ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Aγγελος Παγούνας

30 December, 2022 - 01:34

Categories: 

Πήρε τον "εμφύλιο" η Μπασκόνια, νίκες για Mακάμπι, Αρμάνι, Παρτίζαν, Ζάλγκιρις!

Η πρώτη δόση για την 16η αγωνιστική της Euroleagueολοκληρώθηκε με σημαντικές αναμετρήσεις και σπουδαία αποτελέσματα όπως αυτό ανάμεσα στην Μπασκόνια και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

 

Στο πρώτο παιχνίδι το οποίο άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής, η τρομερή φέτος Μπασκόνια επικράτησε επί της Ρεάλ Μαδρίτης στον Ισπανικό «εμφύλιο» και πάτησε κορυφή. Οι Βάσκοι  επικράτησαν με 92-86 των Μαδριλένων όντας πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο 11-5 βρίσκονται πλέον οι γηπεδούχοι, στο 10-6 έμειναν οι φιλοξενούμενοι μετά την ήττα τους στη Βιτόρια. Ο Μάρκους Χάουαρντ έκανε και πάλι όργια και τελείωσε το ματς με 28 πόντους και 6 τρίποντα, ενώ ο Γκιεντράιτις στάθηκε στο πλευρό του καθώς είχε 21 πόντους με 5 ριμπάουντ. Για την ομάδα του Ματέο, η υπερπροσπάθεια που κατέβαλε ο Ταβάρες, δεν ήταν αρκετή (15 πόντους και 12 ριμπάουντ) με τον Γουίλιαμς-Γκος (16 πόντοι, 5 ασίστ) και τον Ντεκ (17 πόντοι,7 ριμπάουντ) να στέκονται άξιοι συμπαραστάτες στην ήττα της ομάδας τους.

 

Στη Μενόρα Μιβταχίμ Αρένα, η «ομάδα του λαού» επικράτησε της Εφές με 80-72 κάνοντας τη δουλειά στο 4ο δεκάλεπτο καθώς το επί μέρους σκορ ήταν 23-7. Η επιστροφή του Σέιν Λάρκιν στην αγωνιστική δράση, δε συνδυάστηκε με νίκη για την ομάδα του Αταμάν, η οποία κατέρρευσε στο τελευταίο δεκάλεπτο και έφυγε ηττημένη από το Ισραήλ μένοντας πλέον στο 8-8 με τους γηπεδούχους να είναι ξανά σε τροχιά play-offsκαι να βρίσκονται πια στο 9-7 έχοντας θετικό πρόσημο. Ο Λορέντζο Μπράουν ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα τελειώνοντας το ματς με 23 πόντους, 7 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη. Ντι Μπαρτολομέο, Άνταμς, Νέμπο και Κόλσον τελείωσαν το ματς διψήφιοι με 12,11,11 και 10 πόντους αντίστοιχα. Για την Εφές, ο ασταμάτητος φέτος Κλάϊμπερν τελείωσε το ματς με 20 πόντους, έχοντας από κοντά τους Μπουμπουά και Μίσιτς (14 και 13) ενώ ο Λάρκιν έμεινε μόλις στους 4 πόντους.

 

Την ανοδική της πορεία συνεχίζει η Αρμάνι Μιλάνο καθώς επικράτησε και της Βαλένθια, μετρώντας πλέον τις τρεις σερί νίκες στη διοργάνωση. Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μιλάνου, ήταν ο Μπίλλυ Μπάρον του οποίου το κοντέρ σταμάτησε στους 24 πόντους (4/9 3π). Ο Μπράντον Ντέϊβις ακολούθησε με 17 πόντους (6 ασίστ) μαζί με τον Μήτρου-Λονγκ που τελείωσε το ματς με 12 πόντους (4/7 3π.). Για τους Ισπανούς, η υπερπροσπάθεια του Ντούμπλιεβιτς δεν ήταν αρκετή, καθώς ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν απελπιστικά μόνος (24π. 7ρ.) και έτσι η ομάδα του Μουμπρού δεν απέφυγε τελικώς την ήττα. Έτσι με το αποτέλεσμα αυτό, οι Ιταλοί βρίσκονται πλέον στο 6-10 με τη Βαλένθια να παραμένει στο 7-9.

 

Τη δική της 3η σερί νίκη πανηγυρίζει η ομάδα του Ομπράντοβιτς, καθώς νίκησε και τη Μπάγερν Μονάχου με 83-77, ερχόμενη με κεκτημένη ταχύτητα μετά το διπλό στην Πόλη. Οι παίχτες του Ζοτς ήταν το αφεντικό σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δεν έδωσαν την ευκαιρία στους Βαυαρούς να κάνουν την ανατροπή όταν έφτασαν κοντά και είχαν το μομέντουμ. Για τους Σέρβους, ο Ματίας Λεσόρτ ήταν για ακόμα ένα βράδυ εξαιρετικός πραγματοποιώντας ακόμη ένα double-doubleκαι τελειώνοντας το ματς με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ο Ντάντε Έξουμ ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 19 πόντους, ενώ 15 συπμλήρωσε και ο Ζακ Λεντέϊ. Για τους ηττημένους, οι 16 πόντοι με τα 14 ριμπάουντ του Οθέλο Χάντερ δεν ήταν αρκετοί. Με 14 τελείωσαν το ματς οι Γιαραμαζ και Ρούμπιτ. Έτσι η ομάδα του Βελιγραδίου έφτασε και αυτή στο 7-9 όντας πιο κοντά πλέον στην 8άδα, αφήνοντας στην προτελευταία θέση τους Γερμανούς και στο 5-11.

 

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, η Μονακό επικράτησε δύσκολα της Ζαλγκίρις με 84-82. Ο Οκόμπο πήρε την μπαγκέτα από τον Μάικ Τζέιμς ο οποίος δεν πέτυχε ούτε καλάθι στην ανάμετρηση και έμεινε στους 2 πόντους μετά από δύο έυστοχες βολές. Ο Οκόμπο από την άλλη τελείωσε το ματς με 22 πόντους και 9 ασίστ, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη σταθερότητα που τον διακρίνει σαν γκαρντ τη φετινή σεζόν. Οι Λιθουανοί βρέθηκαν να προηγούνται μέχρι και με 13 πόντους, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποφύγουν -εντέλει- την ήττα στη Γαλλία. Με το αποτέλεσμα αυτό, οι Μονεγάσκοι συγκατοικούν στην πρώτη θέση της Euroleagueμε τη Μπασκόνια στο 11-5. Οι Λιθουανοί οι οποίοι έμειναν στο 8-8, είχαν σε καλή μέρα τους Κίναν Έβανς και Ρόλαντ Σμιτς με 17 και 18 πόντους αντίστοιχα, παρόλα αυτά δε μπόρεσαν να αποφύγουν την ήττα όμως συνεχίζουν να βρίσκονται σε τροχιά 8άδας.

Διοργάνωση: