ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

4 December, 2022 - 20:09

Categories: 

Μυθικός Εμπαπέ και ιστορικός Ζιρού έστειλαν την Γαλλία στους «8» κόντρα στην Πολωνία (3-1)

 

Η Γαλλία έστησε πάρτι πρόκρισης! Οι «Τρικολόρ» αισθητά ανώτεροι, είδαν τον Ζιρού να γίνεται ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία ξεπερνώντας τον Τιερί Ανρί και τον Εμπαπέ να βάζει μυθικές γκολάρες για να κάνουν... πλάκα στην Πολωνία (3-1) και να προκριθούν άνετα στα προημιτελικά του Μουντιάλ.

Περιμένει τον νικητή του Αγγλία-Σενεγάλη για να μάθει αντίπαλο η Γαλλία, η οποία στο πρώτο νοκ-άουτ ματς έδειξε γιατί δικαίως θεωρείται από τα φαβορί για την κατάκτηση, με την Πολωνία να αντέχει για 44 λεπτά αλλά στη συνέχεια να μην μπορεί να φανεί ανταγωνιστική.

Μυθικός Εμπαπέ, έφτασε τα 9 γκολ ήδη σε Παγκόσμιο Κύπελλο, όντας ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που το κάνει αυτό πριν γίνει 24!

 

Με 4-3-3 κατέβασε τη Γαλλία ο Ντιντιέ Ντεσάν. Ο Γιορίς στο τέρμα και οι Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντέζ στην άμυνα. Οι Ραμπιό, Τσουαμενί, Γκριεζμάν στον άξονα, με τον τελευταίο σε πιο επιθετικογενή ρόλο, με τους Ντεμπελέ, Εμπαπέ στα εξτρέμ και τον Ζιρού στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-2-3-1 παρέταξε την Πολωνία ο Τσέσλαβ Μιχνίεβιτς. Ο Σέζνι στην εστία και οι Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεζίνσκι στην τετράδα της άμυνας. Σεμπάστιαν Σιμάνσκι, Κριχόβιακ τα δύο χαφ, με τους Φρανκόφσκι, Ζιελίνσκι, Kαμίνσκι στη μεσοεπιθετική τριπλέτα. Ο Λεβαντόφσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Η Γαλλία ήταν σαφώς ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, με την Πολωνία να έχει κλειστεί πολύ καλά και να μην αφήνει χώρους στην ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν.

Στο 13ο λεπτό η Γαλλία είχε μια μεγάλη φάση για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Τσουαμενί έκανε μια σουτάρα, αλλά ο Σέζνι έδιωξε τελευταία στιγμή και έσωσε την Πολωνία. Τα λεπτά περνούσαν, οι Πολωνοί άρχιζαν σιγά-σιγά να ανεβαίνουν και να έχουν την πρώτη τους μεγάλη φάση στο ματς. Ο Λεβαντόφσκι έκανε ένα φοβερό σουτ από τα 25 μέτρα, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

 

Στο 29’ η Γαλλία έχασε τα… άχαστα, όταν ο Γκριεζμάν έδωσε στον Ντεμπελέ, εκείνος δεν τελείωσε την φάση μέσα από την περιοχή, έσπασε στον Ζιρού ο οποίος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα! Στην συνέχεια απειλούσαν και οι δυο ομάδες με τον ρυθμό να είναι τρελός και την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω.

Στο 38ο λεπτό η Πολωνία έχασε μια τεράστια ευκαιρία, όταν ο Μπερεζίνσκι έκανε το γύρισμα, ο Γιορίς έδιωξε τελευταία στιγμή με το πόδι, ο Ζιελίνσκι πήρε το ριμπάουντ, με τον Βαράν να διώχνει τελευταία στιγμή. Ο Γάλλος κίπερ έκανε μια εκπληκτική επέμβαση και γλύτωσε την ομάδα του.

Η Γαλλία τελικά βρήκε το γκολ στο 44ο λεπτό και μάλιστα ήταν ένα ιστορικό γκολ. Ο Εμπαπέ έδωσε στον Ζιρού ο οποίος έγραψε το 1-0 και ξεπέρασε τον Τιερί Ανρί, αφού έγινε ο πρώτος σκόρερ στην εθνική Γαλλίας! Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι με τους τρικολόρ να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα (1-0).

 

Και στο δεύτερο ημίχρονο οι Γάλλοι μπήκαν με φόρα και απειλούσαν συνεχώς, ψάχνοντας διαρκώς το δεύτερο γκολ. Στο 58ο λεπτό ο Ζιρού πέτυχε το γκολ της διοργάνωσης με ανάποδο ψαλίδι, αλλά η φάση είχε σταματήσει για επιθετικό φάουλ στον Σεζνι. Αν μετρούσε, θα μιλάγαμε για... τρελό γκολ, πάντως! Στο 64’ οι Γάλλοι φώναξαν για πέναλτι για πέσιμο του Εμπαπέ μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής έδειξε παίζετε.

Στο 68’ η Πολωνία απείλησε όταν ο Φρανκόφσκι έκανε το γύρισμα, αλλά ο Kαμίνσκι δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά και να κάνει το 1-1. Η Γαλλία δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια και αποφάσισε να δράσει με τον... συνήθη ύποπτο. Στο 74’ ο Κιλιάν Εμπαπέ με ΦΟΒΕΡΟ σουτ από την περιοχή εκτέλεσε τον Σέζνι που δεν μπορούσε να αντιδράσει και έγραψε το 2-0 για τους τρικολόρ. Μάλιστα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 8 γκολ σε Μουντιάλ πριν κλείσει τα 24 του χρόνια!

 

 

Ο Γάλλος σούπερ σταρ δεν σταμάτησε όμως εκεί και στο 90’ πέτυχε και πάλι ένα απίστευτο τέρμα για το 3-0, με το πλασέ του να καταλήγει στο αριστερό "Γ" της εστίας του Σέζνι που δεν μπορούσε ούτε τώρα να κάνει τίποτα, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα. Στο 90+7’ η Πολωνία κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ουπαμεκανό, το εκτέλεσε ο Λεβαντόφσκι, το έπιασε ο Γιορίς, ο οποίος όμως δεν πατούσε στη γραμμή του τέρματος και το πέναλτι επαναλήφθηκε. Ο Λέβα αυτή την φορά εκτέλεσε εύστοχα για το γκολ της τιμής, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1!

Κάπως έτσι η Γαλλία έφυγε για τους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πετώντας εκτός διοργάνωσης την Πολωνία που απογοήτευσε άπαντες με το ποδόσφαιρό της...