ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

31 March, 2024 - 01:37

Categories: 

Σπανούλης: «Το Περιστέρι έχει χτίσει νοοτροπία νικητή»

Με το... δεξί στον ιστορικό τρίτο γύρο της Stoiximan Basket League μπήκε το Περιστέρι bwin, το οποίο επικράτησε με 98-90 του Κολοσσού Ρόδου στο «Ανδρέας Παπανδρέου».

Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός των Περιστεριωτών, Βασίλης Σπανούλης, μίλησε για τη νοοτροπία νικητή που έχει χτίσει η ομάδα του παίρνοντας τα αποτελέσματα ακόμα και όταν δεν παίζει καλά, ενώ, αναφέρθηκε και στην προσμονή που υπάρχει στην ομάδα και στον κόσμο για την αναμέτρηση με τη Βόννη για το προημιτελικά του Basketball Champions League

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη:

Για το ματς: «Ήταν η πρώτη αγωνιστική του τρίτου γύρου της Stoiximan Basket League, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παρουσιάσαμε κάποιες αυξομειώσεις στο παιχνίδι μας, ξεκινήσαμε λίγο νωχελικά και χάσαμε πολλά εύκολα καλάθια. Στην άμυνα δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο 10λεπτο, αλλά στη συνέχεια παίξαμε εξαιρετική άμυνα στη δεύτερη περίοδο και επικρατήσαμε με 29-16 γυρίζοντας το παιχνίδι στα μέτρα μας. Ελέγχαμε το ματς σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, δεν μπορέσαμε να ξεφύγουμε πάνω από τους δέκα πόντους, αλλά ήταν πάντα εκεί η διαφορά. Δεν παίξαμε την άμυνα που θέλαμε, βέβαια ο Κολοσσός σε ωθεί να παίξεις σε πολλές κατοχές, γιατί αυτό είναι το στυλ παιχνιδιού του. Εμείς στην επίθεση ήμασταν εξαιρετικοί, βάλαμε πάλι 98 πόντους. Απλώς στην άμυνα μας θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα και να προστατεύσουμε το καλάθι μας καλύτερα. Συγχαρητήρια στα παιδιά, είναι ακόμη μια σημαντική νίκη. Η ομάδα έχει χτίσει νοοτροπία νικητή, παίζει καλά, πολύ καλά, εξαιρετικά, άλλοτε μέτρια, αλλά βρίσκουμε τον τρόπο να κερδίζουμε και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και χτίζεται δύσκολα. Όταν πραγματικά το καταφέρεις είναι πάρα πολύ όμορφο να το ζεις και να το βλέπεις».

Για την επικείμενη αναμέτρηση με την Βόννη για το προημιτελικά του Basketball Champions League και την ενθάρρυνση του κόσμου: «Ο κόσμος έχει δεθεί με την ομάδα. Είναι η ομάδα της πόλης, βλέπει την υπερπροσπάθεια που κάνουμε. Πιστεύω είναι ιστορικές στιγμές για τον σύλλογο. Έχουν προσμονή, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να ετοιμάσουμε καλά το παιχνίδι, να έχουμε ένα καλό πλάνο που θα το εκτελέσουν οι παίκτες και θα μπορέσουμε να κάνουμε μια πολύ καλή εμφάνιση. Είμαστε «ψημένοι» από τέτοια παιχνίδια έχουμε παίξει σε ένα τρομακτικά δύσκολο Top-16, τον πιο δύσκολο όμιλο που έχει υπάρξει στο Basketball Champions League. Επίσης, έχουμε περάσει από τη Ρίτας Βίλνιους μια εξαιρετική ομάδα που θα μπορούσε να συνεχίσει στο BCL. Έχουμε τον τρόπο, ξέρουμε τον τρόπο, πρέπει να συγκεντρωθούμε. Ένας λόγος που σήμερα και με την ΑΕΚ δεχθήκαμε πολλούς πόντους στην άμυνα μας είναι γιατί τα παιδιά έχουν μεγάλη προσμονή γι’ αυτό τα παιχνίδι, όσο και αν προσπαθήσαμε να τους πείσουμε ότι πρέπει να κοιτάξουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Πολλά παιδιά δεν είχαν την δυνατότητα να βρεθούν σε play offs, υποσυνείδητα υπάρχει πίεση στο μυαλό τους. Εμείς τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε να κάνουμε το πλάνο μας για τον αγώνα με τη Βόννη, να δούμε το βίντεο και να ετοιμαστούμε γι’ αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι».

Ομάδα: