ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

30 January, 2022 - 17:53

Categories: 

«Πέρασε» από το Αγρίνιο ο Άρης

Στον δρόμο των επιτυχιών επανήλθε ο Άρης.

Όπως και στο πρώτο ματς στη Θεσσαλονίκη, έτσι και σήμερα στο Αγρίνιο, ο Άρης εκμεταλλευόμενος τα πέναλτι επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού για την 20η αγωνιστική της Super League 1, με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Τζήλου, που άνοιξε τον δρόμο μόλις στο 5'!

Με αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα που τον επανέφερε στις νίκες, το σύνολο του Άκη Μάντζιου έφτασε τους 26 βαθμούς σε 19 ματς και ανέβηκε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, τη στιγμή που η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου παρέμεινε στους 21 με 19 παιχνίδια.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναιτωλικό με 4-2-3-1 και τον Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια, με τους Αποστολάκη, Χουχούμη, Μάλη και Βργκοτς τετράδα στην άμυνα. Μπροστά τους ως αμυντικά χαφ οι Αντούνες και Φλόρες, με τον Μεντόζα σε ρόλο δεκαρίου. Στα εξτρέμ βρέθηκαν οι Ντουάρτε και Μπαρμπόσα, με μοναδικό προωθημένο τον Καρέλη.

Από την άλλη πλευρά, ο Άκης Μάντζιος επέλεξε και αυτός το 4-2-3-1, με τον Σιαμπάνη στην εστία και τους Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Γκάνεα στην άμυνα. Δυάδα στα χαφ οι Ματίγια-Σάσα, δεκάρι ο Εντιαγέ, εξτρέμ οι Μαντσίνι και Γκάμα, με σέντερ φορ τον Καμαρά.

 

Μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Καμαρά πάτησε περιοχή, ο Φλόρες τον μάρκαρε περισσότερο με τα χέρια και το σώμα. Ο Αφρικανός του Άρη έπεσε στο έδαφος… γλιστρώντας, ο Τζήλος έδωσε πέναλτι, το VAR συμφώνησε και ο Ματίγια έκανε το 1-0 στο 5'. Το παιχνίδι διατηρούσε τρελό ρυθμό, οι Αγρινιώτες τα είχαν βάλει με τον διαιτητή και σε εκείνο το σημείο, οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν ξανά πέναλτι. Συγκεκριμένα, ο Μαντσίνι πάτησε περιοχή, ο Μελίσσας έπεσε στα πόδια του και οι «κίτρινοι» πήγαν ξανά στα 11 βήματα, για να έρθει ο Καμαρά στο 20’ και να κάνει το 2-0!

 

 

 

 

Αφού ο Καμαρά στο 23΄δεν μπόρεσε να κάνει το 3-0 μέσα από την περιοχή, ο Παναιτωλικός πέρασε στην αντεπίθεση και πολιόρκησε τον Άρη, με τον Σιαμπάνη να κρατά ανέπαφη την εστία του δύο φορές σε σουτ του Καρέλη και το Αποστολάκη να έχει δοκάρι στο 33’ από πλάγια θέση. Ανάμεσα στο 36΄και το 38’, οι Αγρινιώτες ζήτησαν δύο φορές πέναλτι, μια για ανατροπή του Καρέλη και μια για χέρι του Εντιαγέ, χωρίς να υπάρχει κάτι. Ο Γκάμα λίγο έλειψε να κάνει το 3-0 στις καθυστερήσεις, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου έγινε… «ντου» στον Τζήλο από τους γηπεδούχους για να διαμαρτυρηθούν.

 

Όπως ήταν λογικό, όταν οι δύο ομάδες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια, ο Παναιτωλικός μπήκε αποφασισμένος να ανατρέψει την κατάσταση και είχε δύο ευκαιρίες για να το κάνει. Την πρώτη (47’) ο Σιαμπάνης σταμάτησε το σουτ με τρομερή βουτιά, ενώ στο 60’ ο Μεντόσα εξαπέλυσε έναν απίθανο κεραυνό από μακριά, με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι! Οι φιλοξενούμενοι στο 66΄είδαν τον Γκάμα να αστοχεί ολομόναχος σε τετ-α-τετ με τον Μελίσσα, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Ιτούρμπε είχε καλές προϋποθέσεις για σουτ αλλά έκανε… περισσότερο τσαφ.