή αλλά με τους εκπροσώπους των οικονομικών συμφερόντων, να προσχωρούν πρόθυμα στη διαδικασία –ανεξάρτητα αν την καταγγέλλουν– για την αδειοδότηση τεσσάρων τηλεοπτικών καναλιών.

Με άλλοθι την τακτοποίηση ενός τηλεοπτικού τοπίου 27ετούς ανομίας, βγάζει τώρα στο σφυρί το δικαίωμα ενημέρωσης της κοινής γνώμης, που το παραδίδει σε όποιον πληρώσει τα περισσότερα.

Με εκκωφαντικό τον παραμερισμό του ΕΣΡ από τη διαδικασία αδειοδότησης και με πρόσωπα της αγοράς, που δηλώνουν απλώς ότι διαθέτουν βαρύ χαρτοφυλάκιο, επιλέγει η κυβέρνηση τους 4 της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Η εξέλιξη αυτή –ή ενδεχομένως η όποια συμφωνία– οδηγεί σε τρίτο κύκλο ανεργίας για δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς, που είναι τα άμεσα θύματα της πολιτικής δημοπρασίας, όπως ομολογεί και η ίδια η κυβέρνηση με τον non paper, που διακίνησε και στο οποίο μιλάει για 1.000 ακόμη απολύσεις.

Η χειραγώγηση της ενημέρωσης με όρους καρτέλ είναι μια επίπτωση που μόνο την κοινωνία θα πλήξει. Δίνει, όμως, διέξοδο σε παλιούς καναλάρχες να βγουν από το κάδρο, δήθεν δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση, αλλά με χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν απέναντι στους εργαζόμενους, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες που πάνε να χαθούν μαζί με τα παλιά τεφτέρια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ από την πρώτη στιγμή της συζήτησης στη Βουλή για το νόμο (Οκτώβριος 2015), που οδήγησε σε αυτές τις εξελίξεις, αντέδρασε κηρύσσοντας απεργιακές κινητοποιήσεις επισημαίνοντας από τότε τη διαφωνία του, τονίζοντας ότι πλήττεται ευθέως η πολυφωνία ενώ κινδυνεύουν να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η ΕΣΗΕΑ οφείλει, επομένως, να επαναλάβει τις πάγιες θέσεις της:

Απαιτεί την κατοχύρωση της πολυφωνίας.

Επιμένει στη θεσμοθέτηση των κανόνων που απουσιάζουν και που πρέπει να διασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ, ύστερα μάλιστα από 27 χρόνια αυθαιρεσίας και διαπλοκής, που μονίμως καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι.

Είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε απόπειρα συγκέντρωσης των ΜΜΕ, είτε αυτή συνδέεται με την επιχειρηματικότητα, είτε επιδιώκεται από πολιτικές.

Απαιτεί την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη νομοθετική κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, με ΣΣΕ και Κώδικα Δεοντολογίας, κάτι που απουσιάζει προκλητικά από το νόμο.

Καταγγέλλει ότι με τις διαδικασίες που προωθούνται απειλείται, αν δεν καταργείται, η αυτοτέλεια και η αυτονομία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Η ενημέρωση είναι ζήτημα Δημοκρατίας και δεν μπαίνει σε δημοπρασία.

“Πρέπει να καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των <<Εκδόσεων Λυμπέρη>>

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ χαιρετίζει την δικαστική απόφαση – σταθμό με την οποία η «ALPHA EDITIONS AE», διάδοχος εταιρεία της εταιρείας «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ» υποχρεούται να καταβάλει στους συντάκτες και τους απασχολούμενους στο διαφημιστικό τμήμα των περιοδικών της εταιρείας τις δεδουλευμένες αποδοχές, που «είχε παραλείψει» να τους καταβάλει η «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» για το διάστημα πριν την αιφνιδιαστική διακοπή της δραστηριότητάς της, δηλαδή από το καλοκαίρι μέχρι και το Νοέμβριο του 2012 μαζί με την αναλογία Δώρου Χριστουγέννων.

Επίσης με την ίδια απόφαση – σταθμό, η εταιρεία υποχρεούται να απασχολεί το εν λόγω προσωπικό με τους ίδιους όρους εργασίας, όπως αυτοί ίσχυαν προ της διακοπής δραστηριότητας της μεταβιβάσασας εταιρείας («ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ»).

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1235/2016 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αναγνωρίστηκε, ότι η εταιρεία «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» μεταβίβασε στις 14 Νοεμβρίου 2012, προτού κηρυχθεί σε πτώχευση την εκδοτική της δραστηριότητα ως προς τα περιοδικά «ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ», «7 ΜΕΡΕΣ TV», «ΕΓΩ» και «HELLO» στην εταιρεία «ALPHA EDITIONS AE», συμφερόντων μεταξύ άλλων των εκδοτών Δημητρίου Κοντομηνά και Θεοχάρη Φιλιππόπουλου.

Ως συνέπεια της αναγνώρισης αυτής, το Δικαστήριο υποχρέωσε τη διάδοχο εταιρεία («ALPHA EDITIONS AE») στις παραπάνω αποφάσεις.

Στην Απόφαση-κόλαφο του Δικαστηρίου γίνεται επίσης ιδιαίτερη μνεία και φωτίζεται επαρκώς τόσο ο «παράδοξος» τρόπος, με τον οποίο «μεταβιβάστηκαν» οι τίτλοι των περιοδικών στη διάδοχο εταιρεία (παραίτηση της «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» από το δικαίωμα χρήσης των τίτλων, μεσολάβηση κυπριακών εταιρειών, προκειμένου να τους κατοχυρώσουν και τελικά χρησιμοποίησή τους από την «ALPHA EDITIONS AE»), όσο και οι προπαρασκευαστικές ενέργειες, που προηγήθηκαν της μεταβίβασης (ενδεικτικά, αποκλεισμός από το νέο σχήμα όσων είχαν κινηθεί νομικά κατά της ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ», για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, προετοιμασία χώρου σε κτήριο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ, προκειμένου να υποδεχτούν όσους εκ των πρώην εργαζομένων στην «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» μεταφέρθηκαν στη νέα εταιρεία, χρησιμοποίηση υλικού, το οποίο είχαν επεξεργαστεί οι εργαζόμενοι της «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ», πλην όμως δημοσιεύτηκε από το διάδοχο εταιρικό σχήμα κλπ).

Σημειωτέον δε, ότι η πρωτόδικη αυτή Απόφαση ανοίγει το δρόμο και για περαιτέρω διεκδικήσεις των δικαιωθέντων εργαζομένων κατά της «ALPHA EDITIONS AE», όπως σχετικά με τους δικαιούμενους μισθούς τους λόγω της υπερημερίας της τελευταίας να τους απασχολεί από τις 14 Νοεμβρίου 2012, οπότε πραγματοποιήθηκε η μεταβίβαση των περιοδικών, μέχρι και σήμερα.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, οι εργαζόμενοι και η «ΕΣΠΗΤ», που παρενέβη υπέρ τους, παραστάθηκαν με τους δικηγόρους της Ένωσης, Δημήτρη Περπατάρη και Γιάννη Σκορδιαλό.

Η ΕΣΠΗΤ, παρούσα στο δικαστικό αγώνα των συναδέλφων από την πρώτη στιγμή, χαιρετίζει τη δικαστική απόφαση – σταθμό για τα δικαιώματά τους και δηλώ­νει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη και στήριξή τους μέχρι την τελική τους δικαίωση.Tα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

-Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα η νέα καθημερινή πρωινή εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου στο "Έ" με τίτλο "Φτιάξε Καφέ".


-Aπό 1η Σεπτεμβρίου το ΟΤΕ Cinema 2, 3,4 θα γίνει ΟΤΕ Cinema 2,3,4 HD...


-Όπως αποκάλυψε στον Sport24 Radio ο Mediaρχης Νίκος Μποζιονέλος, το STAR έκανε κίνηση να αποκτήσει τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στα προκριματικά του Moυντιάλ 2018, αλλά τελικά έκανε πίσω...


-Δεν αποκλείεται, ωστόσο, το STAR, εφόσον πάρει άδεια, να "επενδύσει" στα σπορ ύστερα από πολλά χρόνια, όπως φανερώνει η παραπάνω κίνηση...


-Όσον αφορά για τα ματς της Εθνικής, λογικά θα τα πάρει η ΕΡΤ...


-Ο διαγωνισμός της ΕΠΑΕ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Football League έληξε από τα μέσα Αυγούστου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση...


-Είναι πιθανό οι προσφορές (υπήρχαν;) να μην ικανοποίησαν τους διοικούντες, οι οποίοι μελετάνε τις επόμενες κινήσεις...


-Είναι δεδομένο, δε, ότι η ΕΠΑΕ πολύ δύσκολα θα πάρει τα -περίπου- 2. εκατ. ευρώ που πήρε τα προηγούμενα χρόνια από τον ΟΤΕ TV...


-Eπίσης, δεν αποκλείεται να μην υπάρξει κεντρική διαχείριση και κάποιες ομάδες να κάνουν μεμονωμένες συμφωνίες (ήδη ο ΟΤΕ TV έχει κάνει κάποιες επαφές με τον Άρη)...


-Απόψε, το Novasports 1 μεταδίδει το φιλικό ματς Ολυμπιακός-Λεβαδειακός. Αναφορικά με τα φιλικά Άρης-ΠΑΟ και Ανόρθωση-ΑΕΚ το Σάββατο, το πιο πιθανό είναι να έχουμε μετάδοση στο ματς της Κύπρου...


-Καλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com

olymbic idea