ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

31 January, 2024 - 19:37

Categories: 

Έγραψε ιστορία ο Παναιτωλικός με μυθική πρόκριση

Τεράστια σε αξία πρόκριση σε βάρος του ΟΦΗ πανηγύρισε ο Παναιτωλικός επικρατώντας με 3-1 στη ρεβάνς του Αγρινίου κι έτσι ζευγάρωσε τις νίκες του παίρνοντας το εισιτήριογ ια τα ημιτελικά του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία του. Εκεί όπου θα αναμετρηθεί με τον Άρη

Ο Παναιτωλικός άργησε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Μπάουμαν, ωστόσο από το 21′ μέχρι και το 23′ λεπτό απείλησε τρεις φορές. Πρώτα με την κεφαλιά του Οικονόμου, μετέπειτα με μακρινό σουτ του Χατζηθεοδωρίδη και τρίτον ο Ντούαρτε μετά από ωραία κίνηση, έφερε τη μπάλα στο αριστερό, αλλά κι αυτός όπως και οι συμπαίκτες του δεν κατάφεραν να βάλουν σε μπελάδες τον Τερματοφύλακα των Κριτικών.

 

Από εκεί και μετά το παιχνίδι πήρε έναν ξέφρενο ρυθμό με τις δύο ομάδες να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Τον γόρδιο δεσμό «έλυσε» ο Φρεντερίκο Ντούαρτε στο 38′ λεπτό, όπου μετά από απίστευτη συνεργασία που ξεκίνησε από τον Τορεχόν, έδωσε στον Πέδρο που με τακουνάκι βρήκε τον Ντίας, εκείνος έδωσε στον Ντουάρτε και με ένα δυνατό συρτό σουτ, νίκησε τον Μπάουμαν για το 1-0!

 

Στα πρώτα 15′ λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο ΌΦΗ, είχε την κατοχή αλλά κάποια σημαντική ευκαιρία δεν πραγματοποίησε, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Αγρινιώτες και με την πρώτη τους ουσιαστική επίσκεψη στα «καρέ» του Μπάουμαν, ο Χατζηθεοδωρίδης παρέμεινε ψύχραιμος και πλάσαρε σωστά για να «κλειδώσει» την υπόθεση πρόκριση.

 

Οι Κρητικοί που δεν παράτησαν στιγμή το παιχνίδι, βρήκαν γκολ με τον Ισέκα στο 73′. Εννιά λεπτά αφότου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, ο Βέλγος επιθετικός του ΌΦΗ, «πλάσαρε» υποδειγματικά τον Στεργιάκη για να χριστεί σκόρερ στο ντεμπούτο του.

 

Ο Παναιτωλικός που στο δεύτερο ημίχρονο «χτυπούσε» στις αντεπιθέσεις, βρήκε ακόμη ένα γκολ με τον Φακούντο Πέρεζ στο 90’+4′, δίνοντας στην ομάδα του Αγρινίου προβάδισμα δύο τερμάτων (3-1).

 

Παναιτωλικός: (Πετράκης), Στεργιάκης, Οικονόμου (70′, Μπακάκης), Μλαντέν, Μαλής, Μαυρίας, Φρ. Ντουάρτε (85΄, Σενγκέλια), Τσιγγάρας (85΄, Πέρεζ), Χατζηθεοδωρίδης, Τορεχόν (70′ Μ. Ντούαρτε), Ντίαζ (57′, Λιάβας), Πέδρο.

 

ΌΦΗ: (Πέπε Μελ), Μπάουμαν, Αμπάντα, Μπάκιτς, Γκλέιζερ (46′, Ριέρα), Φελίπε, Θοράρινσον (77′, Λάρσον), Τοράλ (62′, Νέιρα), Βούρος, Νέιρα (62′, Ισάκε), Μπάκου (55′, Μουσκέρα), Μπρεσάν