ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

21 December, 2022 - 19:14

Ο Φαν Βεερτ έδωσε τέλος στην κατάρα

Με το «δεξί» ξεκίνησε η ΑΕΚ τις υποχρεώσεις της στην SuperLeagueμετά την διακοπή ελέω Μουντιάλ. Με κορυφαίο και το – σκόρερ τον Φαν Βεερτ  η «Ένωση» υπέταξε με 3-0 ην αντίσταση της Λαμίας στη «OpapArena» και έδωσε τέλος σε μία δυσμενή παράδοση που την ήθελε να μην καταφέρνει να κερδίσει σε παιχνίδι  που προηγείται της περιόδου των Χριστουγέννων.

Εξαιρετικό μπάσιμο στην αναμέτρηση από την ΑΕΚ, η οποία έβγαλε την πρώτη της καλή στιγμή μόλις στο 2'. Ύστερα από υπέροχο 1-2 μεταξύ Μάνταλου και Ρότα  ο δεύτερος έσπασε μεταξύ πέναλτι και μεγάλης περιοχής, με τον Πινέδα να πιάνει το πλασέ, αλλά τον Σαράνοφ να αποκρούει. Η «Ένωση» συνέχισε να απειλεί παίρνοντας πολλά από τον Μάνταλο αλλά και τον δραστήριο Ρότα. Στο 10' ο πρώτος κουβάλησε την μπάλα, έπιασε και το σουτ εκτός περιοχής, με τον Σαράνοφ να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 22' οι Μάνταλος και Λιβάι συνεργάστηκαν από δεξιά, με τον Έλληνα άσο να πιάνει το σουτ και τον Σαράνοφ να βάζει εκ νέου «στοπ». Άλλα δύο τελειώματα από την ΑΕΚ -που επέμενε για το γκολ- στο 26' από Μάνταλο και Σιμάνσκι κόντραραν στα σώματα, ενώ μετά από ακόμα μια ωραία ανάπτυξη και πέρασμα του Μάνταλου στον Αραούχο στο 29', η μπάλα μετά το πλασέ του Αργεντινού άσου έφυγε πάνω από την εστία.

Ακόμα μία μεγάλη φάση για κάθε ομάδα, στο 34' με τον Λιβάι για την ΑΕΚ και στο 44' με τον Τζανδάρη, δεν οδήγησαν στο γκολ, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ.

Λύτρωση με Φαν Βεερτ

Με επιθετικούς προσανατολισμούς μπήκε η ΑΕΚ και στο δεύτερο μέρος. Ο Αραούχο στο 54' επιχείρησε από δύσκολη γωνία, με τον Σαράνοφ να διώχνει σε κόρνερ. Ο Αλμείδα βλέποντας ότι το γκολ δεν ερχόταν αποφάσισε να ρισκάρει και να ρίξει στην μάχη τον Φαν Βεερτ στο 62’και ο Ολλανδός φορ τον δικαίωσε άμεσα και συγκεκριμένα στο 67': Σέντρα του -MVP- Μάνταλου από δεξιά, πετάχτηκε η «χρυσή αλλαγή» Φαν Βέερτ αι με όμορφη κεφαλιά άνοιξε το σκορ

Η «Ένωση» ζευγάρωσε τα τέρματά της στο 88’ Ο Φαν Βέερτ πέρασε Λιβάι Γκαρσία, που  απελευθερώθηκε με εξαιρετικές προσποιήσεις, πέρασε και τον Σαράνοφ και έγραψε το 2-0. Γκολ και ασίστ από τον Φαν Βέερτ, ο οποίος ολοκλήρωσε την ονειρική του εμφάνιση με δεύτερο γκολ από κεφαλιά στο 92’ έπειτα από σέντρα του Ρότα!

 

 

Ομάδα: