ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

6 February, 2024 - 18:00

Categories: 

Κι επίσημα εποχή Ζέλικο Μπάμπιτς στον Ολυμπιακό

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην τεχνική ηγεσία ομάδας χάντμπολ του Ολυμπιακού.

Μετά τη λύση της συνεργασίας εμ τον Νίκο Γραμματικό, οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν μεθοδικά και με αστραπιαίες ενέργειες έδωσαν τα χέρια με τον 51χρονο Κροάτη προπονητή Ζέλικο Μπάμπιτς.

Με τους «ερυθρόλευκους» να ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ζέλικο Μπάμπιτς. Ο Κροάτης προπονητής (ημ. γέννησης 19/5/1972) αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας χάντμπολ του συλλόγου.

Ο Ζέλικο Μπάμπιτς έχει στο παλμαρέ του σπουδαίες διακρίσεις και διαθέτει τεράστια εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο.

 

Ο 51χρονος τεχνικός έχει πανηγυρίσει σημαντικές διακρίσεις με την Εθνική Κροατίας, όπως τέσσερα χάλκινα μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012 και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σερβίας, την ίδια χρονιά. Επίσης, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας (2013) και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας (2016), ενώ έχει κατακτήσει και το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γαλλίας, το 2017, ο Ζέλικο Μπάμπιτς κατέκτησε με την Εθνική Κροατίας την τέταρτη θέση.

 

Ο Κροάτης κόουτς έχει εμπειρία και από το EHF Champions League, αφού με την Meshkov Brest έφτασε ως τον γύρο των «16», ενώ με την Gorenje Velenje συμμετείχε στη φάση των ομίλων. Μάλιστα, με την Brest στη Λευκορωσία, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα, τη διετία 2013-15. Από το 2020 έως το 2022, εργάστηκε στην Pelister, με την οποία κατέκτησε ένα Super Cup Βόρειας Μακεδονίας (2021-22), ενώ τελευταία του ομάδα, πριν από τον Ολυμπιακό, ήταν η κροατική Podravka Koprivnica.

 

Ως αθλητής, ο Ζέλικο Μπάμπιτς είχε σπουδαία καριέρα, με πολλούς τίτλους, έως το 2006, όταν τερμάτισε την καριέρα του και ασχολήθηκε με την προπονητική, με πρώτη εμπειρία από τους πάγκους στην Balić-Metličić (2007-08).

 

Η δήλωση του Ζέλικο Μπάμπιτς στο olympiacossfp.gr:

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ξέρω, ότι έρχομαι σε έναν σπουδαίο σύλλογο! Τώρα, έχουμε μπροστά μας ένα ντέρμπι. Ξέρουμε όλοι μας, πόσο σημαντικό είναι, ελπίζω να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Ήρθα εδώ, για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να συνεχίσουμε την πορεία μας στην Ευρώπη. Είμαι αισιόδοξος, ότι θα κάνουμε τα πάντα, τόσο εγώ, όσο και οι παίκτες μου και όλο το επιτελείο, για να πετύχουμε τους στόχους μας. Σε πρώτη φάση, η προσοχή μας είναι στραμμένη στο ματς με την ΑΕΚ, μετά, βήμα-βήμα, θα ασχοληθούμε με την Ευρώπη και τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχουμε».

 

 

 

Προηγούμενες ομάδες:

 

2007-08 RA Balić-Metličić (Κροατία)

 

2008-09 RK Metković (Κροατία)

 

2009 RK Krško (Σλοβενία)

 

2009-11 RK EMC Split (Κροατία)

 

2010-13 Εθνική Κροατίας

 

2013-15 HC Meshkov Brest (Λευκορωσία)

 

2015-17 Εθνική Κροατίας

 

2017-18 RK Gorenje Velenje (Σλοβενία)

 

2020-22 RK Eurofarm Pelister (Βόρεια Μακεδονία)

 

2022-23 RK Podravka Koprivnica (Κροατία)

Ομάδα: