ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

11 November, 2022 - 15:09

Categories: 

«Καρφιά» Ιτούδη κατά της FIBA για τα «παράθυρα»

 

Φρικτά παράπονα για την FIBA και τις αποφάσεις της, σε σχέση με τα «παράθυρα» έκανε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, μίλησε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγονται τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, καθώς εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι όσοι συμμετέχουν στην Euroleague, ρίχνοντας έτσι τα «καρφιά» του κατά της FIBA.

 

«Εκτιμώ που συζητάμε για το θέμα αυτό, πρέπει να πω ευχαριστώ στην Φενέρ, που με αφήνει να πάω στην Ελλάδα για το ματς. Η ελληνική ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια να βάλει αεροπλάνο για εμένα και τον Καλάθη ώστε να ταξιδέψουμε. Οι συνεργάτες μου προετοιμάζουν τους παίκτες, αυτοί κάνουν τη δουλειά.

 

Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός παίζει ένα σημαντικό ματς στην Euroleague, επομένως δεν μπορούσε να δώσει παίκτες. Ο Ολυμπιακός παίζει απόψε, δεν ξέρω πώς πάει, αλλά είναι μία ομάδα που χρειάζεται παίκτες. Είμαστε ανάμεσα σε δύο κόσμους. Υπάρχουν παίκτες, που δεν έχω ξαναπροπονήσει στη ζωή μου. Παίζουμε κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα με καλύτερη χημεία. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Η συζήτηση πρέπει να είναι τι θέλουν η FIBA και η Euroleague. Θέλουν να παίζουν οι καλύτεροι παίκτες; Τότε, πρέπει να βρουν τον τρόπο να επικοινωνούν καλύτερα και να παίζουν οι καλύτεροι δυνατοί παίκτες στις Εθνικές ομάδες.

Υπάρχουν τέσσερις ομοσπονδιακοί προπονητές στην Euroleague και δεν είναι εύκολο. Είναι μεγάλο πράγματα που η τουρκική Ομοσπονδία ακύρωσε ματς για να προετοιμαστεί καλύτερα η ομάδα. Εμείς δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό. Η Σερβία πήρε παίκτες από τις σερβικές ομάδες, ακόμα κι αν η Παρτιζάν δεν έδωσε άδεια στον Παπαπέτρου.

 

Καταλαβαίνω τους παίκτες. Η Ελλάδα και οι Εθνικές ομάδες χρειάζονται παίκτες, η FΙΒΑ το βλέπει αυτό. Είναι δίκαιη η διοργάνωση αυτή; Όχι. Είναι ισότιμη; Όχι. Πρέπει να το συζητήσουμε αυτό, όλη αυτή τη πίεση στους παίκτες της Euroleague, τους προπονητές, τις ομάδες. Παίρνουμε ως δεδομένο ότι δεν έρχονται παίκτες από το ΝΒΑ και το καταλαβαίνω», δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης.