ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Στουρνάρας

1 January, 2019 - 23:00

Categories: 

Kορυφή ο ΣΚΑΙ, εκατό χρόνια "KAΘΗΜΕΡΙΝΗ" και ο Πάνος Χαρίτος κάνει «Focus» στα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου»!

Με μια σημαντική πρωτιά κλείνει το 2018 για τον ΣΚΑΪ.Το κανάλι αναδείχθηκε πρώτο σε τηλεθέαση τόσο στο γενικό σύνολο όσο και στις επιμέρους κατηγορίες κοινού.

 

Για μια ολόκληρη χρονιά, τα στοιχεία που κατέγραψε η Nielsen έδειξαν την προτίμηση των τηλεθεατών στα προγράμματα του ΣΚΑΪ, στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία.

 

Για το σύνολο της εβδομάδας (Δευτέρα-Κυριακή) και το σύνολο της ημέρας (06:00-24:00), το 2018 κλείνει με πρωτιά του ΣΚΑΪ και σαφές προβάδισμα από τον ανταγωνισμό με ποσοστό 17,5%.

 

Ακολουθούν : ALPHA με 14,6%, ΑΝΤ1 με 12,2%, STAR με 11,9%, OPEN με 7%, MEGA με 6,4% και ΕΤ1 με 6,2%.

 

Και στις επιμέρους κατηγορίες κοινού, όμως, ο ΣΚΑΪ σημειώνει πρωτιά. Στο νεανικό κοινό, 15-44, η πρώτη θέση είναι κατοχυρωμένη με ποσοστό 14,8%. Στο δυναμικό κοινό, 18-54, το ποσοστό που καταγράφεται για το έτος που κλείνει είναι 15%(το ίδιο για τον ALPHA ενώ ακολουθεί το STAR με 13,5%).

 

Ξεχωριστά στις ζώνες τηλεθέασης, offpeak (06:00 – 15:00) και την άκρως ανταγωνιστική ζώνη της primetime (21:00-24:00), ο ΣΚΑΪ περνάει μπροστά, γεγονός που επιβεβαιώνει την προτίμηση των τηλεθεατών συνολικά στο πρόγραμμά του.

 

Αναλυτικά στη ζώνη offpeak από τις 06:00 μέχρι και τις 15:00 στο γενικό σύνολο ο ΣΚΑΪ προηγείται περίπου έξι μονάδες από τον ανταγωνισμό, καταγράφοντας ποσοστό 20,5%(ακολουθεί ο ΑΝΤ1 με 14,8% και τρίτη θέση ο ALPHA με 11,6% ).

 

Στη ζώνη prime time ο ΣΚΑΪ καταγράφει πρωτιά στο σύνολο, με ποσοστό 19,4%(ALPHA : 17,1% και STAR: 12,3%). Στο κοινό ηλικίας 18-54 το ποσοστό φτάνει το 18,2%(ALPHA:17%, STAR: 14,6%) και στο κοινό ηλικίας 15-44 το ποσοστό που καταγράφεται για το 2018 είναι 19%(ALPHA: 15,7%, STAR: 15,2%).

 

Μια έντονη χρονιά εξελίξεων και αλλαγής δεδομένων για την τηλεόραση ήταν το 2018. Σε αυτή τη χρονιά ο ΣΚΑΪ κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση από πλευράς τηλεθέασης, για το σύνολο του προγράμματός του, γεγονός που αποδεικνύει την ισχυρή θέση του σταθμού στην προτίμηση των τηλεθεατών.

 

Το 2019 θα φέρει νέες προκλήσεις, νέες προοπτικές, νέες δυνατότητες. Ο ΣΚΑΪ από την εκκίνηση θέτει υψηλούς στόχους και προχωρά με σταθερά και αποφασιστικά βήματα.

Ο Πάνος Χαρίτος κάνει «Focus» στα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου»

 

Την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 23:00 στην ΕΡΤ1, η εκπομπή «Focus» και ο Πάνος Χαρίτος ανοίγουν την αγκαλιά τους στα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου».Σε μια εκπομπή απευθείας από τη δική τους «φωλιά», μιλάμε μαζί τους για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά αλλά και για την καθημερινότητά τους με τον πατέρα Αντώνιο.

 

Σύμμαχοι σ’ αυτή την αλυσίδα αγάπης, οι δημοφιλείς καλλιτέχνες Σταμάτης Κραουνάκης, Γιώτα Νέγκα, Πάνος Μουζουράκης και Αποστολία Ζώη.Την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019 κάνουμε «Focus» στα παιδιά και μπαίνουμε μαζί τους σε μια Κιβωτό αγάπης και αλληλεγγύης.

Εκατό χρόνια "KAΘΗΜΕΡΙΝΗ"

 

Η πρώτη μέρα του χρόνου είναι διπλά σημαντική για όλους στην «Κ». Είναι η αρχή μιας καινούργιας χρονιάς, αλλά και το κλείσιμο ενός αιώνα ζωής. Στα εκατό χρόνια παρουσίας της, με εξαίρεση εκείνα της Επταετίας, η «Κ» έχει καταγράψει στις σελίδες της όλα τα ιστορικά γεγονότα του Ελληνισμού και τα σημαντικά διεθνή συμβάντα. Γι’ αυτήν την επέτειο, άνθρωποι από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και πιστοί αναγνώστες της εφημερίδας, μας στέλνουν τις ευχές τους. Αντευχόμαστε σε όλους «Καλή χρονιά» και δίνουμε μία υπόσχεση: Να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, με την ίδια συνέπεια.

Με όρους ευδιάκριτους αυτή η αμφίδρομη σχέση σφυρηλατείται καθημερινώς (πλην Δευτέρας). Από τη μια ένα έντυπο με εμβληματική παρουσία ενός αιώνα στην καταγραφή όλων των γεγονότων, δραματικών ή λαμπρών εξελίξεων, από την άλλη οι αναγνώστες, παλαιότεροι και νεώτεροι. Από τη μια η χωρίς εκπτώσεις σε αξιακούς κώδικες ενημέρωση, η διάφανη, αδιάλειπτη τήρηση αρχών με παρεμβατική αρθρογραφία και ακηδεμόνευτη κριτική προς όλους πάντα εντός ορίων θεσμικών. Από την άλλη εσείς, το «κοινό», δίνοντας έγκριτη ψήφο αναγνωστικής εμπιστοσύνης και μαζί παρατηρήσεις, προτάσεις, ενστάσεις, αραιά και πού καλοδεχούμενη γκρίνια αιτιολογημένη από (ανθρωπίνως αναπόφευκτο...) λαθάκια ή αβλεψίες. Σε προσεχές φύλλο θα φιλοξενηθούν επιστολές εφ’ όλης της ύλης με αφορμή τα 100χρονα της «Κ»· εδώ ακολουθεί μια βραχεία, ταχεία σταχυολόγηση. Κοινή διαπίστωση; Η επιθυμητή από όλους παράθεση της «αντίθετης άποψης», η πολυφωνία και ο γόνιμος διάλογος μέσα από τις στήλες της «Κ».

Πέτρος Κυπριωτέλης, βετεράνος, με ξενύχτια δεκαετιών πάνω από αράδες, στον χώρο του Τύπου, αθεράπευτα εφημεριδοφάγος και βιβλιοφάγος: «...Μοιράζομαι τη χαρά μου γιατί προσωπικά, εντελώς δημοκρατικά, ανανεώνουμε καθημερινά την καθημερινή μας συνήθεια». Ιωάννης Θ. Χαΐνης, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ: Η παράθεση των γεγονότων ως έχουν. Σημαντικό. Δημήτρης Χατζηδάκης, δρ Χημικός-Μηχανικός: Εγκυρη ενημέρωση χαμηλών τόνων, χωρίς ακρότητες, κραυγαλέα πρωτοσέλιδα και ξύλινη γλώσσα. Ματθαίος Μ. Δημητρίου, πλοίαρχος Π.Ν. ε.α.: Δημοκρατική καθαρή γραμμή μέσα από πολυφωνία γνώμης συντακτών, αρθρογράφων, σκιτσογράφων. Παν. Καρακατσούλης, ομότιμος καθηγητής Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών: Σφαιρική ενημέρωση σε όλο το πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, καλλιτεχνικό και βεβαίως διεθνές φάσμα.

Ο λόγιος, κάτοικος Θεσσαλονίκης, Γεράσιμος Μιχαήλ Δώσσας πώς να ξεχάσει μέρες ’40-’41, παιδί, τον πατέρα να τού διαβάζει την «Κ», ατέλειωτες ώρες τότε που η ιστορία σάρωνε ανθρώπους, σώριαζε χώρες, με αχό τρομερό.

