ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Στουρνάρας

10 July, 2018 - 02:55

Categories: 

O Χ-FM γίνεται...Θρύλος FM, η πρωτιά του ΣΚΑΙ και η νέα πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ!

Σημαντική αλλαγή θα έχουμε στην μπάντα των FM στα ραδιόφωνα. Συγκεκριμένα. ο δημοτικός σταθμός των Άνω Λιοσίων Χ-FM (πρώην Ξένιος) δεν υφίσταται, πλέον, και στην θέση του θα ακούσουμε το ΘΡΥΛΟΣ FM, από τις 15 Ιουλίου, όπως αποκάλυψαν κάποιοι από τους παραγωγούς.

 

Στους 94.3 παίζουν ξανά ξένες rock και pop μουσικές από τα λαϊκά που είχε η play list μέχρι σήμερα, ενώ στα social media του, το πάλαι ποτέ δημοτικό ραδιόφωνο των Άνω Λιοσίων έχει σβήσει την συχνότητα από το λογότυπό του, το live stream του δεν λειτουργεί και το site του έχει κατέβει.

 

Τόσο στο RDS του στη συχνότητα, όσο και στο web, πλέον υπάρχει το όνομα ΘΡΥΛΟΣ FM, ενώ το περασμένο Σάββατο ενεργοποιήθηκαν τουλάχιστον 5 domain, το thrilos.gr, το thrilosfm.gr, το thrylosfm.gr, το thrilos943.gr και το thrylos943.gr, όλα με την ίδια δοκιμαστική καρτέλα. Στους 94.3 ακούγεται προς το παρόν μόνο μουσική, χωρίς αναφορά ονόματος ή κάποια διαφήμιση.

Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μαζί με τον Γιάννη Κουρτάκη είχαν στο μυαλό τους την δημιουργία ενός "ερυθρόλευκου" ραδιοφώνου, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει κάποια κίνηση.

Τέλος, να διευκρινήσουμε ότι ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ Κώστας Καραπαπάς διέψευσε κάθε σχέση της ΠΑΕ με το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Πρωτιά ΣΚΑΪ

 

 

Η πρωτιά ανήκει στον ΣΚΑΪ και για το β΄μισό της σεζόν. Από 1η Ιανουαρίου έως και 30 Ιουνίου ο ΣΚΑΪ είναι πρώτος στο σύνολο της ημέρας με ποσοστό 18,2% .

 

Στην πρώτη θέση και στην prime time (21.00-23.59) για το ίδιο διάστημα με ποσοστό 21,3% στο σύνολο του κοινού, ενώ στις ηλικίες 15-44 σημείωσε 22,4% .

 

Tα προγράμματα του Σταθμού καλύπτουν όλες τις ηλικίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στα παιδιά 4-14 ετών καταγράφει( το Survivor) μέσο όρο 35,9% όταν η εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά καταγράφει 46,4% μέσο όρο στους ενήλικες 65+.

 

Αναλυτικά :

 

Το Survivor είναι στην κορυφή του prime time σημειώνοντας κατά μέσο όρο από την έναρξη του 21 Ιανουαρίου μέχρι και 30 Ιουνίου στο σύνολο του κοινού 30,9% όταν στους άντρες 25-34 καταγράφει το εντυπωσιακό 37% και αντίστοιχα στις γυναίκες 36,6%.

 

Το «Power of love» είναι το πρώτο ψυχαγωγικό πρόγραμμα στην off peak από την αρχή της σεζόν και σημείωσε 20,2% στο σύνολο, όταν στις γυναίκες 15-24 έκανε μέσο όρο 29,8%.

 

Σταθερή αξία παραμένει η ενημέρωση που από την αρχή της σεζόν (Σεπτέμβριος μέχρι και 30 Ιουνίου) .

 

το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ήταν πρώτο στο σύνολο του κοινού απέναντι στον ανταγωνισμό με 15,7% σημειώνοντας μάλιστα μέσο όρο 19,1% στους τηλεθεατές υψηλής μόρφωσης.

Το μεσημεριανό δελτίο του σταθμού κυριαρχεί στην μεσημεριανή ζώνη με ποσοστό 23,3%.

Το «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου έχει 25,5% ποσοστό τηλεθέασης στο σύνολο του κοινού, ενώ στους άνδρες 45-54 κατέγραψε κατά μέσο όρο 39,6% .

Το «Τώρα» με την Άννα Μπουσδούκου σημείωσε 17,3% ποσοστό τηλεθέασης στο σύνολο του κοινού.

Οι «Αταίριαστοι» με τον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο 16,9%

Το «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά μονοπώλησε το πρωινό του Σαββατοκύριακο με ποσοστό 31,4%.

Το «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή σημείωσε 18,7%.

Η ψυχαγωγία στον ΣΚΑΪ κατέγραψε υψηλά ποσοστά από την αρχή της σεζόν (Σεπτέμβριος) :

 

το «Στην υγειά μας ρε παιδιά» έκανε στο σύνολο του κοινού 28,4%.

Το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» 27,5% και στις γυναίκες 15-24 33,2%

Το «The Voice» 25,9% και στις γυναίκες 15-24 34,4%.

 

 

ΜΕΡΙΔΙΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΑΝΑ ΖΩΝΗ* SKAI ALPHA STAR ANT1 MEGA E EPT 1 EPT 2

ΣΥΝΟΛΟ ΗΜΕΡΑΣ Σύνολο Κοινού 18,2 14,5 12 11,8 7,7 7,1 6,1 1,9

Ενήλικες 18-54 16,5 14,8 13,7 11,6 10,1 5,6 4 1,3

15-44 16,8 13,7 13,2 11,5 10,8 4,6 3,4 1,1

Upper Social 19,9 13,7 11,3 10,5 6,8 7,5 7,1 2,2

 

ΜΕΡΙΔΙΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΑΝΑ ΖΩΝΗ* SKAI ALPHA STAR ANT1 MEGA E EPT 1 EPT 2

PRIME TIME 21:00-23:59 Σύνολο Κοινού 21,3 17,1 13 10,1 6,1 4,1 6,5 1,8

Ενήλικες

18-54

 

20,9 16,8 15,2 10,1 7,1 3,7 5 1,2

15-44 22,4 15,3 15,5 10,3 7,3 2,9 4,4 0,9

Eνεργοποίηση της πρώτης σύνδεσης οπτικής ίνας στο σπίτι από τον Όμιλο ΟΤΕ

 

 

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, θα παραστεί αύριο, Τρίτη 10 Ιουλίου 2018, σε εκδήλωση για την ενεργοποίηση της πρώτης σύνδεσης οπτικής ίνας στο σπίτι (Fiber To The Home) από τον Όμιλο ΟΤΕ.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ στο Παλαιό Φάληρο (Ζαΐμη 13 και Μουσών), στις 11 το πρωί.

 

Τον Υπουργό θα συνοδεύσει ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Βασίλης Μαγκλάρας, ενώ παρόντες στην εκδήλωση θα είναι ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

 

Η ανάπτυξη των τεχνολογιών του μέλλοντος αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ και προς αυτή την κατεύθυνση δρομολογούνται συγκεκριμένες παρεμβάσεις-επενδύσεις, συνολικού προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό έχουν κινητοποιηθεί, επίσης, ιδιωτικές επενδύσεις, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για την εξάπλωση της ευρυζωνικότητας και τη σύνδεση των οπτικών ινών απευθείας στο σπίτι (και όχι στο καφάο).

 

Για την επίτευξη συμμετρικών και υψηλών ταχυτήτων ευρυζωνικότητας ως 1Gbps, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υλοποιεί τη δράση «Superfast Broadband» για την επιδότηση της σύνδεσης νοικοκυριών και επιτηδευματιών στο διαδίκτυο σε υπερυψηλή ταχύτητα. Από το σύνδεσμο www.sfbb.gr μπορούν να αντληθούν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, ενώ από τον ίδιο ιστότοπο μπορεί να αποκτηθεί και το ειδικό κουπόνι επιδότησης.

