ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

8 September, 2023 - 14:23

Categories: 

Ενίσχυση στα μετόπισθεν με Κάλενς για την ΑΕΚ

Κάτω από άκρα μυστικότητα, η ΑΕΚ έκανε την αναγκαία προσθήκη στόπερ. Η «Ένωση» απέκτησε τον Αλεξάντερ Κάλενς με τη μορφή δανεισμού από την Τζιρόνα και με οψιόν αγοράς.

Ο 31χρονος άσος είναι διεθνής με το Περού, αλλά διαθέτει ισπανικό διαβατήριο, κάτι σημαντικό δεδομένης της πληθώρας στις θέσεις ξένων του ρόστερ. Είναι αριστεροπόδαρος, έχει ύψος 1,86μ., ενώ μπορεί να παίξει και στις δύο πλευρές των στόπερ. Πάντως δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League, καθώς δεν πρόλαβε να τον δηλώσει στη λίστα της UEFA.

Ο Κάλενς μετρά 38 συμμετοχές και 1 γκολ με την εθνική Περού, ενώ ο Ματίας Αλμέιδα τον γνωρίζει από την κοινή τους θητεία στο MLS με τη Νιού Γιορκ Σίτι από το 2017 μέχρι το 2022 κατακτώντας το πρωτάθλημα το 2021. Ο νέος στόπερ της ΑΕΚ έχει κάνει προετοιμασία με την Τζιρόνα, που τον απέκτησε τον Ιανουάριο ως ελεύθερο από τις ΗΠΑ. Με την ισπανική ομάδα είχε μόλις 6 εμφανίσεις και συνολικά 114 λεπτά την περασμένη σεζόν στη LaLiga.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς Περουβιανού κεντρικού αμυντικού Αλεξάντερ Κάλενς (Alexander Martin Callens Asin) με τη μορφή δανεισμού από την ισπανική Τζιρόνα, διατηρώντας οψιόν για την αγορά του το καλοκαίρι του 2024.

Ο Αλεξάντερ Κάλενς γεννήθηκε στις 4 Μαϊου του 1992 στην πόλη Καγιάο του Περού και έχει ύψος 1,86. Άρχισε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του τοπικού συλλόγου Sport Boys και με αυτή την ομάδα πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία της χώρας τη σεζόν 2010-11 (31 συμμετοχές – 1 γκολ).

Στη συνέχεια βρέθηκε στην Ευρώπη και στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και αγωνίστηκε κυρίως με τη δεύτερη ομάδα της. Το 2015 πήγε στη Νουμάνθια (40 συμμετοχές και 3 γκολ στη Segunda Division τη διετία 2015-17) και ακολούθησε μια πενταετία στο MLS με τη New York City. Αυτός ήταν ο πιο σημαντικός σταθμός της μέχρι τώρα καριέρας του, με συνολικά 193 αγώνες και 15 γκολ, συμμετέχοντας στην κατάκτηση του MLS Cup 2021.

Από τον περασμένο Ιανουάριο ανήκει στην Τζιρόνα, με την οποία αγωνίστηκε σε έξι ματς της Primera Division.

 

Εκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών του Περού το 2013 και είναι σταθερά μέσα στις κλήσεις την τελευταία δεκαετία, με 37 συμμετοχές και ένα γκολ.

 

Ομάδα: