ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

25 February, 2024 - 20:07

Categories: 

Είχε ξανά … «καυτό» Ελ Κααμπί και το γύρισε ο Ολυμπιακός!

Τα .. χρειάστηκε ο Ολυμπιακός μέχρι να λυγίσει με 2-1 το εμπόδιο του πολύ μαχητικού Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης« , ώστε να διευρύνει το απόλυτο νικών με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην άκρη του πάγκου του.

 

Για να ακριβολογούμε οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν εκ νέου τον πολύ επιδραστικό Αγιούμπ Ελ Καμαπί που αποτέλεσε για ακόμη μία φορά «χρυσή» αλλαγή του Βάσκου προπονητή και με δύο γκολ στο φινάλε (79’ πεν., 87’) έβγαλε τους Πειραιώτες από την εντατική και τους έφερε στον Παράδεισο της τελικής ανατροπής και της ελπίδας για το κυνήγι του φετινού τίτλου!

Ο Μαροκινός στράικερ συνεισέφερε τα μέγιστα, ώστε ο Ολυμπιακός να διευρύνει  το νικηφόρο σερί του υπό τις οδηγίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και ανέβηκαν στους 50 βαθμούς, δείχνοντας ότι θα διεκδικήσουν μέχρι το τέλος ό,τι αξίζουν!

 

Με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα παράταχθηκε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να θέλει να δώσει «ανάσες» σε αρκετούς παίκτες τους, μετά από μία πολύ απαιτητική εβδομάδα. Ο Θρύλος ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Πασχαλάκη, Κάρμο, Μπιανκόν, Ροντινέι, Ρίτσαρντς, Έσε, Ιμπόρα, Όρτα, Καμπράλ, Φορτούνη και Ναβάρο.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν τον ρυθμό τους στο παιχνίδι και έκλεισαν τους Αρκάδες στην περιοχή τους, δημιουργώντας ευκαιρίες και ψάχνοντας τον τρόπο να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 7' ο Ναβάρο βρήκε δίχτυα, όμως το γκολ του ακυρώθηκε, αφού ο Ισπανός φορ βρέθηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 15' ο Όρτα απείλησε με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Τσιφτής μπλόκαρε. Δύο λεπτά μετά, στο 17', ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ναβάρο έπιασε την κεφαλιά, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης μπλόκαρε. Ο δραστήριος Καμπράλ που πήρε φανέλα βασικού, δοκίμασε το πόδι του από μακριά στο 19', όμως δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

 

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν και είχαν ακόμα μία πολύ καλή ευκαιρία για το 1-0, όταν στο 21' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη οι αμυντικοί του Αστέρα δεν μπόρεσαν να διώξουν, ο Καμπράλ έκανε το σουτ από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στον Μπιανκόν και έφυγε άουτ. Ο Θρύλος έμεινε ψηλά στο γήπεδο, ενώ ο Καμπράλ στο 22' σούταρε δυνατά χωρίς όμως να μπορεί να σκοράρει ξανά.

 

 

Στο 40' ο Αστέρας είχε την πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Κρεσπί εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά γεμίζοντας στην περιοχή, ο Χριστόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά, με τον Γιαμπλόνσκι να κάνει την προβολή από κοντά, τον Πασχαλάκη να σώζει και τον Κάρμο να απομακρύνει. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός βρήκε ξανά δίχτυα, αλλά και πάλι το γκολ δεν μέτρησε. Ο Φορτούνης έκανε το γέμισμα από το δεξιά, ο Ναβάρο σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ιμπόρα και κατέληξε στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε για χέρι του Ισπανού μέσου. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Αστέρα Τρίπολης έκανε το 0-1 με τον Γιαμπλόνσκι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ρεγκίς έκανε το γέμισμα στην περιοχή, ο Γιαμπλόνσκι στα αριστερά κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας των «ερυθρόλευκων» και με σουτ με τη μία έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Ο Κώστας Φορτούνης έψαξε την άμεση απάντηση με εκτέλεση φάουλ, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ, σε ένα ημίχρονο που ο Θρύλος ήταν ανώτερος, όμως δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

 

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε τρεις αλλαγές, με τους Τσικίνιο, Βέζο και Ποντένσε να παίρνουν τις θέσεις των Έσε, Μπιανκόν και Καμπράλ αντίστοιχα. Στο 53' ο Φορτούνης άγγιξε την ισοφάριση, μετά από πολύ καλή εκτέλεση φάουλ, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αστέρα Τρίπολης. Στο 57', ο Βάσκος προπονητής έβαλε στο παιχνίδι και τον Ελ Κααμπί, ο οποίος αντικατέστησε τον Ιμπόρα.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να βρουν γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης, όμως δεν έβρισκαν τρόπο να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα των αντιπάλων τους. Στο 62' οι Ελ Κααμπί και Ποντένσε συνεργάστηκαν άψογα, με τον Πορτογάλο να σουτάρει αλλά τον Τσιφτσή να μπλοκάρει για ακόμα μία φορά. Μάλιστα, στο 68' ο Ναβάρο έπιασε ακόμα μία κεφαλιά, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μάζεψε την μπάλα. Στο 72' οι Πειραιώτες έφτασαν και πάλι μία ανάσα από το να σκοράρουν. Μετά από όμορφη πάσα του Τσικίνιο, ο Ροντινέι σούταρε από κοντά, όμως δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αφού ο Τσιφτσής έδιωξε σε κόρνερ. Το γκολ που δικαιούταν ο Ολυμπιακός ήρθε με τον Ελ Κααμπί. Στο 75' ο Ποντένσε ανατράπηκε στην περιοχή του Αστέρα Τρίπολης, ο Μαροκινός φορ ανέλαβε να εκτελέσει από την άσπρη βούλα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιφτσή. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν για να φτάσουν στην ανατροπή και στο 88' ο Ελ Κααμπί μετά από καταπληκτική συνεργασία των Όρτα-Ποντένσε, είπε «ευχαριστώ» στον Πορτογάλο εξτρέμ για την πολύ ωραία ασίστ του, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και βάζοντας μπροστά τους Πειραιώτες! Με τον Φωτιά να δίνει οκτώ λεπτά καθυστερήσεις, ο Αστέρας Τρίπολης ανέβηκε πιο ψηλά στο γήπεδο, θέλοντας να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τους ανοιχτούς χώρους και στο 90+3 ο Γιόβετιτς βρέθηκε πολύ κοντά στο να γράψει το 3-1! Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ακόμη μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, με τον Ποντένσε να κάνει το σουτ από τα αριστερά, αλλά να μην μπορεί να «σφραγίσει» τη νίκη.

 

 

 

Ομάδα: