ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Στουρνάρας

7 February, 2022 - 03:19

Categories: 

Τηλεθεάσεις, στιγμές Αρχείου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 και ο θάνατος του Ν. Κάτσικα!

H μέτρηση της Nielsen την περασμένη εβδομάδα (24 – 30/1) έδειξε την τηλεόραση του ΣΚΑΪ να βρίσκεται στην κορυφή με 14%. Το Mega βρέθηκε στη δεύτερη θέση με ποσοστό 13,2%, αφήνοντας τρίτο τον ANT1 με ποσοστό 13,1%.

 

O Alpha βρέθηκε στην τέταρτη θέση με 12,2%, ενώ πτώση είχε και το Star, που σημείωσε 9,5%. Το Open κινήθηκε στο 4,8%, ενώ το Μακεδονία ΤV είχε 0,9%.  Συνολικά, τα τρία κανάλια της κρατικής τηλεόρασης συγκέντρωσαν 9,4%, με την ΕΡΤ1 στο 6,1%, την ΕΡΤ2 στο 1,6% και την ΕΡΤ3 στο 1,7%.

Η «Κόκκινη Σβούρα» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Μια «Κόκκινη Σβούρα» στην πόλη βολτάρει και στο Δεύτερο φλερτάρει με πολύχρωμες προτάσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά. Λέξεις και νότες, δράσεις, θεάσεις και περιβάλλον, κι ακόμη κάτι.

Κάθε μέρα στις 08:00, η «Κόκκινη Σβούρα» με την Ιωάννα Νιαώτη, σας κερνάει ένα σφηνάκι πολιτισμού και μια αφορμή για κουβέντα.

 

Δείτε πού στριφογυρίζει για την εβδομάδα 7 – 11 Φεβρουαρίου 2022:

 

Τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, η «Κόκκινη Σβούρα» κάθεται μπροστά μπροστά στο κινηματογραφικό φεστιβάλ «Petit Plan: Europa», που με δωρεάν φυσικές και διαδικτυακές προβολές, παρουσιάζει 40 ταινίες από 18 ευρωπαϊκές χώρες.

 

Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, η «Κόκκινη Σβούρα» περπατά από τα τείχη της αρχαίας Ιεριχούς ώς τη σύγχρονη μητρόπολη του Τόκιο και ακούει 25 πόλεις του κόσμου να αφηγούνται τη συναρπαστική ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού στο πέρασμα των αιώνων.

 

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, η «Κόκκινη Σβούρα» σηκώνει την αυλαία στο θέατρο Πόρτα και στριφογυρίζει σε ένα Μαγικό Κύκλο.

 

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, η «Κόκκινη Σβούρα» γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ομπρέλας ρωτώντας τη Μαίρη Πόπινς γιατί υπάρχουν τόσα πολλά διάσημα αλεξιβρόχια στη λογοτεχνία.

 

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες και τα Κορίτσια στις επιστήμες η «Κόκκινη Σβούρα» σάς προσκαλεί σε μία δράση, αλλά και σε συμμετοχή σε μια μεγάλη έρευνα που στόχο έχει στο κοντινό -ελπίζουμε- μέλλον οι επιστήμες να μην έχουν… φύλο.

Στιγμές Αρχείου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Με αφορμή τα 70 χρόνια του Δεύτερου Προγράμματος που συμπληρώνονται φέτος, ο Σιδερής Πρίντεζης επιλέγει τραγούδια ηχογραφημένα στο ραδιόφωνο και θεατρικά αποσπάσματα με αγαπημένες φωνές από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

 

Την εβδομάδα 7 με 11 Φεβρουαρίου 2022:

 

– Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου: Ο Νίκος Ξυλούρης στη φωνή και τη λύρα και ο Γιώργος Κουμιώτης στο λαούτο, καλεσμένοι του Χριστόδουλου Χάλαρη το 1979.

 

– Τρίτη 8 Φεβρουαρίου: Ο Στέλιος Βαμβακάρης στη «Φραγκοσυριανή» του πατέρα του, Μάρκου Βαμβακάρη.