Ιουλίτα Ηλιοπούλου: Διακρίνει μέσα από την πληθύ το ένα

 

Από το πρώτο φύλλο μέχρι σήμερα, περνώντας από τις ποικίλες διακυμάνσεις της σύγχρονης ιστορίας, η «Καθημερινή» επέτυχε να εξελιχθεί σ’ ένα μέσον-σύμβολο ελεύθερης σκέψης, πολυσυλλεκτικότητας και δραστικής πρότασης για την επόμενη ημέρα. Με ποιότητα, γνώση και άρτια γλωσσική έκφραση σχολιάζει, προτείνει, αναδεικνύει και, κυρίως, επιτρέπει διαφορετικές αναγνώσεις γεγονότων, πολιτικών συμπεριφορών, καλλιτεχνικών πράξεων, διακρίνοντας μέσα από την πληθύ το ένα, μέσα από το ένα τα πολλά πρόσωπα της ζωής. Εάν η αλήθεια είναι αυτό που κρύβεται στον βυθό, η «Καθημερινή» προσπαθεί με εντιμότητα να το ανιχνεύσει, έχοντας όπλο της την καθαρή κρίση των συνεργατών της, που μπαίνουν στη νέα εκατονταετία με τις ευχές όλων μας.

Κώστας Γαβράς: Ο μπαμπάς μου διάβαζε τον Γ. Βλάχο

 

Eνα κύριο άρθρο που διάβασα το καλοκαίρι στην «Κ» με τίτλο «Συναίνεση» το βρήκα, όπως έχω ήδη πει, καταπληκτικό. Αποτύπωνε ακριβώς και τον δικό μου προβληματισμό: «Η έκβαση της περιπέτειας των μνημονίων θα ήταν πολύ διαφορετική αν είχε επέλθει στοιχειώδης συνεννόηση όταν διαπιστώθηκε η χρεοκοπία». Το άρθρο αυτό με έφερε πίσω στον πατέρα μου, που διάβαζε πάντα το κύριο άρθρο του Γεωργίου Βλάχου στην «Κ». Ημουν μικρό παιδί και τον θυμάμαι να λέει ότι «όταν θέλω να μάθω τι συμβαίνει διαβάζω Βλάχο». Διαβάζω πάντα, και στο Παρίσι και όταν έρχομαι στην Ελλάδα, διαφορετικές εφημερίδες, για να έχω μια πολύπλευρη εικόνα. Πιστεύω ακράδαντα, για να επιστρέψω στη «συναίνεση», ότι αποτελεί απόλυτη ανάγκη για την ελληνική πραγματικότητα. Και αυτήν την ιδέα θα έπρεπε να προωθούν όλες οι εφημερίδες.

Θανάσης Βαλτινός: Να συνεχίσει το έργο της

 

Από την καρδιά μου ανεπιφύλακτα εκφράζω ευχές να συνεχίσει η «Καθημερινή» χωρίς προσχήματα και χωρίς ερωτηματικά το έργο της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και της υπεράσπισης της χώρας, έτσι ακριβώς όπως το κάνει εδώ και εκατό χρόνια τώρα.

 

Τίτος Πατρίκιος: Μεγάλωσα σε βιβλία και εφημερίδες

 

Μεγάλωσα σε βιβλία και εφημερίδες. Ο πατέρας μου, εκτός από βιβλία, έπαιρνε κάθε μέρα δύο και τρεις εφημερίδες. Μία από αυτές ήταν η «Καθημερινή». Ακόμη τώρα εξακολουθώ να παίρνω εφημερίδες. Την «Καθημερινή», τα «Νέα», το «Βήμα». Τις παίρνω για να παρακολουθώ τα γεγονότα, να ενημερώνομαι για την κίνηση στον χώρο του πολιτισμού, ειδικότερα του βιβλίου, και να διαβάζω τις κριτικές. Όλοι λέμε ότι η ελευθερία της έκφρασης είναι η βάση της δημοκρατίας. Όμως, ας μην ξεχνάμε ότι το ατράνταχτο θεμέλιο της δημοκρατίας είναι η ελευθερία της έκφρασης των αντίθετων από τις δικές μας απόψεις. Η παρεμπόδιση αυτής της ελευθερίας είναι προμήνυμα μιας δικτατορίας. Αυτό ακριβώς ήταν η πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση με τη βόμβα κατά της «Καθημερινής». Τώρα που συμπληρώνει τα 100 χρόνια ζωής, ελπίζω και εύχομαι η «Καθημερινή» να έχει άλλα τόσα χρόνια ζωής. Και φυσικά ο ηλεκτρονικός Τύπος να μην καταβροχθίσει τελείως τον έντυπο Τύπο.

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Να βάλετε άθραυστα τζάμια

 

Από ένα ενδιαφέρον παιχνίδι της τύχης, τα 100 χρόνια της εφημερίδας συμπίπτουν με τη βομβιστική επιθεση στα γραφεία της. Τι καλύτερος οιωνός για τα επόμενα 100 χρόνια, από τη φωτογραφία των εργαζομένων στο πρωτοσέλιδο, κάτω από τη φράση: «Στη βία απαντάμε με τη δουλειά μας». Μια εφημερίδα με σπάνια για ΜΜΕ πολυφωνία –θυμάμαι πολλούς από τους διαξιφισμούς άποψης ανάμεσα σε συντάκτες της–, έγκυρη –ίσως η εγκυρότερη–, ενημερωμένη και με την καλύτερη κάλυψη για τον πολιτισμό, τομέα που πολλά ΜΜΕ αμελούν ή παραλείπουν πλήρως. Για τα επόμενα 100 χρόνια που ξεκινούν, να είστε γεροί και διαυγείς – και να βάλετε άθραυστα τζάμια!

Μαρία Ναυπλιώτου: Πολυσυλλεκτική εφημερίδα

 

Στο σπίτι δεν διαβάζαμε την «Καθημερινή». Hταν μια προσωπική ανακάλυψη. Oταν διάβασα για την Ελένη Βλάχου. Μου έκανε εντύπωση η στάση αυτής της γυναίκας. Η πληροφορία ότι κατά τη διάρκεια της δικτατορίας έκλεισε την εφημερίδα, τέθηκε σε κατ’οίκον περιορισμό αλλά διέφυγε στο εξωτερικό, όπου παρέμεινε επιδεικνύοντας σπουδαία αντιδικτατορική δράση. Κατάλαβα ότι ένας άνθρωπος με λαμπερή σκέψη μπορεί να κάνει το μη αναμενόμενο και να ηγηθεί των ιδεών του. Ετσι αγόρασα το πρώτο μου φύλλο. Είδα μια πολυσυλλεκτική εφημερίδα, με διαφορετικές γνώμες και φωνές. Για μένα η «Καθημερινή» είναι οι αρθρογράφοι της, το Κάππα, οι «7 ημέρες», παλιότερα οι Εικόνες που έβρισκα σε παλαιοπωλεία στο Μοναστηράκι, ο «Γαστρονόμος», από τον οποίο έχω μαγειρέψει τις πιο νόστιμες συνταγές. Είναι μια εφημερίδα με ενδιαφέροντα πράγματα να διαβάσεις, ώστε να μάθεις κάτι καινούργιο. Γι’ αυτό νομίζω την αγοράζουν άνθρωποι διαφορετικών ιδεολογικών πεποιθήσεων. Επειδή διατηρεί την ποιότητα που είχε επιβάλει από την αρχή η ιδιοκτήτριά της.

 

Κική Δημουλά: Υπήρξε ακούραστη και υπεύθυνη

 

Οφείλω να ευχηθώ με σεβασμό στην «Καθημερινή», και έναν μικρό φθόνο, για το κατόρθωμα της επιβίωσης για έναν ολόκληρο αιώνα. Και την ευχαριστώ. Που υπήρξε ακούραστη, που υπήρξε υπεύθυνη, που υπήρξε οικεία. Την ευχαριστώ και για τη φιλοξενία. Για τις φορές που μου έστρωσε να κοιμηθώ στις σελίδες της. Την ευχαριστώ για τους ανθρώπους της, αυτούς που πέρασαν και αυτούς που θα ’ρθουν. Για τη συνεισφορά τους στη λύση αυτού του γρίφου που λέγεται ενημέρωση.

 

Λίνα Νικολακοπούλου: Να φτάσουμε στα χρόνια σου

 

Σήμερα σε είδα πάλι. Δίπλα στις άλλες. Ο γρύπας μαγνητίζει πρώτος το βλέμμα μου. Σου φυλάει το όνομα αφοσιωμένος. Ωραίο το χαρτί σου. Θέλεις να το πιάσεις στα χέρια σου. Ωραίο το ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο του καιρού μας, με την κεντρική φωτογραφία στην πρώτη σου σελίδα. Πάνω πάνω αριστερά, ημέρα, μήνας, χρονιά. Κοιτάζω πιο καλά. Ετος 100ό. Τι! Δεν σου φαίνεται καθόλου. Είσαι κομψή και περιποιημένη και ας βγαίνεις στον δρόμο πρωί πρωί. Η Αθήνα μπροστά σου είναι εμφανώς πιο ταλαιπωρημένη έτσι που παλεύει μόνη της να τα φέρει βόλτα. Ετσι όπως σε κοίταξα στο περίπτερο, σηκώνοντας το βλέμμα ψηλά και πίσω είδα τη Βουλή που τα ’χει κι αυτή τα χρονάκια της, είπα μέσα μου. Τη Δημοκρατία και τα μάτια σας. Χρόνια σου πολλά, «Καθημερινή».

Αγνή Μπάλτσα: Να βαδίσει στον ίδιο δρόμο

 

Συγχαίρω την «Καθημερινή» για το επίπεδο και την ελευθερία λόγου και εύχομαι να βαδίσει στον ίδιο δρόμο για τα επόμενα 100 χρόνια. Εγκάρδια.

Κωστής Μαραβέγιας: Να τυπώνει για άλλα 100 χρόνια

 

Σε μια εποχή όπου η έγκυρη και σοβαρή ενημέρωση μοιάζει με καράβι που απομακρύνεται και που μόλις αχνοφαίνεται λίγο πριν χαθεί στον ορίζοντα του παρελθόντος, η «Καθημερινή» αποτελεί μια φωτεινή εξαίρεση. Μια όαση στην ενημερωτική ατσαλοσύνη και στην κλικοθηρική ειδησεογραφική φωνασκία. Μια μετριοπαθής φωνή με γνώση και άποψη, που εμπνέει τη σκέψη και τον στοχασμό. Δυστυχώς, η ολοένα και αυξανόμενη προσήλωση της γενιάς μου αλλά και των νεότερων γενιών στην εικονιστική πραγματικότητα, στο ξεφύλλισμα και στο άσκοπο scrolling, μας δημιουργεί αγκυλώσεις και αναγνωστική σκλήρυνση. Καθήκον μας είναι να αντιστεκόμαστε σε κάθε τέτοιου είδους ευκολία και ρηχότητα, υποστηρίζοντας με οποιονδήποτε τρόπο εφημερίδες και έντυπα όπως η «Καθημερινή». Για να τυπώνει για άλλα 100 χρόνια, για να μπολιάζει τη σκέψη μας και την ανοιχτωσιά μας, για να αποτυπώνει τις αγωνίες και τις αναζητήσεις μιας κοινωνίας που θέλει να εξελίσσεται και να προοδεύει.

 

Το Netflix κατηγορείται για λογοκρισία

 

Για λογοκρισία κατηγορείται η Netflix επειδή απέσυρε από την πλατφόρμα της στη Σαουδική Αραβία το επεισόδιο μιας σατιρικής εκπομπής που επέκρινε το σουνιτικό βασίλειο, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Financial Times.

 

Στο επεισόδιο της εκπομπής "Patriot Act with Hasan Minhaj", ο Αμερικανός πολιτικός σχολιαστής και χιουμορίστας μιλούσε για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και επέκρινε τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν αλλά και τη στρατιωτική επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη.

 

"Τώρα είναι η ώρα να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με τη Σαουδική Αραβία. Υπάρχουν άνθρωποι στη Σαουδική Αραβία που αγωνίζονται για πραγματικές μεταρρυθμίσεις αλλά ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμβάν δεν είναι ένας από αυτούς", λέει μεταξύ άλλων ο Χασάν Μινάτζ σε αυτήν την εκπομπή.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Netflix απέσυρε το επεισόδιο μετά από αίτημα του Ριάντ, επειδή το βίντεο αυτό παραβίαζε τον νόμο περί εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο.

 

Η πλατφόρμα υπερασπίστηκε την απόφασή της, τονίζοντας ότι "στηρίζει την καλλιτεχνική ελευθερία σε όλον τον κόσμο" και ότι απέσυρε το συγκεκριμένο επεισόδιο από τη Σαουδική Αραβία προκειμένου να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία της χώρας.

 

Η Κάρεν Άτια, η επιμελήτρια των άρθρων του Κασόγκι για την εφημερίδα Washington Post, χαρακτήρισε "σκανδαλώδη", την απόφαση της πλατφόρμας ενώ πολλοί χρήστες της, μέσω του Twitter, έκαναν λόγο για "λογοκρισία".

 

Ο Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σ. Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου 2018.

Τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

-Ένα ματς θα μεταδώσει live ο ΣΚΑΙ από το κύπελλο Αγγλίας το Σάββατο (5/1 17.00), τον αγώνα Τσέλσι-Νότιγχαμ...


-Παράλληλα, θα προβληθούν σε μαγνητοσκόπηση οι αναμετρήσεις Μάντσετσερ Γ.-Ρέντινγκ (Σάββατο 01.30) και Γουλβς-Λίβερπουλ (Δευτέρα 7/1 00.30)...

-Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έκλεισε 100 χρόνια και άλλες εφημερίδες δεν προλαβαίνουν να κλείσουν... ένα μήνα!


-Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία!

 

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com

olymbic idea