ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

27 March, 2022 - 19:26

Categories: 

Πογέτ: «Μαθαίνω κάθε ημέρα…»

Απόλυτα ευχαριστημένος από τα πρώτα δείγματα γραφής που άφησε η Εθνική ομάδας στην παρθενική του παρουσία στον πάγκο της κόντρα στην Ρουμανία, παρουσιάστηκε ο  Γκουστάβο Πογέτ στην συνέντευξη Τύπου του αυριανού φιλικού αγώνα με το Μαυροβούνιο.

Ο τεχνικός της Εθνικής παραδέχθηκε ότι και για εκείνον -εμμέσως πλην σαφώς- τα πράγματα δεν είναι εύκολα καθώς είναι η πρώτη του δουλειά στο τιμόνι μιας εθνικής ομάδας και επεσήμανε ότι μαθαίνει κάθε μέρα…

«Είναι η πρώτη μου δουλειά ως ομοσπονδιακός, οπότε μαθαίνω κάθε μέρα αλλά μέχρι στιγμής είμαστε ευχαριστημένοι με όσα έχουμε πετύχει. Το είδαμε και κόντρα στη Ρουμανία, στο πρώτο μέρος τα πήγαμε καλύτερα, στο δεύτερο όχι και τόσο. Για αυτό και κάναμε κάποιες αλλαγές. Αύριο ίσως δούμε διαφορετικά πρόσωπα, γιατί θέλω να δω τους παίκτες μου, πόσους δεν ξέρω. Βέβαια ακόμα και αν ήξερα δεν θα σας έλεγα», ανέφερε.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Γκουστάβο Πογέτ:

«Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, ελπίζω πως θα είναι παρόντες οι περισσότεροι καλοί τους παίκτες . Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ματς προετοιμασίας με προετοιμασία για ένα τουρνουά όπως αυτό που έχουμε μπροστά μας τον Ιούνιο»

Αν γνωρίζει πράγματα για την ομάδα του Μαυροβούνιου;

«Είδα όσα περισσότερα, διαφορετικά συστήματα κυρίως πίσω και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Σε μια διοργάνωση ξέρεις πάνω κάτω τις θέσεις τώρα δεν ξέρουμε. Ξέρω ότι παίζουν εντός έδρας, γνωρίζω πως θα έχει αρκετό κόσμο. Ο Γιόβετιτς, ο Σάβιτς είναι παίκτες με μεγάλη ποιότητα, εμπειρία, προσωπικότητα, περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Όσο ποιο δύσκολα είναι τόσο το καλύτερο».

Είστε λιγότερο από δύο μήνες πόσο σας έχει βοηθήσει το γεγονός πως ξέρατε αρκετούς από τους παίκτες από την προηγούμενη θητεία σας;

«Ναι αλλά ήταν μεγαλύτεροι. Βέβαια τους ήξερα όλους, είχα μια ιδέα. Είναι η πρώτη μου δουλειά ως ομοσπονδιακός, οπότε μαθαίνω κάθε μέρα αλλά μέχρι στιγμής είμαστε ευχαριστημένοι με όσα έχουμε πετύχει. Το είδαμε και κόντρα στη Ρουμανία, στο πρώτο μέρος τα πήγαμε καλύτερα, στο δεύτερο όχι και τόσο. Για αυτό και κάναμε κάποιες αλλαγές. Αύριο ίσως δούμε διαφορετικά πρόσωπα, γιατί θέλω να δω τους παίκτες μου, πόσους δεν ξέρω. Βέβαια ακόμα και αν ήξερα δεν θα σας έλεγα».

Ποιες είναι οι εμπειρίες σας από το ποδόσφαιρο στο Μαυροβούνιο και τη Γιουγκοσλαβία;

«Οι εμπειρίες μου πάνε πίσω στη Γιουγκοσλαβία. Τότε που έπαιζα στη Γαλλία και τη Νις υπήρχαν δύο Γιουγκοσλάβοι. Θα έπρεπε να έχει φύγει ο ένας για να μπορέσω να παίξω, δεν έγινε αυτό με αποτέλεσμα να πάω στη Γκρενόμπλ να παίξω. Γνωρίζω πως το ποδόσφαιρο του Μαυροβουνίου είναι αρκετά νέο».

Μέσα σε δύο μέρες προετοιμασίας δώσατε έναφιλικό και πλέον ακολουθεί και δεύτερο ματς μέσα σε 72 ώρες, μια αλλαγή σε σχέση με έναν προπονητή μιας ομάδας, πως θα το διαχειριστείτε;

«Πρώτα απ' όλα έπρεπε να αναλύσουμε το παιχνίδι. Υπήρχε αρκετή δουλειά στο βίντεο παρά στο γήπεδο σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε μια ομάδα. Όπως είπε και ο Κώστας όμως όλοι είναι έτοιμοι να παίξουν και θεωρώ πως όποιος παίξει θα ανταπροκριθεί στο ρόλο του».

 

Μια ερώτηση σχετικά με τους αρχηγούς η ανάθεση θα γίνεται παραδοσιακά, θα είναι αρχηγός αυτός με τις περισσότερες συμμετοχές ή θα ορίσετε συγκεκριμένα πρόσωπα;

«Αυτή τη στιγμή ακολουθούμε τον παραδοσιακό τρόπο, το ίδιο σύστημα. Αυτό δεν σημαίνει πως θα ισχύει εσαεί θα συζητήσουμε με τους διευθυντές μετά τα δύο ματς και θα δούμε».

Στο ματς με τη Ρουμανία είδαμε στις πτέρυγες παίκτες όπως ο Δουβίκας και ο Γιακουμάκης;

«Μια διευκρίνιση, ίσως έστειλαν την ερώτηση λάθος. Ο Γιακουμάκης έπαιξε μόνο μπροστά, όχι πλάγια. Ήταν απόφαση πως ήθελα να ξεκινήσω. Χρησιμοποιήσαμε τον Μάνταλο και τον Μπουχαλάκη στο κέντρο, λειτούργησε αρκετά καλά. Το θέμα είναι τι ρόλο έχω αναθέσει σε κάθε παίκτη στον αγωνιστικό χώρο».