Υπέρ της παραμονής Κλάτενμπεργκ τάσσεται η Super League
Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι οδεύουμε ολοταχώς σε μια μεγάλη ρήξη μεταξύ επαγγελματικού ποδοσφαίρου και… θεσμών. Και για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο, με την ΕΠΟ. Η κουβέντα για τη θέση του αρχιδιαιτητή στην ΚΕΔ συνεχίζεται και οι κινήσεις των δύο πλευρών δείχνουν πως μόνο σύμπλευση δεν μπορεί να περιμένει κανείς ότι θα υπάρξει στο προσεχές μέλλον.
Γνωστό από καιρό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων της κορυφαίας κατηγορίας είχαν αποφασίσει από την προηγούμενη συνεδρίασή τους να ζητήσουν την παραμονή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στο πόστο του αρχιδιαιτητή. Οι συσχετισμοί δεν άλλαξαν ουσιαστικά ούτε στο Δ.Σ. της Τρίτης όταν 10 από τους 14 συμμετέχοντες εκδήλωσαν την επιθυμία τους να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Άγγλου. Απαντώντας έτσι και στην ξαφνική και όπως χαρακτηρίστηκε πραξικοπηματική κίνηση του Τάκη Μπαλτάκου να προτείνει τον Στέφεν Μπένετ πέντε λεπτά πριν κάτσουν τα μέλη της Σούπερ Λιγκ στο τραπέζι.
Μόνο ο ΠΑΟΚ αποσαφήνισε ότι τάσσεται με το πλευρό της μειοψηφίας, ενώ και η Λαμία επέλεξε να ψηφίσει λευκό. Εδώ, έχει αξία να αναφέρουμε και το εξής: στο κείμενο με το οποίο ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανακοινώνει την πρότασή του για το πόστο του νέου αρχιδιαιτητή επικαλείται την αδυναμία των τεσσάρων μεγάλων να ομονοήσουν στην υποψηφιότητα του κου Κλάτενμπεργκ. Αλήθεια, για τον Στέφεν Μπένετ ερωτήθηκαν; Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κος Μπαλτάκος δεν μπήκε καν στη διαδικασία να ενημερώσει για τις προθέσεις του γεγονός που δείχνει ότι περισσότερο ήθελε να δυναμιτίσει το ήδη τεταμένο κλίμα και λιγότερο να οδηγήσει τις εξελίξεις προς εξομάλυνση.
Πώς μπορείς να μιλάς για ομόνοια στις αποφάσεις και να αποφασίζεις ετσιθελικά να επιβάλεις μια δική σου αγνοώντας τη γνώμη όσων επηρεάζονται περισσότερο από τα έργα και τις ημέρες της δικής σου επιλογής; Επίσης, αν ψάχνεις ομόνοια και ομοφωνία δεν επηρεάζεσαι από το γεγονός ότι 10 ομάδες της Σούπερ Λίγκας τάσσονται ανοικτά κατά της πρότασής σου; Δεν πρέπει, λοιπόν, να την αποσύρεις αν ψάχνεις μια απόφαση που θα οδηγήσει το επαγγελματικό και όχι μόνο ποδόσφαιρο σε καλύτερες μέρες;
Προφανώς επειδή τα συγκεκριμένα ερωτήματα δεν έχουν απάντηση δίνεται και η έννοια της πραξικοπηματικής ενέργειας από πλευράς Τάκη Μπαλτάκου μεταξύ των μελών της Σούπερ Λίγκας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι συνθήκες που διαμορφώνονται μόνο ιδανικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Επίσης, έχει μεγάλη αξία να παρατηρήσουμε στο εξής και ποιος θα είναι ο τρόπος αντίδρασης της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ που πάντα έχουν στραμμένη την προσοχή τους στον χώρο μας.
Αλήθεια είναι πάντως πως το χάσμα μεταξύ επαγγελματικού ποδοσφαίρου και θεσμών μεγαλώνει. Αλήθεια είναι ότι με αφορμή και την επιλογή νέου αρχιδιαιτητή ή την παραμονή Κλάτενμπεργκ η ολική ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών έρχεται και πιο κοντά. Οι επόμενες μέρες και κινήσεις και των δύο πλευρών μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικές.