ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3682 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'name' of non-object in user_node_load() (line 3682 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3683 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'picture' of non-object in user_node_load() (line 3683 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3684 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'data' of non-object in user_node_load() (line 3684 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

4 September, 2022 - 00:22

Categories: 

Θρίαμβος πρωτιάς για την «επίσημη αγαπημένη»!

 

 

 

Καρδιά, πάθος και ικμάδα δυνάμεων κορυφαίου συνόλου παρουσίασε η Εθνική ομάδα νικώντας μέσα στο Μιλάνο μία ιδιαίτερα αποφασισμένη Ιταλία με 85-81 κι έκανε άλμα πρωτιάς

 

Με κορυφαίους τους ασταμάτητους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Τάιλερ Ντόρσεϊ, οι οποίοι δεν λύγισαν ούτε τις στιγμές όπου οι διαιτητές θέλησαν να βάλουν με σειρά εχθρικών αποφάσεων των διαιτητών η «Επίσημη αγαπημένη» έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της και κόντρα στα προβλήματα (νοκ άουτ ο Παπαγιάννης ο Σλούκας έπαιζε με λίγες προπονήσεις και όχι μόνο ) έδειξε χαρακτήρα και με όπλο το τεράστιο ταλέντο φτάνοντας στον θρίαμβο

 

Κέρβερος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που ολοκλήρωσε το ματς με 25 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και 31 μονάδες στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης. Εκτελεστής ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος πέτυχε ένα καθοριστικό τρίποντο λίγο πριν από το φινάλε (23 πόντοι ).

X-factor ο Δημήτρης Αγραβάνης, που έδωσε πολύτιμες βοήθειες σε σκοράρισμα (13 πόντοι) και… βρώμικη δουλειά (5 ριμπάουντ, 4 τάπες).

 

Η Εθνική με όπλο την πολύ πιεστική της άμυνα έβαλε από νωρίς τους δικούς της κανόνες στο γήπεδο και προηγήθηκε 18-9 στο 7’. Με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο , Ντόρσεϊ και Παπαανικολάου να προκαλούν … τρόμο.

αρ’ όλα αυτά, σε εκείνο το σημείο οι διεθνείς μας υπέπεσαν σε διαδοχικά, αβίαστα λάθη και σε κακές επιλογές στην επίθεση, έδωσαν το δικαίωμα στους «ατζούρι» να ροκανίσουν τη διαφορά (21-17). Με ένα κάρφωμα του Αγραβάνη, η «γαλανόλευκη» έκλεισε το δεκάλεπτο με +6 (23-17).

Με τον Γιάννη να αναλαμβάνει δράση και να «βάζει» στα… καλάθια τους αντιπάλους, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έτρεξε επιμέρους σκορ 11-3 στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου και εκτοξεύτηκε στο +12 (37-25 στα μισά του δεκαλέπτου), την ώρα που οι Ιταλοί είχαν βραχυκυκλώσει επιθετικά.

Στην συνέχεια η γαλανόλευκη έχασε τον ρυθμό της για ένα μικρό διάστημα δίνοντας δικαιώματα στους Ιταλούς που μείωσαν σε 37-32 στο 16’. Μέσα από την καλή της άμυνα και με τον Ντόρσεϊ να την ξελασπώνει επιθετικά, η «επίσημη αγαπημένη διατήρησε το προβάδισμά της και ολοκλήρωσε το ημίχρονο με «αέρα» 7 πόντων (47-40).

Στην αφετηρία της τρίτης περιόδου, η Εθνική ομάδα έδειξε πολύ πιο συγκεντρωμένη από τους αντιπάλους και με ορθολογικές επιλογές στην επίθεση απομακρύνθηκε με +14 για πρώτη φορά στο παιχνίδι (59-45 στο 24’). Με τον Φοντέκιο να παίρνει… φωτιά έξω από τα 6,75μ., οι «ατζούρι» έτρεξαν σερί 9-0 και πλησίασαν στο -5 (59-54 στο 27’).

Κάπου εκεί ήρθε η ψυχωμένη αντίδραση των διεθνών μας, που δάγκωναν… σίδερα στην άμυνα και απέκτησαν την απαιτούμενη ώθηση για το επιθετικό κομμάτι: με X-factor τον Αγραβάνη, η «γαλανόλευκη» πέτυχε επιμέρους σκορ 12-3 και ανέκτησε τη διαφορά των 14 πόντων στο φινάλε του δεκαλέπτου (71-57).

 

Στην τέταρτη περίοδο μίλησαν μέχρι το 34’ οι πολύ σκληρές άμυνες. Οι Ιταλοί με την άμυνά τους μείωσαν σε 76-68 στο 35 και το ματς απέκτησε .. άγριο χρώμα. Τα τρίποντα των Αγραβάνη – Ντόρσέι κι ένα … τόμαχοκ κάρφωμα του Γιάννη Αντετοκούνμπ κράτησαν την Εθνική μπροστά 84-79 στο 39’. Την ώρα όπου οι διαιτητές προσπαθούσαν να βρίσκουν τρόπους να κρατήσουν κοντά την Ιταλία στη διεκδίκηση της νίκης. Όμως το τελικό 85-81 που διαμορφώθηκε με την μία εύστοχη βολή του Ντόρσεϊ έγραψε τον επίλογο ενός μεγάλου θριάμβου πρωτιάς για το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη.