ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

30 April, 2022 - 21:45

Categories: 

«Τεσσάρα» για την Σίτι και κορυφή!

 

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν κλάσεις ανώτερη από την Λιντς και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει σε ένα εντυπωσιακό 4-0 στο Έλαντ Ρόουντ, που την επανέφερε στην κορυφή με +1 από την Λίβερπουλ και με τέσσερις ματς να απομένουν.

 

 

Η Λίβερπουλ τής πέταξε το γάντι με το νικηφόρο πέρασμά της από το Σεντ Τζέιμς Παρκ (1-0 την Νιούκαστλ) και η Μάντσεστερ Σίτι το σήκωσε και το επέστρεψε στη μεγάλη της αντίπαλο στη μάχη του τίτλου με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη αλλά και στιλ.

 

Σε ένα "πονηρό" ματς που ήταν λίγα μόλις 24ωρα μετά το επικό 4-3 επί της Ρεάλ στον πρώτο ημιτελικό του Champions League και ενόψει της καυτής ρεβάνς στην Μαδρίτη, η πρωταθλήτρια Αγγλίας δεν είχε διάθεση για να παίξει με τη φωτιά και με συνοπτικές διαδικασίες καθάρισε την Λιντς, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-0 στο Έλαντ Ρόουντ για την 35η αγωνιστική της Premier League.

 

Ο Ρόδρι στο πρώτο μέρος και οι Ακέ, Ζεσούς και Φερναντίνιο στο δεύτερο υπέγραψαν την άνετη νίκη για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία μάλιστα έμεινε για 16ο διαδοχικό εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος αήττητη (13 νίκες - 3 ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα) και έκανε ρεκόρ στην ιστορία της.

 

 

Το ματς

Η Μάντσεστερ Σίτι ανέλαβε την πρωτοβουλία από τα πρώτα λεπτά αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ που θα την επανέφερε στην κορυφή, λίγες ώρες μετά την απόδραση της Λίβερπουλ από το Νιούκαστλ, για να ευτυχήσει να το βρει στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία.

 

Αυτό έγινε στο 13ο λεπτό, με τον Φόντεν να εκτελεί εκπληκτικά φάουλ από τα αριστερά και τον Ρόδρι να κερδίζει κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της Λιντς, για να τη στείλει στην αριστερή γωνία της εστίας του Μεσλιέ γράφοντας το 0-1 με το 5ο φετινό του γκολ με τους πολίτες.

 

 

Ακολούθως, το ματς έχασε το ρυθμό του λόγω διακοπών για τραυματισμούς, με την Λιντς να βελτιώνεται επιθετικά και στο 34ο λεπτό να απειλεί με τον Φίρπο, του οποίου το δυνατό σουτ εντός περιοχής πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Έντερσον.

 

Από την πλευρά της, η Σίτι προσπάθησε να βρει το δεύτερο γκολ πριν λήξει το πρώτο μέρος, όμως στο 38' ο Μεσλιέ μπλόκαρε σταθερά το συρτό σουτ του Ζεσούς και στο 43' ο Στράουκ σταμάτησε με εντυπωσιακό τάκλιν τον Στέρλινγκ που δοκίμασε πλασέ από πλεονεκτική θέση.

 

Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως και το πρώτο, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να ψάχνουν επίμονα το γκολ και να μην αργούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Στέρλινγκ και Γκρίλις δεν μπόρεσαν στο 52ο λεπτό να νικήσουν τον Μεσλιέ με σουτ εντός περιοχής αλλά δύο λεπτά αργότερα φρόντισαν να "μιλήσουν" δύο αμυντικοί.

 

Μετά από εκτέλεση του Φόντεν από τα δεξιά, ο Ντίας πετάχτηκε εντυπωσιακά και πήρε την κεφαλιά, με τον Ακέ να έχει τρυπώσει στο ύψος της μικρής περιοχής της Λιντς και με πλασέ στην κίνηση να γράφει το 0-2.

 

 

Το γκολ αυτό έδωσε την ευκαιρία στους πρωταθλητές Αγγλίας να κατεβάσουν στροφές και να κάνουν διαχείριση δυνάμεων, με την Λιντς από την πλευρά της να βγαίνει μπροστά και να προσπαθεί να γίνει επικίνδυνη αλλά να μην το καταφέρνει, με τους Ρούμπεν Ντίας και Λαπόρτ να κόβουν τα πάντα όποτε χρειαζόταν, απλοποιώντας το έργο του Έντερσον.

 

Με τη συμπλήρωση 75 λεπτών η Σίτι είχε να επιδείξει 12 τελικές (3 εντός εστίας) έναντι μόλις 3 της Λιντς (καμία εντός εστίας), με την ανωτερότητα των πολιτών να σφραγίζεται στο 78ο λεπτό, όταν ο Φόντεν έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά και ο Ζεσούς με υπέροχο πλασέ νίκησε τον Μεσλιέ για το 0-3.

 

Παρά τα τρία γκολ εις βάρος της, η Λιντς βγήκε μπροστά και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ της τιμής με τους Τζέιμς και Γκέλχαρντ, όμως η άμυνα της Σίτι της το αρνήθηκε και στο φινάλε ήρθε και το τέταρτο γκολ ως κερασάκι στην γαλάζια τούρτα, με τον Φερναντίνιο να εκτελεί με σουτ εκτός περιοχής τον Μεσλιέ για να γράψει το τελικό 0-4.

 

ΛΙΝΤΣ: Μεσλιέ, Έιλινγκ, Στράουκ, Κοχ, Φίρπο (62' Γκέλχαρντ), Φίλιπς, Ραφίνια, Ντάλας (45' Τζέιμς), Κλιτς, Χάρισον, Μορένο (87' Γκρίνγουντ)

 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Λαπόρτ, Ακέ (59' Ζιντσένκο), Γκιουντογκάν, Ρόδρι (83' Φερναντίνιο), Γκρίλις, Ζεσούς, Φόντεν (80' Μπερνάρντο Σίλβα), Στέρλινγκ