ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Παλαιολόγος

13 December, 2022 - 23:15

Categories: 

Viva Argentina!

Η Αργεντινή έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα που κέρδισε το εισιτήριο της πρόκρισης για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Με εκκωφαντική εμφάνιση και τους Λιονέλ Μέσι και Χούλιαν Άλβαρες να στήνουν πάρτι, η «Αλμπισελέστε» συνέτριψε με 3-0 την μαχητική Κροατία και επανήλθε σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 8 χρόνια. Πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της, που θα προκύψει από το Γαλλία – Μαρόκο.

Με το πρώτο 30λεπτο, η Αργεντινή… ανέβασε στροφές, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Κροατίας κι έφτασε μέσα σε λίγα λεπτά στο 2-0. Στο 32 ο Άλβαρες ανατράπηκε από τον Λιβάκοβιτς και ο Λιονέλ Μέσι στάθηκε εύστοχος από τα 11 βήματα για το 1-0. Δυο λεπτά μετά, η «Αλμπισελέστε» βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Μέσι να «τσιμπά» προ του Μπρόζοβιτς. Ο Χούλιαν Άλβαρες έκανε… κούρσα 60 μέτρων, πήρε τρεις κόντρες και σκόραρε με κοντινό πλασέ για το 2-0.

 Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με μαγικό τρόπο!  Ο Μέσι με εκπληκτική ενέργεια, αφού «άδειασε» τον Γκβάρντιολ, στηη συνέχεια μοίρασε για τον Άλβαρεζ, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση πέτυχε το δεύτερο του γκολ στην αναμέτρηση.

Η πιο σημαντική στιγμή μέχρι το τέλος του αγώνα ήρθε στο 81′. Ήταν η στιγμή της αλλαγής του Λούκα Μόντριτς. Ο ηγέτης της εθνικής Κροατίας είχε μια “χλομή” παρουσία, αλλά δέχθηκε το χειροκρότημα όλων.