ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

30 January, 2022 - 21:40

Categories: 

Έμεινε όρθιος και στην Τούμπα ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός απέσπασε ισοπαλία και ίσως αν ρίσκαρε νωρίτερα θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τουμπα με 1-1  ισοφαρίζοντας με τον Τικίνιο το αυτογκολ του Μπα. Κορυφαίος ο Βατσλικ λιοντάρια Σωκράτης-Μανωλάς Μαντί και Αγκιμπού ,εργαλείο ο Μασούρας, Killer όταν χρειάστηκε ο Τικίνιο.

 

Πως ξεκίνησε: Ο Μαρτίνς επέλεξε το 3-4-3 και η επιστροφή του Αγκιμπού τον έφερε και πάλι στην ενδεκάδα. Εκεί όπου βρισκόταν και ο Τικίνιο αντί του Ελ Αραμπι. Κίπερ ο Βατσλίκ και τριαδα στην άμυνα οι Σωκράτης-Μανωλας-Μπα. Ρεάμπτσιουκ-Ανδρούτσος τα φουλ μπακ, με Εμβιλά-Μαντί στη μεσαία γραμμή.  Αγκιμπού-Μασούρας στα άκρα και φορ ο Τικίνιο.

 

Το ματς:

 

Το πρώτο τέταρτο  του αγώνα είχε τον ΠΑΟΚ και τον Βατσλίκ αποφασιστικούς. Με τον “Δικέφαλο” του Βορρά  να κερδίζει τη μάχη του κέντρου και να είναι φοβερά αποφαστικός ξεκίνησε να   απειλεί στο 2ο λεπτό με τον Κούρτιτς να σουτάρει απο το πέναλτι ,σε φάση διαρκείας και τη μπάλα να βρίσκει  στην πλάτη του Σωκράτη και να φεύγει κόρνερ.  Στο 7ο και πάλι ο Σλοβένος  σούταρε απο τη γωνία και ο Βατσλίκ έδιωξε εξαιρετικά, ενώ ύστερα απο το κόρνερ, ο Τσέχος έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ινγκασον.  Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήρθε σε μία αντεπίθεση, ένα λεπτό μετά ,με τη μπάλα να φτάνει στον Ανδρούτσο που σούταρε απο πλεονεκτική θέση στα ..περιστέρια.

 

Ισορροπία και ευκαιρία.

 

Ο Μαρτίνς ούρλιαζε στους παίκτες του να πιέσουν ψηλά  και να κλέβουν στο τρανζίσιον και στο 12, απο σέντρα του Ρεαμπτσιουκ ο Τικίνο βρέθηκε στο πέναλτι και έκανε κεφαλιά για το μπλοκάρισμα,εύκολο γαρ, του Πασχαλάκη. Στο 15, ο Σωκράτης έπιασε στον ύπνο την άμυνα του ΠΑΟΚ και έβγαλε για τον  Ανδρούτσο που βγήκε πίσω από την άμυνα και έφτασε μέσα στην περιοχή ,αλλά τον πρόλαβε ο Ινγκασον και έδιωξε σε κόρνερ. Η επιστροφή του ΠΑΟΚ στις ευκαιρίες ήρθε στο 23 με το φαλτσαριστό σουτ του Ζίφκοβιτς και την αντίδραση του Βατσλίκ.

 

Ο ΠΑΟΚ πίεζε τις πρώτες μπαλες του Ολυμπιακού, που προσπαθούσε να δημιουργήσει με βαθιές μπαλιές απο την άμυνα ,είχε υπεραριθμία στο κέντρο, ενώ  ο Κούρτιτς ήταν κρυφό επιθετικό όπλο . Πάντως, ο Λουτσέσκου είδε τα πλάνα του να χαλάνε με τον Μπίσεσβαρ να τραυματίζεται και τη θέση του να παίρνει ο Ζαμπα.

 

Γκολ και …απάντηση

 

Στο 42, ο Μπα έκανε ένα αχρείαστο φάουλ και ο Ζίφκοβιτς εκτέλεσε απο δεξιά  και γωνία με τη μπάλα να χτυπάει στο κεφάλι του Μπα, να παίρνει ύψος και να εκτελεί τον Βατσλικ για  το 1-0.

