ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

17 June, 2022 - 23:08

Categories: 

Ονειρικό νταμπλ με ... «σκούπα»

 

Με εμφατικό τρόπο ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ μετά από έξι χρόνια, με … «σκούπα» απέναντι στον «χλωμό» Παναθηναϊκό αλλά και στο παρθενικό του νταμπλ μετά το 1997, θριαμβεύοντας με 93-74.

Αποτέλεσμα , που για τους φίλους των συμπτώσεων είναι ακριβώς το ίδιο με το αντίστοιχο του τρίτου τελικού του 2015 όπου επίσης οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κατακτήσει τον τίτλο με 3-0 νίκες απέναντι στους «πράσινους».

Με εκπληκτική εμφάνιση ιδιαίτερα μετά το 15ο λεπτό οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα επέβαλαν τους δικούς τους κανόνες στο παρκέ και έφτασαν στον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού σ’ ένα «φλεγόμενο» ΣΕΦ. Παρουσία του … Νίκολα Μιλουτίνοφ, που γνώρισε την αποθέωση, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 3-0 και την … σκούπα στη σειρά των τελικών απέναντι στον Παναθηναϊκό ολοκληρώνοντας ιδανικά μία καταπληκτική σεζόν μ’ ένα ιστορικό νταμπλ

Μέχρι το 13ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι, που δεν είχαν να χάσουν απολύτως τίποτε κι έχοντας σε τρομερή βραδιά του Νέντονιτς και Παπαγιάννη έβαλαν δύσκολα στους γηπεδούχους, οι οποίοι από την πλευρά τους μέχρι εκείνο το σημείο είχαν σε πολύ καλή βραδιά του Βεζένκοφ και Παπανικολάου κυρίως.

Από το 32-25 του 13ου λεπτού, ο Ολυμπιακός με μότο την πολύ πιεστική του άμυνα, οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε πολλά λάθη, επέβαλε πλήρως ένα φρενήρη ρυθμό παρασύροντας τους αντιπάλους του.

Με «μπροστάρη» έναν ασταμάτητο Σάσα Βεζένκοφ και άξιους συμπαραστάτες τους Σλούκα – Λαρεντζάκη, Ζαν Σαρλ, που σκόραραν από κάθε σημείο του γηπέδου, ο Ολυμπιακός έκανε ένα εντυπωσιακό 23-3 φτάνοντας να προηγηθεί 55-38 με λέι απ του Βεζένκοφ στο 19’30’’ πριν μειώσει ο Παπαπέτρου για το 55-40 του πρώτου μέρους.

Ο Ολυμπιακός μετά το αρχικό 57-44 βρήκε ξανά στο πρόσωπο του Σάσα Βεζένκοφ τον παίκτη που του έδωσε τον απαιτούμενο επιθετικό ρυθμό. Με δύο τρομερά δύσκολα του διεθνούς φόργουορντ ο Ολυμπιακός απέκτησε διαφορά 19 πόντων για το 63-44 του 24ου λεπτού. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλευόμενος ένα μπλακ άουτ των «ερυθρόλευκων» αντέδρασε και με τον Νέντοβιτς να φτάνει στους 21 πόντους μείωσε σε 63-50 στο 28’, για να φτάσει το σκορ στα επίπεδα του 63-53 με 3/ 4 βολές του Μποχωρίδη στο 30’.

Ο Σλούκας πήρε την ευθύνη να βγάλει τον Ολυμπιακό από τα δύσκολα! Με δύο τρίποντες βόμβες του φυσικού του ηγέτη ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 69-56 στο 32’ για να ακολουθήσουν δύο καλάθια του Μακ Κίσικ για Ακολούθησαν όμορφα καλάθια των Φαλ και Βεζένκοφ για το 79-62 του 35ου λεπτού και ουσιαστικά ο τρίτος τελικός απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα πριν την στέψη!

Με δύο βολές του Παπανικολάου και γκολ- φάουλ του ΜακΚίσικ ο Ολυμπιακός  απέκτησε προβάδισμα 22 πόντων για το 84-62 του 37ου λεπτού μέσα σε αποθέωση, ενώ τα  τρίποντα τον Παπανικολάου και Βεζένκοφ υπέγραψαν το 90-67

Τα δεκάλεπτα: 28-26, 55-40, 63-53, 93-74.