ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Σπύρος Παράσχης

27 February, 2024 - 00:24

Categories: 

Μάγος Ντιμπάλα στο Ολίμπικο, ανατροπή Ευρώπης για την Φιορεντίνα

Με τον Πάουλο Ντιμπάλα να πετυχαίνει «τριπλέτα», η Ρόμα έκαμψε με 3-2 την αντίσταση της Τορίνο και πλησίασε κι άλλο την πρώτη τετράδα.

Οι «τζιαλορόσι» ξεκίνησαν με δύναμη το ματς παρά την κούραση από το εξαντλητικό παιχνίδι της Πέμπτης απέναντι στην Φέγενορντ. Άργησαν, βέβαια, να βρουν γκολ, το οποίο ήρθε αργοπορημένα, στο 42', με τον Ντιμπάλα να ευστοχεί από την άσπρη βούλα.

Πριν καλά καλά προλάβουν να το χαρούν οι γηπεδούχοι, η «Γκρανάτα» βρήκε απάντηση, με τον Μπελανόβα να σεντράρει και τον Ζαπάτα να νικά δύο αντιπάλους στον αέρα για να φέρει στα ίσα το ματς στο 44'.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, μίλησε η κλάση του Πάολο Ντιμπάλα. Στο 57', με μια «βολίδα» εκτός περιοχής νίκησε τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς για το 2-1 και στο 69' συνεργάστηκε άψογα με τον Λουκάκου, διπλασιάζοντας το προβάδισμα των «τζιαλορόσι». Αυτό ήταν και το πρώτο χατ-τρικ του Αργεντινού άσσου με την φανέλα της Ρόμα. Η Τόρο μείωσε χάρι στο αυτογκόλ του Χούισεν στο 88', αλλά οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα και πήραν τους τρεις βαθμούς.

Στους 44 πλέον η Ρόμα, μόλις τέσσερις βαθμούς κάτω από τις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Στην 10η θέση η Τορίνο με 36 βαθμούς.

 

 

Στο «Αρτέμιο Φράνκι» η Φιορεντίνα έφερε τούμπα το παιχνίδι και κέρδισε την Λάτσιο με 2-1 πλησιάζοντας και αυτή τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Οι «βιόλα» είχαν από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά ήταν άστοχοι στο πρώτο μέρος και οι «λατσιάλι» τους τιμώρησαν, με τον Λουίς Αλμπέρτο να ανοίγει το σκορ στο 45'.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, οι γηπεδούχοι δεν έκαναν τα ίδια λάθη και μέσα σε ένα δεκάλεπτο «κατάπιαν» την Λάτσιο. Πρώτα, στο 61', ο Καγιόντε ολοκλήρωσε υποδειγματικά την αντεπίθεση της ομάδας του, φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Εκεί λεπτά αργότερα, οι «βιόλα» κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο Νικολάς Γκονζάλες σημάδεψε το δοκάρι. Οι γηπεδούχοι, βέβαια, είχαν ήδη πάρει τον αέρα τον αντιπάλων τους και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Μόλις δύο λεπτά μετά, στο 69' ο Μποναβεντούρα σκόραρε με σουτ εκτός περιοχής, ξεσηκώνοντας το «Φράνκι», με τους «βιόλα» να κρατούν το 2-1 έως την λήξη.

Έτσι, η Φιορεντίνα έφτασε τους 41 και «καβάλησε» την Λάτσιο που έμεινε έναν βαθμό πίσω στην μάχη για την ευρωπαϊκή έξοδο.