ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

28 February, 2024 - 18:18

Categories: 

Ματέο: «Βελτιώνεται συνεχώς ο Παναθηναϊκός, σπουδαία δουλειά ο Αταμάν»

Ο Τσους Ματέο καλεί άπαντες στη Ρεάλ να αφήσουν πίσω τους την κατάκτηση του Κυπέλλου προ δέκα ημερών και να εστιάσουν στον Παναθηναϊκό, τον οποίο υπολογίζει πολύ ως αντίπαλο εν όψει του αυριανού αγώνα των δύο ομάδων στη Μαδρίτη.

«Το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Όλοι προέρχονται από μια διαφορετική εβδομάδα. Κάποιοι είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά απέναντι σε μια ομάδα που γίνεται όλο και καλύτερη. Είναι ένας αντίπαλος που σε ωθεί στα όρια και παίζουν καλύτερα ως ομάδα. Η θέση του Παναθηναϊκού στη βαθμολογία δείχνει αυτή τη βελτίωση. Εμείς θα πρέπει να ξεχάσουμε την κατάκτηση του Κυπέλλου και να εστιάσουμε στην Ευρωλίγκα, όπου θα πρέπει να είμαστε στο 100% πνευματικά. Το να παίζουμε μπροστά στο κοινό μας δίνει κίνητρο, μας ενώνει και θέλουμε να τους προσφέρουμε χαρά. Είμαστε σε ένα καλό σερί νικών στην έδρα μας και θέλουμε να διατηρήσουμε τον ενθουσιασμό όσων έρχονται να μας δουν», τόνισε ο Ισπανός προπονητής.

Αναφερόμενος στον Παναθηναϊκό σημείωσε: «Είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα με παίκτες κορυφαίας ποιότητας. Βελτιώνονται συνεχώς και ο προπονητής τους κάνει σπουδαία δουλειά. Ο Παναθηναϊκός διεκδικεί θέση στα playoffs και στο Final 4».

Όσο για τη μαθηματική πρόκριση της ομάδας του με νίκη στα playoffs είπε: «Αν κερδίσουμε, θα είναι σίγουρα μια επιβράβευση, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας. Κοιτάμε μόνο βραχυπρόθεσμα και ξέρουμε ότι το ταξίδι αυτό θέλει ένα βήμα τη φορά. Έχουμε αυτοπεποίθηση λόγω και της βαθμολογικής μας θέσης, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε το πράγμα να γλιστρήσει από τα χέρια μας».

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου τόνισε: «Το Κύπελλο ανήκει στο παρελθόν, είναι δικό μας, αλλά δεν μετρά πλέον. Το τρόπαιο σού δίνει ηρεμία, παίξαμε συνολικά καλό μπάσκετ, αλλά πάντα έχουμε την πίεση λόγω του συλλόγου και του κόσμου που έχουμε πίσω μας. Πήγαμε καλά στο πρώτο κομμάτι της σεζόν γιατί βλέπαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Η ομάδα δεν χάνει ποτέ την δίψα της και ούτε πρόκειται να το κάνει τώρα. Πάμε για τους επόμενους στόχους μας και θα παλέψουμε γι’ αυτούς. Ο πρώτος είναι να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στα playoffs».