ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3682 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'name' of non-object in user_node_load() (line 3682 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3683 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'picture' of non-object in user_node_load() (line 3683 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3684 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'data' of non-object in user_node_load() (line 3684 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

17 March, 2024 - 18:54

Categories: 

Στο πάνθεον ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα συνιστά ένα σύνολο που λατρεύει να κυνηγάει κορυφές, διακρίσεις αλλά και να καταρρίπτει ρεκόρ, τόσο σε ομαδικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Εξαίρεση από τον γενικότερο κανόνα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών, ο άνθρωπος που εμπνέει, που έχει τη ξεκάθαρη ευθύνη για την γενικότερη λειτουργία του συνόλου, το οποίο διαχειρίζεται. Φυσικά και αναφερόμαστε στον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος είδε το όνομά του να φιγουράρει σε αυτά την κορυφαίων προπονητών που έχουν περάσει από την άκρη του «ερυθρόλευκου] πάγκου κι έχουν συνδέσει άρρηκτα τη παρουσία του με κατακτήσεις τροπαίων και εκτόξευση του εκτοπίσματος που συλλόγου σε όλα τα επίπεδα,

Η νίκη επί της Καρδίτσας με 85-73 για την 21η αγωνιστική της Basket League ήταν ξεχωριστή για τον «Coach B από όλες τις απόψεις.

Ο Μπαρτζώκας έφτασε τις 112 νίκες κανονικής περιόδου στον πάγκο του Ολυμπιακού και με τη χθεσινή, ξεπέρασε τον Γιάννη Ιωαννίδη και έφτασε στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Είναι απαραίτητο όμως να επισημανθεί ότι αυτοί οι αριθμοί αφορούν το Πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League, γιατί ο «ξανθός» είχε άλλες 18 νίκες κανονικής περιόδου στη σεζόν 1991-92.

Το επίτευγμα αυτό κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό το ποσοστό νικών του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει «γράψει» το εντυπωσιακό 94,91% αφού χρειάστηκε 118 αγώνες για να φτάσει τις 112 νίκες κανονικής περιόδου. Οι δύο θρύλοι των πάγκων από την πλευρά τους είχαν χαμηλότερες επιδόσεις. Ο Γιάννης Ιωαννίδης έφτασε τις 111 νίκες, σε αυτό το κομμάτι του Πρωταθλήματος, μέσα από 130 αγώνες (85,38%) ενώ ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έφτασε τις 112 νίκες σε 128 αγώνες (87,5%).

Με νίκη λοιπόν την επόμενη Κυριακή (24/3, 17:15) στην Πάτρα επί του Απόλλωνα Carna, στην τελευταία αγωνιστική, ο Μπαρτζώκας θα γίνει ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες κανονικής περιόδου στην ιστορία του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα!

Ομάδα: