ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

30 May, 2022 - 21:43

Categories: 

«Κατοστάρα» και μπάσκετ από άλλον πλανήτη από τον Ολυμπιακό!

 

Ο Ολυμπιακός ξαναβρίσκει ρυθμό στην πιο κατάλληλη στιγμή. Μετά την … 35άρα στο Περιστέρι, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας παρέδωσαν εκ νέου μαθήματα μπάσκετ υψηλού επιπέδου και παρουσιάζοντας αξιοθαύμαστη λειτουργία τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, διέλυσαν τον Προμηθέα με 116-73   στον πρώτο ημιτελικό του ΣΕΦ.

Παράλληλα οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα με τη συνολική τους εικόνα φρόντισαν να στείλουν ξεκάθαρα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση ότι στην καλή τους βραδιά δεν έχουν … αντίπαλο και πλέον περιμένουν πιθανότατα τον … αιώνιο αντίπαλό τους στους επερχόμενους τελικούς με .. άγριες διαθέσεις. Με φόντο την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματα, αλλά και στις κατακτήσεις των νταμπλ.

Με σαφή διάθεση να αναδείξουν τις επιθετικές τους αρετές μπήκαν οι δύο ομάδες στο παρκέ του ΣΕΦ

Με τον Τόμας Ουόκαπ σε δαιμονιώδη κέφια, με τον Αμερικανό πόιντ γκαρντ να σημειώνει 9 γρήγορους πόντους και άξιο συμπαραστάτη του τον Τάιλερ Ντόρσεϊ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 20-15 στο 8’.

Την ίδια στιγμή ο Προμηθέας στηριζόταν επιθετικά κυρίως στους Σίμπσον Γκραντ και Δημήτρη Αγραβάνη. Οι Πατρινοί μείωσαν 20-19, όμως η λήξη της πρώτης περιόδου βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται 24-19 χάρη σε δύο καλάθια των Γιώργου Πρίντεζη και Κώστα Σλούκα. Στο συγκεκριμένο διάστημα οι Κυπελλούχοι Ελλάδας χαρακτηρίστηκαν από τα εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα, καθώς έκλεισαν την πρώτη περίοδο με 8/9.

«Βομβαρδισμός» και όμορφες συνεργασίες εκτόξευσαν την διαφορά

Με ξεκάθαρη επιδίωξη να … αποκτήσει την μεγαλύτερη δυνατή διαφορά μπήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο δεκάλεπτο, Με τρίποντο του Σλούκα και πέντε συνεχόμενους πόντους του Μακ Κίσικ,  οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 32-21 στο 13’. Γεγονός που ανάγκασε τον τεχνικό των Πατριών Μάκη Γιατρά να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ,.|
Όμως η «ερυθρόλευκη» μηχανή είχε … ζεσταθεί για τα καλά. Με [βάση» την πολύ πιεστική τους άμυνα οι γηπεδούχοι επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και με … βομβαρδισμό από την γραμμή των 6.75 άφησαν την σκόνη τους στους αντιπάλους τους.

Με διαδοχικά τρίποντα των Σλούκα, Λαρεντζάκη και ΜακΚίσικ και κάρφωμα του Ζαν Σαρλ έπειτα από ασίστ του Χασάν Μάρτιν ο Θρύλος έφτασε σε … νταμπλ σκορ  στο 16’ για το 42-21. Νέο τρίποντο του Λαρεντζάκη έγραψε το 45-23, για να ακολουθήσουν όμορφες συνεργασίες που κατέληγαν σε αιφνιδιασμούς ή καρφώματα από τους Μάρτιν, Ζαν Σαρλ και Ντόρσει για το 53-32 του πρώτου μέρους… Την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι έπαιρναν σκορ από τους Άντριτς, Φόστερ και Γιάννη Αγραβάνη…

Με την ίδια διάθεση, αλλά και με τρομερή δίψα για όμορφο μπάσκετ μπήκαν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα  και στο τρίτο δεκάλεπτα. Με δύο διαδοχικά τρίποντα των Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ, ο Ολυμπιακός έφτασε τη διαφορά στους 27 πόντους (59-32). Ο Τανούλης μείωσε προσωρινά σε 59-34, για να ακολουθήσουν κάρφωμα του Φαλ και νέα τρίποντα από Βεζένκοφ- Ντόρσει για το 67-34 στο 23’. Με συνεχόμενα καλάθια των Παπανικολάου και Ντόρσεϊ, οι «ερυθρόλευκοι» εκτόξευσαν την διαφορά στους 38 πόντους φτάνοντας … νέο νταμπλ σκορ (76-38) στο 26’.

Ο Τανούλης με μία εύστοχη βολή μείωσε σε 76-39 για να ακολουθήσει κάρφωμα του Φαλ και καλάθι του Ντόρσεϊ για το 80-39. Βολές του Ντόρσεϊ και καλάθι του Βεζένκοφ δημιούργησαν την μεγαλύτερη διαφορά της τάξης των 45 πόντων για τον Ολυμπιακό στο 28 (84-39), για να κλείσει  η τρίτη περίοδος με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν αφήσει τον αντίπαλό τους πίσω τους 43 πόντους για το 89-46.

Το στοιχείο  πλέον που είχε αποκτήσει αξία στο τέταρτο δεκάλεπτο, ήταν σε ποιο χρονικό σημείο ο Ολυμπιακός θα ξεπερνούσε τους 100 πόντους, αλλά και το ύψος της τελικής διαφοράς.

Με τον ΜακΚίσικ να .. παίρνει φωτιά ο Ολυμπιακός έφτασε στο 94-57 στο 32’    Ο Γκίκας με τρίποντο μείωσε σε 94-60, για να ακολουθήσει νέα τρίποντη βόμβα από τον Λαρεντζάκη για το 97-60.

Η … νέα κατοστάρα για τους Κυπελλούχους Ελλάδας επισφραγίστηκε στο 35’ με καλάθι του Λαρεντζάκη για το 101-64 για να φτάσει με εντυπωσιακό τρόπο στο εμφατικό 116-73.

 

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 53-32, 89-46, 116-73.