ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

23 February, 2024 - 15:39

Categories: 

Ευκαιρία για ρεβάνς για τον Ολυμπιακό!

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

 

Μνήμες από το όχι και τόσο πολύ μακρινό παρελθόν ξύπνησαν για τον Ολυμπιακό από το αποτέλεσμα της σημερινής κλήρωσης της φάσης των «16» του Conference League.

Κι αυτό διότι στον δρόμο των Πειραιωτών θα ξαναβρεθεί η Μακάμπι Τελ Αβίβ. 

Μία ομάδα, με την οποία οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν και συγκεκριμένα τη σεζόν 2010-11 και από την οποία αποκλείστηκε. Με τους Έβαλντ Λίνεν να πληρώνει το μάρμαρο της αποτυχίας… 

Τί μεγαλύτερο κίνητρο λοιπόν, για τους παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να πάρουν μία εκκωφαντική ρεβάνς και να πανηγυρίσουν μία μεγαλειώδη πρόκριση που θα τους φέρει στα προημιτελικά του Conference League.

Όπως συνέβη και με την Φερεντσβάρος, όπου ο Ολυμπιακός πήρε το … αίμα του πίσω και μάλιστα με δύο νίκες με 1-0 για τον αποκλεισμό του από την ουγγρική ομάδα την σεζόν 1996-97 με ήττα 3-1 στην Βουδαπέστη και ισοπαλία 2-2 στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης»….

Για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League ο Ολυμπιακός  με τον Έβαλντ Λίνεν στην άκρη του πάγκου του στο πρώτο παιχνίδι που είχε διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών στο Φάληρο , είχε επικρατήσει 2-1 με ανατροπή. Το σκορ άνοιξαν οι Ισραηλινοί με τέρμα του Μεντουνιανίν (18'), αλλά ακολούθησαν δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο από τους Πειραιώτες. Στο 67' σκόραρε ο Ζαϊρί και στο 73' ο Ρόμενταλ. Στην ρεβάνς, όμως του Τελ Αβίβ  οι Ισραηλινοί επικράτησαν με 1-0 και προκρίθηκαν χάρη στο εκτός έδρας γκολ, που είχαν πετύχει στη έδρα των Πειραιωτών…

Ένα ματς που είχε  σηματοδοτήσει το τέλος της συνεργασίας του Γερμανού τεχνικού και την επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στην άκρη του «ερυθρόλευκου» πάγκου

 

Να δώσει τέλος την κατάρα και τις αποχωρήσει προπονητών!

 

Γενικότερα πάντως ο Ολυμπιακός κόντρα σε ομάδες από το Ισραήλ έχει να επιδείξει μόνο αποκλεισμούς. Η αρχή είχε γίνει την σεζόν 2002-03 όταν για την φάση των ομίλων του Champions League ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί στο ίδιο γκρουπ με τη Μακάμπι Χάιφα, μαζί με την τότε – φιναλίστ Μπάγερ Λεβερκούζεν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Με τους «ερυθρόλευκους» να γνωρίζει την συντριβή στο εκτός έδρας ματς της Λευκωσίας με 3-0 χάρη σε χατ-τρικ του Γιακούμπου Αγιεκμπένι, ενώ στο ματς της Ριζούπολης οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3. Σκορ που περιόρισε τον Ολυμπιακό στην τέταρτη θέση … Με τον Σρέτσκο Κάτανετς να παίρνει την θέση του Γιάννη Κόλλια στην άκρη του πάκγου... 

Η δεύτερη φορά όπου η Μακάμπι Χάιφα είχε βρεθεί στον δρόμο των Πειραιωτών ήταν τον Ιούλιο του 2022 για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, με τους «ερυθρόλευκοι»  να γνωρίζουν οδυνηρό αποκλεισμό (1-1 στο Τελ Αβίβ, συντριβή 0-4 στο «Γ. Καραϊσκάκης»). Εξέλιξη που είχε σηματοδοτήσει το διαζύγιο με τον Πέδρο Μαρτίνς μετά από τέσσερα χρόνια θητείας του στο Λιμάνι.

Ενδιάμεσα την σεζόν 2016-17 ο Ολυμπιακός είχε αναμετρηθεί με την Χάποελ Μπεερ Σεβά για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League  από την οποία επίσης αποκλείστηκε με «λευκή» ισοπαλία στο Φάληρο και ήττα 1-0 επί ισραηλινού εδάφους.

Μία εξέλιξη, που οδήγησε στην λύση της συνεργασίας με τον Βίκτορ Σάντσεθ πριν καν ο Ισπανός τεχνικός συμπληρώνει ενάμιση μήνα στον πάγκο .

 

 

Ομάδα: