ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

19 April, 2024 - 15:20

Categories: 

«Μάχη» μεταξύ Κουπάτων Europa League!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Ο Ολυμπιακός τρέλανε την Ευρώπη με την τιτάνια, μάγκικη και το κυριότερο επική του πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League σε βάρος της Φενέρμπαχτσε στην διαδικασία των πέναλτι  για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Η τύχη το έφερε έτσι, ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να τεθούν αντιμέτωποι με την Άστον Βίλα σε διπλούς ημιτελικούς που έχουν οριστεί για τις 2 και 9 Μαϊου. Με τους Πειραιώτες να έχουν την δυνατότητα τα να αγωνιστούν για παρθενική φορά τον συγκεκριμένο μήνα σε φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο ποδόσφαιρο (σ.σ. διότι σε πολλά άλλα ομαδικά αθλήματα αποτελεί μία … κανονικότητα).

Δυο επερχόμενοι ημιτελικοί, που κρύβουν και μία μάχη … Σκακιστών, Στρατηγών, πάρτε το όπως θέλετε, καθώς θα κοντραριστούν δυο Ισπανοί προπονητές που έχουν το «Know how» και το κυριότερο στην προπονητική τους διαδρομή έχουν να επιδείξουν ευρωπαϊκές κατακτήσεις ! Του Europa League συγκεκριμένα!

Από τη μία πλευρά αυτή της Άστον Βίλα ξεχωρίζει στην άκρη του πάγκου η φυσιογνωμία του Ουνάι Έμερι!

Του 53χρονου Ισπανού προπονητή, ο οποίος στην μέχρι τώρα προπονητική του διαδρομή έχει να επιδείξει 4 κατακτήσεις ου τροπαίου της δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης!!! Μάλιστα, οι τρεις είναι ως τεχνικός  της Σεβίλλης και συγκεκριμένα το 2014, 2015, 2016, ενώ την σεζόν 2020-21 οδήγησε τη Βιγιαρεάλ στην παρθενική της ευρωπαϊκή κατάκτηση νικώντας στον τελικό την Μάντσεστερ Γιουνάτεντ

Από την άλλη πλευρά στον πάγκο του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Χοσέ Λου΄ςι Μεντιλίμπαρ, ο τελευταίας χρονικά κάτοχος του τροπαίου του Europa League.

Ο 63χρονος Βάσκος τεχνικός, ο οποίος πέρυσι οδήγησε την Σεβίλλη στην έβδομη κατάκτηση του συγκεκριμένου τροπαίου νικώντας στα πέναλτι την Ρόμα στον τελικό της Βουδαπέστης και παράλληλα έγινε ο πρώτος προπονητής, που κερδίζει τον Ζοσέ Μουρίνιο σε τελικό οποιασδήποτε ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

 

 Σε κάθε περίπτωση και αυτή η μονομαχία προσδίδει ένα έξτρα κίνητρο για την ομάδα που θα προκριθεί, ώστε να ξαναγράψει … ιστορία ενόψει του επερχόμενου τελικού της «Opap Arena»

 

Ομάδα: