ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

9 October, 2022 - 23:16

Categories: 

ΑΕΚ για τίτλο!

Ψήγματα της ποδοσφαιρικής της ποιότητας παρουσίασε η ΑΕΚ θριαμβεύοντας του Άρη με 2-0 μέσα στο «Κλέανθης Βικελίδης». Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κυριάρχησαν ολοκληρωτικά και έφτασαν δικαιότατα στη νίκη απέναντι σ’ ένα χλωμό και εγκλωβισμένο Άρη χάρη σε τέρματα των Σιμάνσκι (28’) και Λιβάι Γκαρσία (50’) στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, μένοντας στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά και στο 16’ όταν ο Μαντσίνι έστειλε με συρτό σουτ την μπάλα στην αγκαλιά του Αθανασιάδη. Προϊόντος του χρόνου η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο αναλαμβάνοντας τα ηνία της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα εκμεταλλευόμενοι τις ολιγωρίες και τα εύκολα λάθη των γηπεδούχων έγιναν το απόλυτο αφεντικό. Στο 25 χάθηκε μοναδική ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Λιβάι Γκαρσία να τροφοδοτεί τον Γκατσίνοβιτς και εκείνον να σουτάρει, με τον Κουέστα να μπλοκάρει σταθερά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (26’) φάση διαρκείας μετά από την επιμονή του Ρότα που έκλεψε από τα δεξιά, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο μπακ της «Ένωσης» ήταν άστοχο.

Καταιγιστική ΑΕΚ, «χαμένος» Άρης

Η υπεροχή των φιλοξενούμενων  απέφερε καρπούς στο 28’ Έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς ο Σιμάνσκι με κίνησή του στο δεύτερο δοκάρι με όμορφη κεφαλιά έγραψε το 0-1. Το γρήγορο γκολ την ΑΕΚ εκτόξευσε στα ύψη την ψυχολογία των παικτών του Ματίας Αλμέιδα, που έψαξαν σχεδόν αμέσως το δεύτερο γκολ. Με τους γηπεδούχους κυριολεκτικά να ψάχνονται στον αγωνιστικό χώρο και να μην βρίσκουν τρόπους αντίδρασης…  Στο 30’ χάθηκε μοναδική διπλή ευκαιρία για την ΑΕΚ. Με τον Πινέδα να τροφοδοτεί τον Αραούχο, που σε κενή εστία... κατάφερε να αστοχήσει! Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μία νέα απίστευτη ευκαιρία στο 37’. Έπειτα από κλέψιμο του Σιμάνσκι, η μπάλα έφτασε στον Λιβάι Γκαρσία, εκείνος απέφυγε τον Κουέστα αλλά δεν κατάφερε να σπρώξει σωστά την μπάλα προς τα δίχτυα, με τον Μαζικού να διώχνει πάνω στη γραμμή!

Η ΑΕΚ ζευγάρωσε τα τέρματά της στο 50’ Μετά από νέο ολέθριο λάθος των γηπεδούχων στη μεσαία γραμμή ο Λιβάι Γκαρσία βγήκε τετ α τετ μετά από μπαλιά του Αραούχο και τσίμπησε υπέροχα για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η «Ένωση» συνέχισε να κυριαρχεί και στο 75’ έχασε νέα τρομερή ευκαιρία όταν μετά από υπέροχη μπαλιά  του Λιβάι, ο Κουέστα σταμάτησε την κεφαλιά του Γκατσίνοβιτς!