ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3682 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'name' of non-object in user_node_load() (line 3682 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3683 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'picture' of non-object in user_node_load() (line 3683 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3684 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'data' of non-object in user_node_load() (line 3684 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

9 October, 2022 - 17:09

Categories: 

Κλήρωση «βουνό» για την Εθνική με Ολλανδία και Γαλλία

Μία από τις πιο δύσκολες κληρώσεις που μπορούσε να της τύχει είχε η Ελλάδα για το πλαίσιο των προκριματικών για το Euro 2024, καθώς έπεσε πάνω σε Ολλανδία και Γαλλία, ενώ οι πιο «βατοί» της αντίπαλοι είναι η Ιρλανδία και το Γιβραλτάρ.

Προφανώς με αυτά τα δεδομένα, η υπόθεση-πρόκριση μέσω των δύο πρώτων θέσεων αποδεικνύεται μία πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση, αφού «οράνιε» και «τρικολόρ» αποτελούν δύο από τις ποιοτικές ομάδες σε παγκόσμιο επίπεδο και η Ελλάδα απαιτείται να κάνει απανωτές υπερβάσεις για να μπει «σφήνα» στα δύο μεγαθήρια.

 

 

 

 

Από εκεί και πέρα, η Ιρλανδία σαφώς και είναι στα μέτρα του συνόλου του Γκουστάβο Πογέτ, ενώ φυσικά «απαγορεύονται» τα λάθη κόντρα στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές του Γιβραλτάρ.

Απ’ ευθείας στην τελική φάση θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες στη βαθμολογία κάθε ομίλου και οι υπόλοιπες τρεις μέχρι τη συμπλήρωση των 24 συμμετοχών στο EURO (20 + 3 + διοργανώτρια Γερμανία) θα προκριθούν από αγώνες play offs τον Μάρτιο του 2024, στους οποίους θα συμμετάσχουν κατά κανόνα οι νικητές των ομίλων στο UEFA Nations League.

Συνεπώς, η Ελλάδα αν δεν καταφέρει να προκριθεί μέσα από τον όμιλο, θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία μέσα από το Final 4 της Γ’ Κατηγορίας του Nations League.

Τα ζευγάρια που έχουν ήδη προκύψει στον δρόμο της δεύτερης ευκαιρίας είναι Ελλάδα-Τουρκία (μονός αγώνας στην Ελλάδα στις 21/3 του 2024) και Γεωργία-Καζακστάν. Οι δύο νικητές θα αναμετρηθούν σε τελικό (η έδρα του οποίου θα προκύψει έπειτα από κλήρωση) στις 26 Μαρτίου του 2024.

Η Ελλάδα έχει το πλεονέκτημα έδρας, καθώς ήταν δεύτερη καλύτερη πρώτη της LEAGUE C και πάνω από την Τουρκία που τερμάτισε με 13 βαθμούς, δύο λιγότερους από την Ελλάδα.