ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

19 February, 2024 - 00:33

Categories: 

Λουτσέσκου: «Πρέπει να κάνουμε restart!»

Ο ΠΑΟΚ υπέστη βαριά εντός έδρας ήττα με σκορ 4-1 από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με αποτέλεσμα να πέσει από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, βάζοντας παράλληλα τους «ερυθρόλευκους» στη μάχη του τίτλου.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στη συνέντευξη Τύπου τόσο για την εξέλιξη του αγώνα και τις λεπτομέρειες που έκριναν το αποψινό ματς, όσο και για τον επερχόμενο δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου:

Για το τι δεν πήγε καλά και αν το προβληματίζει ότι δεν πήρε το τρίτο κατά σειρά ντέρμπι: «Δεν με προβληματίζει. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι και το κάθε ματς είναι διαφορετικό. Έχει την δική του ιστορία, τα δικά του χαρακτηριστικά δεν συνδέονται τα τρία ματς μεταξύ τους. Έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα αυτές τις 10 μέρες και σήμερα είναι ένα ματς που μπορούμε ότι δεν φοβηθήκαμε να χτίσουμε επιθέσεις και πήγαμε σε μεγάλες πάσες. Δεν αμυνόμασταν καλά, δεν είχαμε ένταση στην πίεση μας ειδικά στα πρώτα 30 λεπτά. Εμείς δώσαμε την κατοχή στον αντίπαλο για να φτιάξει φάσεις.

Κάναμε το 1-1 πήγαμε με αυτό στο ημίχρονο, έχοντας την υπεροχή στο τελευταία 20λεπτο στο πρώτο μέρος. Μετά το 0-1 ανεβήκαμε, κάναμε φάσεις και πήραμε ψυχολογία. Αυτό που συνέβη στο δεύτερο γκολ, δεν θυμάμαι πότε το είδα τελευταία φορά. Σε μια στατική φάση, όλοι οι παίκτες σχεδόν ήταν με την πλάτη γυρισμένη στην μπάλα να συζητάει κάτι, δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλο να εκτελέσει και να σκοράρει.

 

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τέσσερα πολύ εύκολα γκολ και εμείς δεχτήκαμε τα δυο πρώτα γκολ σαν αρχάριοι. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι σε εμάς καν πάσα, πάσα, πάσα, πάσα και σουτ, ενώ στον Ολυμπιακό ήταν... πάσα-πάσα και γκολ. Όλα αυτά έφεραν την ήττα και με την εικόνα αυτή γενικότερα ήταν εύκολο για τον αντίπαλο.

Στο πρώτο γκολ είχαμε πρόσωπο στην μπάλα αλλά δεν αντιδράσαμε καλά, στο δεύτερο γκολ ειναι... απίστευτο. Πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό γενικά. Δεν μου άρεσε ο τρόπος που πιέσαμε, που κάναμε άμυνα σήμερα, δεν μου αρέσει ο τρόπος που κάνουμε επίθεση. Κάθε σεζόν σε όλες τις ομάδες υπάρχουν πάνω και κάτω, κάποιες περιόδους με καλές και κάποιες με κακές στιγμές. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, το ότι τις χάσαμε είναι άλλη συζήτηση. Το μόνο θετικό από αυτό το ματς είναι ότι και πάλι φτιάξαμε φάσεις. Από εδώ και πέρα πρέπει να κάνουμε... restart και να επιστρέψουμε με αντίδραση, υπευθυνότητα και καλή ψυχολογία. Αισθάνομαι ότι πάει να δημιουργηθεί μια κατάσταση με το να χάσουμε την συμπαγή εικόνα του γκρουπ, υπάρχουν στιγμές που κάνουμε λάθος και φαίνεται ότι χάνεται η συγκέντρωση στο γήπεδο.

Αυτά τα πράγματα μπορούν να συμβούν στα παιχνίδια και το πιο σημαντικό είναι να αντιδράσουμε και να αλλάξουμε όσα δεν μας αρέσουν. Έχω την εντύπωση ότι δεν ξεκινάμε τα παιχνίδια πνευματικά όπως πρέπει και περιμένουμε να γίνει κάτι αρνητικό για να επιστρέψουμε στην εικόνα που θέλουμε να έχουμε».

Για την αντίδραση του κόσμου μετά την βαριά ήττα και αν τον εκπλήσσει: «Δεν με εκπλήσσει η αντίδραση του κόσμου γιατί ο κόσμος αντιλαμβάνεται. Μας καταλαβαίνει ότι βρισκόμαστε σε δύσκολη περίοδο και γνωρίζει πως ότι κάνουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Δεν μίλησα καθόλου στους παίκτες μου μετά το ματς, συνήθως μιλάω για να τους δείξω πως σκέφτομαι αλλά σήμερα δεν είπα τίποτα. Θα τους μιλήσω αύριο για το ματς στην Λεωφόρο και να πάρουμε την πρόκριση στην Αθήνα γιατί είναι ένα σημαντικός αγώνας σε αυτή την φάση καμπής που περνάμε».

Για τους επιθετικούς και την συγκομιδή τους: «Έχουμε μιλήσει για αυτό, σε αυτή την σεζόν έχουμε σκοράρει 100 γκολ, είμαστε μέσα σε όλες τις διοργανώσεις και δεν καταλαβαίνω γιατί να μιλήσουμε για τους φορ.

Είμαστε εδώ, έχουμε μια όχι καλή στιγμή. Γιατί να μιλάμε μόνο για τους επιθετικούς; Μιλάμε γενικά για την ομάδα. Δεν παίξαμε όπως μπορούσε και πήγαμε σε μεγάλες μπαλιές, με αποτέλεσμα να μην έχουμε τον έλεγχο της κυκλοφορίας. Σε κάθε περίπτωση είναι πράγματα που πρέπει να δούμε και να επιστρέψουμε με αυτοπεποίθηση σε καλές εμφανίσεις.

Θέλω να δω την ομάδα να αποδίδει διαφορετικά όπως για παράδειγμα με τον Ατρόμητο. Δείξαμε να μην έχουμε την ψυχολογία για να χτίσουμε επιθέσεις και σήμερα αλλά και με τον Παναθηναϊκό. Δεν θέλουμε να παίζουμε με μεγάλες μπαλιές, γιατί χάνεται πιο εύκολα η μπάλα έτσι. Πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα ίσως για να φτάσουμε εκεί που ήμασταν ή εκεί που θέλουμε να φτάσουμε».

 

Ομάδα: