ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Στουρνάρας

6 December, 2017 - 04:10

Categories: 

Oι μεταδόσεις Champions League της ΕΡΤ, αίτημα για εξαίρεση από το παζάρι συχνοτήτων από την ΕΔΡΜΜΕ και στο πειθαρχικό για το... καζανάκι!

H τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League ολοκληρώνεται στην ΕΡΤ με το Τότεναμ – ΑΠΟΕΛ στις 21:45 σε περιγραφή Ιωσήφ Νικολάου ενώ την εκπομπή θα παρουσιάσουν οι Βασίλης Μπακόπουλος και Πέτρος Μαυρογιαννίδης. Μετά τη λήξη, η εκπομπή θα συνεχιστεί με όλες τις φάσεις των υπόλοιπων αγώνων της βραδιάς, καθώς και με εκτενή στιγμιότυπα από την αναμέτρηση Λίβερπουλ – Σπαρτάκ Μόσχας, σε περιγραφή Γιώργου Χαϊκάλη.

Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ: Απαιτούμε να εξαιρεθούν οι Δημοτικοί Ραδιοφωνικοί σταθμοί από το παζάρι των συχνοτήτων

«Να εξαιρεθούν οι Δημοτικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί από κάθε διαδικασία δημοπράτησης ή εξαγοράς των αδειών, όπως ακριβώς συνέβη και με τους Δημοτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση έδωσε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με τίτλο: «Αδειοδότηση ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης», στο οποίο παραβλέπεται η ιδιαιτερότητα των Δημοτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Στο ν/σ μάλιστα προβλέπεται ότι οι Δημοτικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί θα μπουν σε διαγωνιστική διαδικασία δημοπράτησης ή εξαγοράς των αδειών και συχνοτήτων και μάλιστα σε πολλαπλούς κύκλους, «τζογάροντας» μαζί με ιδιώτες.

Τα σχέδια αυτά της κυβέρνησης οδηγούν σε άμεσο κλείσιμο των Δημοτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών, που απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους με αξιοπρεπείς όρους

Οι Δημοτικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί δεν είναι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις και ο λόγος της ύπαρξής τους είναι η ανάδειξη της τοπικής δημοσιότητας, η πληροφόρηση και ψυχαγωγία, όλων των δημοτών.

Οι Δημοτικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί θα πρέπει να εξαιρεθούν από την διαδικασία δημοπράτησης των Ραδιοφωνικών συχνοτήτων, καθώς αποτελούν δημόσια ραδιοφωνική υπηρεσία τοπικού χαρακτήρα με σκοπό την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για ζητήματα, που αφορούν τις τοπικές υποθέσεις, την προώθηση της τοπικής αγοράς, την παροχή ποιοτικών (βάσει συγκεκριμένων χαρακτηριστικών) προγραμμάτων, που σχετίζονται με τον πολιτισμό, την τέχνη, την παιδεία.

Η ρύθμιση αυτή δεν αντιβαίνει, το εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο και τις ευρωπαϊκές οδηγίες, όπως προκύπτει από την σχετική νομολογία, τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Πρωτόκολλο του Άμστερνταμ.

Οι Δημοτικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί έχουν δημόσιο χαρακτήρα και για το λόγο αυτό ανήκουν στους φορείς της Γενικής κυβέρνησης και ακολουθούν τόσο στην διοίκησή τους, όσο και στην διαχείριση των οικονομικών τους, τις αντίστοιχες διαδικασίες.

Επιπλέον, οι Δημοτικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί επιχορηγούνται και είναι άμεσα εξαρτώμενοι από τους δήμους, οι οποίοι λόγω της οικονομικής τους κατάστασης, αλλά και της θεσμικής τους θέσης δεν μπορούν να μπουν σε δημόσιο «τζόγο» εξαγοράς των συχνοτήτων, ως κερδοσκοπικές επιχειρήσεις

Για το λόγο αυτό απαιτούμε:

Να εξαιρεθούν οι Δημοτικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί από κάθε διαδικασία δημοπράτησης ή εξαγοράς των αδειών, όπως ακριβώς συνέβη και με τους Δημοτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς».

Στην...μικρή και στην...μεγάλη TV!

48ωρη απεργία στις εφημερίδες «1-2-Χ» και «1-2-Χ ΜΠΟΥΚ»

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 6 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 6 π.μ. της Παρασκευής, 8 Δεκεμβρίου 2017 για όλους τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς τύπου που εργάζονται στις εφημερίδες «1-2-Χ» και «1-2-Χ ΜΠΟΥΚ».

Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές τεσσάρων μηνών, παρά τις δεσμεύσεις της για ομαλοποίηση της καταβολής των δεδουλευμένων.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων, καθώς και τη ρητή δέσμευση ότι στο εξής δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας τους.Τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!-Την Τετάρτη στις 21:00  θα μεταδοθεί από το Μπαϊρόιτ - ΑΕΚ από το Novasports 2 σε περιγραφή του Νικήτα Αυγουλή...

-Το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΡΤ κάλεσε σε απολογία τους τέσσερις εργαζόμενους που είχαν συμμετοχή στην γκάφα με το... καζανάκι κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης του Μαραθωνίου...


-Διοικητικές αλλαγές στον ΑΝΤ1. Ο Πήτερ Χαλ, νούμερο δύο του ομίλου στην Ελλάδα, μετακινείται σε αντίστοιχη θέση στο εξωτερικό, ενώ επιστρέφει με επιτελικό ρόλο, δίπλα στο Θοδωρή Κυριακού ο Τζόναθαν Πρόκτερ, ο οποίος και στο παρελθόν, είχε εργαστεί στον ΑΝΤ1, ως ανώτατο στέλεχος...


-Γκιστ και Τσαρτσαρή είχε απόψε το Pick and Roll με τον Β. Σκουντή. Αξίζει να δείτε την επανάληψη...


-Συνέντευξη Ερντογάν στον ΣΚΑΙ και τον Α. Παπαχελά στις "Ιστορίες". Μπορείτε να το δείτε στην Web TV του σταθμού...


-Και ο Νίκος Κώτσης έχει αναλάβει επιτελική θέση (αρχισυντάκτης) στην ιστοσελίδα to10.gr...


-Eίναι πιθανό την Τετάρτη (6/12) να ανακοινωθεί η συμφωνία για τα δικαιώματα του Champions League και του Europa League στην χώρα μας, την τριετία 2018-2021.


-Θυμίζουμε ότι -σύμφωνα με τις πληροφορίες- προσφορές έχουν καταθέσει η COSMOTE TV, η NOVA μαζί με Wind και Vodafone, ο ΑΝΤ1 και η ΕΡΤ...


-Καλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com

olymbic idea