ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

17 June, 2022 - 23:42

Categories: 

Ξανά νταμπλούχος μετά από 25 χρόνια

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

 

 

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαερτζώκα επέστρεψε!

Ο Θρύλος επανήλθε με τρόπο εκκωφαντικό στον θρόνο του ελληνικού μπάσκετ, κάνοντας… κομμάτια και θρύψαλα τον Παναθηναϊκό, όπως μαρτυράει η … σκούπα στους τελικούς της BasketLeagueμε το εντυπωσιακό 93-74 στο ΣΕΦ. Μα πάνω απ’ όλα αποτέλεσε το κερασάκι σε μία ονειρική σεζόν, που βρήκε τον Θρύλο του ελληνικού μπάσκετ να διαλύει σε όλα τα επίπεδα τον αιώνιο αντίπαλό του, αφού η σεζόν ολοκληρώθηκε με το εκπληκτικό 7-21 σε όλες τις διοργανώσεις

 

Μία σκούπα, η οποία συνδυάστηκε με τη κατάκτηση ενός ονειρικού νταμπλ, το οποίο είναι το πρώτο μετά από 25 ολόκληρα χρόνια αναμονής.

Για όσους δεν θυμούνται η προηγούμενη φορά όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πετύχει κάτι ανάλογο ήταν το μακρινό 1997 με προπονητή τον αείμνηστο Ντούσαν Ίβκοβιτς στην πρώτη σεζόν της; Πρώτης του θητείας στους Πειραιώτες. Με την απαραίτητη υπενθύμιση όμως ότι εκείνο το ντμαπλ είχε συνοδευτεί με την «παρθενική»  κατάκτηση  της Ευρωλίγκας στην Ρώμη που στοιχειοθετεί το αξέχαστο και ανεπανάληπτο τριπλ – κράουν!

 Η απίστευτη συγκυρία με την σκούπα του 2015

Το τελικό 93-74 του τρίτου τελικού φέρνει μνήμες από τον αντίστοιχο τρίτο τελικό της … προηγούμενης σκούπας του Θρύλου απέναντι στον Παναθηναϊκό!

Στο  τρίτο τελικό της 14ης Ιουνίου του 2015 ο Θρύλος είχε επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ επίσης με … σκούπα νικώντας τους «πράσινους» επίσης με 93-74, ε΄χοντα ςπρώτο του σκόρερ τον φυσικό του ηγέτη Βασίλη Σπανούλη…

Καμία φορά και οι συγκυρίες έχουν τη δική τους σημειολογία..