ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
palaiologos

11 October, 2018 - 18:50

Categories: 

Γιαννακόπουλος «Θα μπω στην ΠΑΕ αν…»

 

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα «Sports5» και τον Ρόι Κοέν και ανέφερε το βασικό λόγο που θα τον ωθήσει να σκεφτεί την είσοδό του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Συγκεκριμένα στόχος του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκού είναι να προχωρήσει το «AthensAlive» που ο ίδιος είχε προτείνει.

 

Από εκεί και πέρα ανέφερε ορισμένα πράγματα και για τις σχέσεις του με τον CEO της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου. Να θυμίσουμε ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών πέρυσι έφτασαν στα άκρα, ωστόσο φέτος δείχνουν και οι δύο ότι επιθυμούν την ομαλή συνεργασία τους που στόχο έχει την ανάπτυξη της Euroleague.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

 

  

Για τη συμμετοχή της Μακάμπι στο «Παύλος Γιαννακόπουλος»: «Ήταν η πρώτη φορά που η Μακάμπι πήρε μέρος σε ένα τουρνουά. Έχουμε εξαιρετική σχέση με τον Σιμόν Μιζράχι και τον Άβι. Γνωριζόμαστε για χρόνια. Η Μακάμπι και ο Παναθηναϊκός είναι κοντά. Τους ευχαριστώ που αποδέχθηκαν την πρόσκληση. Για 40′ είμαστε αντίπαλοι, αλλά κατά τα άλλα είμαστε φίλοι».

 

Για τη διαιτησία στην περσινή Euroleague: «Το πρόβλημα δεν ήταν μόνο του Παναθηναϊκού. Υπήρξαν κι άλλες ομάδες, που είχαν προβλήματα και δεν ήταν χαρούμενες με το επίπεδο στη διαιτησία. Όλα αυτά είναι στο παρελθόν. Ανυπομονούμε για την νέα σεζόν, χωρίς τα προβλήματα, που υπήρξαν πέρυσι».

 

Για την προοπτική της FIBA: «Σέβομαι την FIBA, αλλά θεώρησα πως αυτή τη στιγμή δεν είχε να προσφέρει το κατάλληλο πακέτο σε μια ομάδα του επιπέδου του Παναθηναϊκού. Ίσως να μπορεί να το κάνει στο μέλλον».

 

 

Για την «κλειστή» λίγκα, που έχει δημιουργήσει η Euroleague: «Υπάρχουν θετικά και αρνητικά σε κάθε μέθοδο. Το θετικό με τα μεγάλα συμβόλαια είναι ότι μπορεί να υπάρξει σταθερότητα. Ίσως δεν είναι δίκαιο για μια ομάδα, που θα πάρει το πρωτάθλημα στη χώρα της, αλλά δεν μπορεί να μπει στην Euroleague. Κατά την άποψή μου χρειαζόμαστε έναν συνδυασμό. Μια κλειστή λίγκα, με επιλογές εισόδου για τους εθνικούς πρωταθλητές».

 

Για την προσωπική του σχέση με τον Τζόρντι Μπερτομέου: «Σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω πρόβλημα μαζί του. Συναντηθήκαμε και ήμασταν ευγενικοί ο ένας με τον άλλον».

 

Για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Είμαι μεγάλος φίλος του μπάσκετ. Πριν από λίγους μήνες ανέλαβα τον Ερασιτέχνη, στον οποίον υπάρχουν 22 τμήματα. Δεν θεωρώ πως το μοντέλο με έναν επιχειρηματία που επενδύει παντού είναι πλέον εφικτό. Νομίζω πως για μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, που έχει πολύ κόσμο, όλα πρέπει να είναι κάτω από την ίδια στέγη. Είμαστε στην μέση του πρότζεκτ για το ΟΑΚΑ για κάθε Παναθηναϊκό. Αν προχωρήσει, σίγουρα θα σκεφτώ να αγοράσω την ποδοσφαιρική ομάδα. Όμως, όχι προς το παρόν».

 

Για τη φετινή σεζόν στο μπάσκετ: «Ο Παναθηναϊκός πάντα κοιτάζει για την κορυφή, όπως και η Μακάμπι και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Από αυτά που έμαθα από την ομάδα, το φετινό ρόστερ είναι πιο προπονήσιμο και θέλουμε να πάρουμε την Euroleague.

olymbic idea