 

Σχεδόν αμέσως  ήρθε η ισοφάριση. Με τον Καμαρά να σουτάρει έξω απο την περιοχήύστερα απο κόρνερ του Μασούρα και πάσα του Αγκιμπού με  τη μπάλα να φτάνει στον Τικίνιο που με κεφαλιά καρφωτή εκτέλεσε τον Πασχαλάκη για το 1-1.

 

Aλλαγές προσώπων και συστήματος

 

Ο Μαρτίνς με Σωκράτη και Μπα  φορτωμένους με κάρτες, αλλά τον δεύτερο  να είναι ο λόγος του 1-0, άλλάκε τον Σενεγαλέζο με τον Μπουχαλάκη ,ενώ έβγαλε και τον Ανδρούτσο για τον Λαλά.  Αυτό σήμαινε και επιστροφή στο ευρωπαικό 4-3-3 που εν τη παρουσία του Μπουχαλάκη  έφερνε ισορροπία, τουλάχιστον θεωρητικά στη μεσαία γραμμή.

 

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να είναι πιο “ζωντανός” επιθετικά και στο δίλεπτο 52-53 απείλησε. Πρώτα με το σουτ απο μέσα απο την περιοχή του Ζίφκοβιτς(έδιωξε ο Βατσλίκ) ,φάση που ξεκίνησε ο Ζαμπα ,ενώ στο 53, ο Τσιγγάρας, απο λάθος του Μανωλά, σούταρε απο μέση απόσταση και η μπάλα  βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Βατσλικ.

 

Ισορροπία και αλλαγές

 

Οσο πέρναγε η ώρα , ο Ολυμπιακός άρχισε να πατάει καλύτερα . Είχε ισορροπία στις κατοχές και μετά από το 55 βρήκε  τρόπους  βγαίνει μπροστά. Μάλιστα στο 59, ο Τικίνιο, από θέση εξτρέμ έβγαλε για τον Μασούρα που όμως δεν έπιασε “γεμάτο” σουτ. Ο Λουτσέσκου θέλησε να ρισκάρει με την είσοδο των Μιτρίτσα για Τσιγγάρα και Σίντκλει για Βιειρίνια. Περίμενε απο τον Ρουμάνο το απρόβλεπτο ,αλλά και το κάτι παραπάνω στο overlap αλλά και ρην άμυνα από τον Βραζιλιάνο. Ο ΠΑΟΚ απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τον Ζαμπα που στο 71 πήρε τη μπάλα απο τον Μίτριτσα αλλά το σουτ που έκανε εφυγε άουτ,ενώ στο 74, ο Βραζιλιάνος δεν έδωσε στον Μιτρόιτσα, αλλά μέσα απο την περιοχή και αριστερά σούταρε υπό την πίεση Μανωλά αλλά ο Βατσλικ μπλόκαρε. Η απάντηση του Ολυμπιακού  ήρθε στο 76, με σέντρα του Μαντί ,με φάλτσο και τον Μασούρα με τη μία μέσα απο την περιοχή και αριστερά να πλασάρει στο εξωτερικό μέρος των διχτύων.

 

Εκτοτε ο ρυθμός έπεσε, ο ΠΑΟΚ έψαχνε να βρεί τρόπους να σκοράρει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό να αντιδρά υπέροχα στην άμυνα, ενώ στο 88 ο Αγκιμπού έκανε σέντρα, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Ζαμπά και εν συνεχεία στο απλωμένο χέρι του ,αλλά ο ρέφερι απο την Πορτογαλία δεν έδωσε πέναλτι.

 

Ο Ρέφερι:  Ο Γκοντίνιο ήταν ακριβοδίκαιος

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια(66 Σίντκλει)- Κούρτιτς(86 Σβαμπ), Τσιγγάρας(66 Μίτριτσα)- Ντάγκλας Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ(40 Ζαμπα), Α. Ζίβκοβιτς- Άκπομ.

 

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα(46 Μπουχαλάκης) – Ανδρούτσος(46 Λαλά), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά- Α. Καμαρά(93 Βαλμπουενά), Μασούρας(89 Βρουσάι), Τικίνιο(85 Ελ Αραμπί)