 

– Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου: Νοέμβριος του 1966 στα στούντιο του Ζαππείου και η Μαρινέλλα τραγουδά «Έκλαψα χθες» του Μίμη Πλέσσα και του Άκου Δασκαλόπουλου, με τον Γιάννη Βογιατζή στη δεύτερη φωνή και ένα τρίτο κουπλέ στη συγκεκριμένη ηχογράφηση που δεν συναντάμε στις δισκογραφικές εμφανίσεις του τραγουδιού. Την Ορχήστρα Ελαφράς Μουσικής του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας διευθύνει ο Μίμης Πλέσσας.

 

– Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου: Ένα ποτ-πουρί με την Αλέκα Κανελλίδου από το 1986 και τις «Ζωντανές ηχογραφήσεις» της Σοφίας Μιχαλίτση.

 

– Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου: Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και η Μάρω Κοντού σε μια σκηνή από την κωμωδία των Νόρμαν Μπάρας και Κάρολ Μουρ «Η χήρα μου κι εγώ», που ηχογραφήθηκε για το ραδιόφωνο το 1964, σε μετάφραση Κώστα Σταματίου και σκηνοθεσία Μιχάλη Μπούχλη.

Tα εν οίκω...

ΕΣΗΕΑ: Οδύνη για την αιφνίδια απώλεια του Νίκου Κάτσικα

 

 

Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά με οδύνη τον συνάδελφο Νίκο Κάτσικα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός χθες στο Κάιρο, σε ηλικία 55 ετών.

 

Ο Νίκος Κάτσικας γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα, όμως, αφιέρωσε τη ζωή του στον αιγυπτιώτικο ελληνισμό και στην αναβίωση και διατήρηση των αιγυπτιώτικων ΜΜΕ. Υπήρξε αρχισυντάκτης του «Νέου Φωτός», εφημερίδας της Ελληνικής Κοινότητας του Καΐρου, της έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ιστοσελίδας «pyramisnews.gr». Διετέλεσε επί σειρά ετών συνεργάτης της Δημόσιας Τηλεόρασης, ενώ, από τον Σεπτέμβριο του 2016, εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο και όλες τις αραβικές χώρες, ενημερώνοντας για σχετικά θέματα και δράσεις τα ελληνικά ΜΜΕ και γεφυρώνοντας τον απανταχού ελληνισμό με τον αραβικό κόσμο.

 

Η ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον Νίκο Κάτσικα, τον ακούραστο εργάτη του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, που εργάστηκε με ζήλο και ευσυνειδησία σε όλο του τον εργασιακό βίο. Το ενδιαφέρον που επέδειξε για τους Έλληνες της χώρας του Νείλου και το έργο του για τον παροικιακό Τύπο της Αιγύπτου θα συνοδεύουν το όνομά του για πάντα.

Tα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

 

-Εκατό ακριβώς χρόνια κυκλοφορίας και ιστορίας κλείνει σήμερα η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ»...

 

-Το ημερολόγιο έγραφε 6 Φεβρουαρίου 2006, όταν εξέπεμψε για πρώτη φορά ο 105.5 Στο Κόκκινο, ο ραδιοσταθμός του τότε Συνασπισμού που αργότερα πέρασε στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ...

-Με ανακοίνωσή του, το Epsilon ΤV διευκρινίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός α.EpsilonTV ανήκει στην ανώνυμη εταιρεία ΣΤΑΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. η οποία δεν συνδέεται ούτε μετοχικά ούτε διοικητικά ούτε με οποιαδήποτε άλλη σχέση με την ελεγχόμενη εταιρεία ΕPSILON TV MONOΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. η οποία δεν αποτελεί φορέα τηλεοπτικού σταθμού...

-Σε συζητήσεις με τον Νίκο Πορτοκάλογλου βρίσκεται η διοίκηση της ΕΡΤ, όσον αφορά τη συνέχιση της μετάδοσης της εκπομπής «Μουσικό Κουτί»...

-Kαλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com