ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

30 January, 2022 - 17:58

Categories: 

Σημαντική νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα

Επιστροφή στις νίκες μετά από τρεις διαδοχικές ανεπιτυχείς προσπάθειες για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος επικράτησε δίκαια με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στους «Ζωσιμάδες», εδραιώνοντας τη θέση του στην πρώτη εξάδα (5ος και στο +4 από τον 7ο Άρη). Τρίτη συνεχόμενη ήττα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έμειναν για ενδέκατη διαδοχική αγωνιστική χωρίς να έχουν «γευτεί την γλύκα της νίκης» και παρέμειναν κολλημένοι στους εννιά βαθμούς και τον πάτο της βαθμολογίας.

Οι Ηπειρώτες ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και απειλήθηκαν ελάχιστα από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έδειξαν για ακόμα μια φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη δημιουργία φάσεων μπροστά στα αντίπαλα καρέ.

Με αυτή τη νίκη ο ΠΑΣ έπιασε τον Παναθηναϊκό στους 30 βαθμούς και συνεχίζει με αισιοδοξία τη... μάχη που δίνει για να παραμείνει στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι-όφ, ενώ ο Απολλωνας συνεχίζει να προβληματίζει τους φίλους του με τις εμφανίσεις του.

 

 

Χωρίς τους Σνάιντερ, Σιόντη, Κόντε, Α. Τριάδη, Καραγιάννη, Αθανασίου, Κύρκο και Ρίζο η αποστολή του ΠΑΣ, με τον Ηρακλή Μεταξά να κατεβάζει την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Λοντίγκιν έκατσε κάτω από τα δοκάρια, ο Πίρσμαν επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα και στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Σάλιακας ήταν το δεξιό μπακ, με τους Κάργα και Εραμούσπε στο κέντρο της άμυνας. Καραχάλιος και Στάνκο ήταν στον χώρο του κέντρου, ο Γκαρντάφσκι αριστερά, ο Λιάσος δεξιά και ο Ντομίνγκες πίσω από τον προωθημένο Περέα.

 

Από την άλλη, ο Γκρότε ξεκίνησε την ομάδα του με τον Βέρλχουστ στο τέρμα, Τουτουαρίμα στο αριστερό άκρο της άμυνας, Ντεντάκη στο δεξί και τους Λισγάρα, Ρόγκνε ως σέντερ μπακ. Ο Κάστρο με τον Φατιόν ξεκίνησαν στον άξονα, ο Παπαγεωργόπουλος αριστερά, ο Παμλίδης δεξιά και ο Κραγιόπουλος πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ιωαννίδη.

 

Το ματς

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήταν για τον Απόλλωνα στο 5’, με τον Κραγιόπουλο να εκτελεί ωραία ένα φάουλ από καλή θέση και τον Λοντίγκιν να αποκρούει εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΣ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαχνε τρόπο να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων, κάτι που τελικά κατάφερε στο 18’, όταν ο Σάλιακας εκτέλεσε φάουλ, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Βέρλχουστ.

Ο ΠΑΣ κατάφερε να μετουσιώσει την ανωτερότητά του σε γκολ στο 26’, με τον Γκαρντάφσκι να τροφοδοτεί τον Πίρσμαν και εκείνον με δυνατό σουτ από πλάγια θέση, να δίνει το προβάδισμα στους Γιαννιώτες. Στο 37’ ο Περέα πλάσαρε ψηλά, παρά τις καλές προϋποθέσεις που υπήρχαν, ενώ στο 41’ ο Κραγιόπουλος έφτασε κοντά στην ισοφάριση σουτάροντας έξω από την περιοχή, με τον Λοντίγκιν να δηλώνει ξανά «παρών».

 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μάρκο Γκρότε να κάνει δύο αλλαγές, βάζοντας τους Μαρτίνες και Φαν Λα Πάρα αντί των Φατιόν και Λισγάρα, αλλάζοντας παράλληλα και το σύστημα της ομάδας του σε 4-4-2 με ρόμβο, στην προσπάθεια να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. Σαφώς πιο αργός ο ρυθμός σε σύγκριση με το πρώτο 45λεπτο, με τις συνεχόμενες διακοπές να μην επιτρέπουν στις δύο ομάδες να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Ο Απόλλωνας προσπαθούσε να γίνει απειλητικός, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ο ΠΑΣ αρκούνταν στο υπέρ του 1-0, δίνοντας έμφαση στην άμυνά του και προσπαθώντας να βγει μπροστά με αντεπιθέσεις, επίσης χωρίς επιτυχία. Οι φιλοξενούμενοι ήταν παντελώς ακίνδυνοι επιθετικά, με τους Γιαννιώτες να βρίσκουν τελικά δεύτερο γκολ στο 79’, όταν ο Μπρένερ σέντραρε από αριστερά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Φαν Λα Πάρα και ο Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα. 

Ο Εραμούσπε ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ευστοχώντας στη δεξιά γωνία του Βέρλχουστ και «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά. Ο Απόλλωνας είχε την ευκαιρία να μειώσει στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού, όταν ο Τσιλούλης κέρδισε πέναλτι μετά από ασυνεννοησία των Λοντίγκιν και Κάργα, με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να αποκρούει την εκτέλεση του Τσιλούλη, με το 2-0 να παραμένει ως το τελικό αποτέλεσμα.