ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

22 October, 2022 - 19:45

Categories: 

Επέστρεψε στις νίκες η Σίτι με σούπερ Χάαλαντ

Με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να σκοράρει δις φτάνοντας τα 17 γκολ στο πρωτάθλημα και τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να πετυχαίνει γκολ-ποίημα, η Μάντσεστερ Σίτι έκαμψε με 3-1 την αντίσταση της Μπράιτον και πλησίασε στον έναν πόντο την πρωτοπόρο Άρσεναλ.

 

 

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι αποχώρησαν πικραμένοι από το Άνφιλντ την περασμένη Κυριακή μετά την ήττα με 1-0 από την Λίβερπουλ όμως φρόντισαν πολύ γρήγορα να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Αυτό το έκαναν το απόγευμα του Σαββάτου (22/10) στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Premier League, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να υποτάσσουν με 3-1 την αντίσταση της μαχητικής Μπράιτον και να επιστρέφουν στις επιτυχίες, μειώνοντας παράλληλα στον έναν πόντο την απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας.

 

Πρωταγωνιστής για τους πολίτες ήταν ο -συνήθης ύποπτος- Έρλινγκ Χάλαντ, ο οποίος ήταν εκείνος που έβαλε τις βάσεις για το τρίποντο στο πρώτο μέρος. Στο 22ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε το βολέ του Έντερσον και πήρε παραμάζωμα τον Γουέμπστερ, για να αποφύγει με ντρίμπλα τον εξερχόμενο Σάντσεθ και να κάνει το 1-0.

 

 

Λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ο Νορβηγός έστησε τη μπάλα στη βούλα μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Μπερνάρντο Σίλβα και εκτέλεσε τον Σάντσεθ, για να φτάσει τα 17 γκολ σε 11 συμμετοχές του στη φετινή Premier League (ουδεις άλλος παίκτης της Σίτι έφτασε σε τέτοιο νούμερο σε όλη την περασμένη σεζόν) και να γίνει παράλληλα ο πρώτος παίκτης των πολιτών που σκοράρει σε επτά διαδοχικά εντός έδρας ματς σε όλες τις διοργανώσεις μετά από τον Αγκουέρο (2018).

 

Στο δεύτερο μέρος η Μπράιτον ανέβηκε, πίεσε και εντέλει έφτασε δίκαια στη μείωση του σκορ με τον κορυφαίο φετινό σκόρερ της Τροσάρ, ο οποίος νίκησε με δυνατό δεξί σουτ τον Έντερσον (6 γκολ στο πρωτάθλημα), με τον ίδιο να χάνει όμως σημαντική ευκαιρία στο 73' για την ισοφάριση και δύο λεπτά αργότερα να έρχεται ένας συμπατριώτης του για να "κλείσει" το ματς.

 

Αυτός ήταν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε που νίκησε τον Σάντσεθ με υπέροχο φαλτσαριστό δεξί σουτ εκτός περιοχής, με την Σίτι να κλειδώνει το τρίποντο και να πλησιάζει την Άρσεναλ στον πόντο, έστω και με αγώνα περισσότερο. Σημειώνεται πως αυτό ήταν το 24ο γκολ του στο πρωτάθλημα με προσπάθεια εκτός περιοχής από τον Σεπτέμβριο του 2015 που έκανε το ντεμπούτο του με τη γαλάζια φανέλα, χωρίς να υπάρχει άλλος παίκτης σε αυτό το διάστημα με περισσότερα γκολ με αυτόν τον τρόπο.