ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

13 May, 2022 - 15:45

Categories: 

Πρίντεζης: «Να βγάλουμε το 100%, γιατί όχι να πάρουμε την Ευρωλίγκα…»

 

Ο Ολυμπιακός στρέφει αποκλειστικά πλέον την προσοχή του στο επερχόμενο Final-4  του Βελιγραδίου. Εκεί, όπου καλείται να αναδείξει στο παρκέ όλες τις αρετές που τον χαρακτηρίζουν και να διεκδικήσει με τις πιθανότητες που του αναλογούν τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπςη για τέταρτη φορά στη ιστορία του.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ανήμερα της δεκάχρονης επετείου του έπους της Κωνσταντινούπολης, που σημαδεύτηκε  με το δικό του νικητήριο καλάθι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας φιλοξενήθηκε στον bwinΣΠΟΡFM 94,6. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» αποδέχτηκε τον τίτλο του αουτσάιντερ τονίζοντας πως ίσως και να μην είναι πραγματικός βάσει της εικόνας που είχε φέτος η ομάδα του.

Θυμήθηκε τον τίτλο που κατέκτησε ο Ολυμπιακός σαν σήμερα πριν δέκα χρόνια στην Πόλη με το δικό του νικητήριο καλάθι, ενώ δεν ασχολήθηκε με τα mind games του Εργκίν Αταμάν που θεωρεί σίγουρα νικήτρια την Εφές.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε  για:

-πόσο διαφορετική είναι η καθημερινότητα πριν το Final 4: «Δεν αλλάζει κάτι. Για να φτάσεις σε ένα συγκεκριμένο σημείο, τα έχεις καταφέρει με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Όταν αλλάζεις κάτι τώρα, σημαίνει ανασφάλεια».

-το πότε πίστεψε πως ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει ψηλά: «Πριν αρχίσουμε, αλλά από την πρώτη μέρα πραγματικά το πίστεψα πως η ομάδα μπορεί να κάνει κάτι, από χημεία χαρακτήρων και αγωνιστικής. Ήμουν αισιόδοξος. Μας βοήθησε πολύ η έδρα, η χημεία που είχαμε μεταξύ μας συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο και είδαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Κάναμε μεγάλες νίκες, βρήκαμε ψυχολογία και δικαίως είμαστε εδώ που είμαστε».

-το πιο ήταν το καθοριστικό σημείο στη σεζόν για τον Ολυμπιακό: «Το Κύπελλο ήταν κομβικό σημείο, αλλά γενικά δεν είχαμε μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Ήμασταν σε μια ευθεία γραμμή. Δεν είχαμε πολλά ‘κάτω’, είχαμε μια πολύ καλή αγωνιστική ταυτότητα».

-τον ημιτελικό με την Εφές: «Θεωρητικά είμαστε αουτσάιντερ, αλλά βάσει εικόνας ίσως και να μην είμαστε. Έχουμε απέναντί μας μια ομάδα με μεγαλύτερο μπάτζετ, την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Πρέπει να πάμε να το χαρούμε. Να παίξουμε ένα παιχνίδι αμυντικά δυνατό, να παίξουμε στο 100%, να βγάλουμε τους αυτοματισμούς μας στην επίθεση και γιατί όχι να πάρουμε την Ευρωλίγκα».

-το πόσο βοηθά τον Ολυμπιακό που θα έχει τόσο κόσμο στο πλευρό του στο Βελιγράδι: «Φέτος ο κόσμος μάς δίνει πολλή ενέργεια. Βλέπουμε πόσο μεγάλος ενθουσιασμός υπάρχει για να έρθουν στο Βελιγράδι, γνωρίζουμε πως θα είναι πάνω από 10.000 φίλαθλοί μας. Θα μας δώσουν θετική αύρα και ελπίζουμε να την ανταποδώσουμε».

-το αν ονειρεύεται να κατακτήσει 3/3 τρόπαια στην πρώτη του σεζόν ως αρχηγός: «Μου το λένε οι περισσότεροι φίλοι μου, αλλά ποτέ δεν είχα το ψώνιο να είμαι αρχηγός ή να το εκβιάσω να γίνω. Ο ρόλος μου πάντα ήταν ίδιος, αυτό που ήταν να πω το έλεγα, εντός κι εκτός ομάδας. Μακάρι να πετύχουμε τους στόχους μας και να πάνε τα πράγματα καλά».

-το αν τον χαροποιεί που η κόρη του θα τον δει σε ένα Final 4: «Δεν πολυκαταλαβαίνει ακόμη, ξέρει ότι παίζω μπάσκετ αλλά μέχρι εκεί. Είναι ωραίο συναίσθημα να έχει αναμνήσεις από σένα το παιδί σου και να ξέρει ποιος είναι ο μπαμπάς της. Και αν δεν θυμάται, υπάρχει και το YouTube για να τα δει στο μέλλον».

-τη σημερινή επέτειο δέκα ετών από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας με το δικό του καλάθι στο τέλος: «Μου φαίνεται πως ήταν σαν χθες, αλλά έχουν περάσει δέκα χρόνια. Άστα να πάνε (γέλια)».

-τα όσα δηλώνει ο Εργκίν Αταμάν και πώς επηρεάζουν τον Ολυμπιακό: «Όταν μιλάς πολύ καμιά φορά αυτό δείχνει ανασφάλεια. Δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε παραπάνω σημασία. Αυτά είναι για τα ΜΜΕ και τον κόσμο περισσότερο».