Σύμβαση ΕΡΤ-Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών

 

 

Η ΕΡΤ Α.Ε. και η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, αναγνωρίζοντας με σεβασμό τις σχέσεις εργασίας που εξασφαλίζουν αίσθημα ασφάλειας για τους εργαζόμενους και υψηλά αισθητικά αποτελέσματα, κινήθηκαν στη διασφάλιση των εργασιακών και πνευματικών δικαιωμάτων των σκηνοθετών ώστε να μπορούν με επαγγελματική άνεση και ανθρώπινη αξιοπρέπεια να παράγουν το έργο τους.

 

Η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. ,με την υπευθυνότητά της απέναντι στους δημιουργούς των οπτικοακουστικών έργων, αποδέχτηκε τη νέα σύμβαση εργασίας που πρότεινε η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, για να προστατεύονται οι Έλληνες σκηνοθέτες από την σημερινή αναρχία των εργασιακών σχέσεων και να εμπεδωθεί η μακρόχρονη συνεργασία όλων μας προς όφελος του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα και των πολιτών.

 

Στην νέα σύμβαση οι αμοιβές των σκηνοθετών αυξήθηκαν σημαντικά έναντι των προηγούμενων αμοιβών. Τα νέα ποσά αμοιβών αποτελούν διασφάλιση μιας μίνιμουμ αποζημίωσης για έναν δημιουργό που εργάζεται κυρίως περιστασιακά, προκειμένου να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, όσο εργάζεται για τη δημιουργία ενός έργου.

 

Η σύμβαση αυτή που πετύχαμε, δεσμεύει τον τηλεοπτικό παραγωγό ως προς τις αμοιβές του σκηνοθέτη στον προϋπολογισμό έργου που θα καταθέτει, προς έγκριση, στην Δημόσια Τηλεόραση, αναβαθμίζοντας και το ρόλο του ίδιου του παραγωγού αφού θα μπορεί έτσι να επιλέγει αξιοκρατικά τους καταλληλότερους σκηνοθέτες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της πρότασής του.

 

Μετά από πολύωρες και πολύμηνες διαβουλεύσεις της Ε.Ε.Σ. με τη Διοίκηση της ΕΡΤ, η νέα σύμβαση εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Τηλεόρασης και υπεγράφη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Βασίλη Κωστόπουλο και τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Σ κ. Χάρη Παπαδόπουλο.

 

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το τελικό κείμενο της απόφασης του Δ.Σ. της ΕΡΤ για την υπογραφή της σύμβασης:

 

«……..Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου με αρ. πρωτ.: 930/22.06.2018, την προφορική εισήγηση της κας Σουλτανιά, που χειρίστηκε το σχέδιο της σύμβασης για το νομικό μέρος, αποφασίζει και εγκρίνει τη κατάρτιση σύμβασης με την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών και την επέκτασή της σε σκηνοθέτες που δεν αποτελούν μέλη της, σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην εν λόγω εισήγηση….»

 

Η Ε.Ε.Σ. ευχαριστεί τη Διοίκηση της ΕΡΤ για τη παραγωγική αυτή συνεργασία και προσδοκά στη συνεχή βελτίωση του ελληνικού τηλεοπτικού προγράμματος.

Και η ΕΡΤ3 στο στόχαστρο

 

Το τελευταίο διάστημα η ΕΡΤ3 έχει μπει στο στόχαστρο συγκεκριμένων κύκλων, οι οποίοι με ανακοινώσεις και ψευδή δημοσιεύματα επιχειρούν να πλήξουν το κύρος και την αξιοπιστία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Με συστηματικό τρόπο αναπαράγουν ψευδώς την είδηση πως η Διοίκηση της ΕΡΤ3 «έκοψε κατόπιν πιέσεων εκπομπή δημοσιογράφου», ενώ τα fake news εμπλουτίζονται με τίτλους που κάνουν λόγο για «Μαύρες σελίδες στην ενημέρωση».

 

Πράγματι, τις ημέρες αυτές γράφονται «Μαύρες σελίδες για την ενημέρωση», καθώς δεν τηρούνται βασικοί κανόνες δεοντολογίας και διασταύρωσης της είδησης. Διαφορετικά, δημοσιογράφοι και μη θα είχαν ενημερωθεί ότι ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα «κοψίματος» εκπομπής της ΕΡΤ3, αλλά αντίθετα δόθηκε παράταση προκειμένου να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα της αναφερόμενης εκπομπής που είχαν καθυστερήσει. Μάλιστα η προβολή των τριών επεισοδίων έχει προγραμματιστεί στις 12/7, 19/7 και 26/7.

 

Την ίδια στιγμή και σε απόλυτο συγχρονισμό με τα ψευδή δημοσιεύματα πληθαίνουν οι προσωπικές επιθέσεις και οι απειλές σε δημοσιογράφους και στελέχη της διοίκησης της ΕΡΤ3 από γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους με προφανή στόχο τον εκφοβισμό τους και την παρακώληση άσκησης του έργου τους.

 

Καλούμε τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς να συγκροτήσουν ένα ευρύτατο μέτωπο απέναντι στην προσπάθεια απαξίωσης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και όπως με ιδιαίτερη ευαισθησία έχουν πράξει στο παρελθόν να υπερασπιστούν το δικαίωμα των συναδέλφων να καθορίζουν το περιεχόμενο του δημοσιογραφικού έργου με αποκλειστικό γνώμονα τη δεοντολογία και την ελευθερία της έκφρασης.

 

Tα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

 

Νέα πρόεδρος στην ΠΟΕΣΥ η Έλενα Ριζεάκου 

 

 

Συνεδρίασε σήμερα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), και συγκροτήθηκε σε σώμα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και τα έντεκα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι Βότσκαρης Γιώργος (ΕΣΗΕΑ), Γιαννούλη Φωτεινή (ΕΣΗΕΑ), Ζάχαρης Πάνος (ΕΣΠΗΤ), Κυρούσης Γιώργος (ΕΣΗΕΠΗΝ), Ριζεάκου Έλενα (ΕΣΗΕΑ), Σιούλας Γιάννης (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε), Σπηλιοπούλου Νέλλη (ΕΣΠΗΤ), Σπυριδωνίδης Ευάγγελος (ΕΣΗΕΜ-Θ), Συνοδινός Νίκος (ΕΣΗΕΑ), Τουφεξή Μιμή (ΕΣΗΕΑ) και Φωκιανίδης Τάσος (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Μετά από μυστική ψηφοφορία εξελέγησαν:  

ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Έλενα Ριζεάκου

Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ         Τάσος Φωκιανίδης

Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ         Γιώργος Κυρούσης

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      Μιμή Τουφεξή

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Νίκος Συνοδινός

ΕΦΟΡΟΣ  Γιάννης Σιούλας

Η συγκρότηση του Προεδρείου θα ολοκληρωθεί σε αμέσως επόμενη συνεδρίαση.

Τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!
-Στον ΣΚΑΪ θα συνεχίσει την καριέρα του και τα επόμενα δύο χρόνια ο Δημήτρης Οικονόμου...


-Για έναν ακόμη χρόνο η «Ελληνοφρένεια» στο Real FM...


-Ο Σταμάτης Μαλέλης διαδέχεται στον τομέα επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής τον Δημήτρη Τσίοδρα, που αποχώρησε ακολουθώντας τον Σταύρο θεοδωράκη...


-O Bασίλης Μπακόπουλος θα περιγράψει από την Αγία Πετρούπολη τον πρώτο ημιτελικό Βέλγιο-Γαλλία για την ΕΡΤ1, ενώ για την ΕΡΑ ΣΠΟΡ στο γήπεδο θα βρεθεί ο Χ. Σαράντος...


-Το Εpsilon TV στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και μας καλεί όλους πριν πάμε διακοπές, να στηρίξουμε τις πολύτιμες υπηρεσίες του Οργανισμού για κάθε παιδί, στέλνοντας ένα SMS ή κάνοντας μία κλήση στο 19810...


-Το ξαναλέμε, δεν θα βγάλουν εύκολα άκρη με τα τηλεοπτικά στην Super League, αφού, μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει ρωτήσει την NOVA...


-Συνεργασία με τηλεοπτικό σταθμό, ιστοσελίδα, εφημερίδα, αλλά και ραδιοφωνικό σταθμό θα βρει η επόμενη σεζόν τον δημοσιογράφο Γιάννη Καραλή. Πολλές οι προτάσεις, σύντομα η απόφαση...


-Καλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!
Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com

 

 

olymbic idea