ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

27 August, 2023 - 18:48

Categories: 

Ο Ρόδρι γλίτωσε την Σίτι στο 89’ κόντρα στην Σέφιλντ για τα «3Χ3» (1-2)

Hπροέλαση της Μάντσεστερ Σίτι προς την κατάκτηση του τέταρτου διαδοχικού τίτλου της και πέμπτου την τελευταία εξαετία συνεχίζεται. Τι και αν ο Έρλινγκ Χάλαντ αστόχησε σε πέναλτι στο πρώτο μέρος, τι και αν η Σέφιλντ αντιστάθηκε σθεναρά και έφτασε στην ισοφάριση στο 85ο λεπτό, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι η ποιοτικότερη στο πρωτάθλημα και το απέδειξε ξανά, με τον Ρόδρι να την λυτρώνει με εκπληκτικό γκολ στο 89' και να υπογράφει το "3 στα 3" για τους πολίτες που τους έφερε μόνους στην κορυφή της βαθμολογίας.

 

Το πρώτο μέρος βρήκε τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο μέσω της κατοχής της μπάλας, ωστόσο δυσκολεύονταν να φτιάξουν πολλές καθαρές ευκαιρίες μπροστά στα αντίπαλα καρέ. Είχαν πάντως χρυσή ευκαιρία να προηγηθούν όταν κέρδισαν πέναλτι, με τον Έρλινγκ Χάλαντ να αναλαμβάνει την εκτέλεση στο 37' αλλα να στέλνει τη μπάλα να χτυπήσει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού κα να μένει έτσι το 0-0 μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

 

Ο Τζακ Γκρίλις αντιμέτωπος με τον Τζορτζ Μπάλντοκ σε αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Σέφιλντ | 27 Αυγούστου 2023

Ο Τζακ Γκρίλις αντιμέτωπος με τον Τζορτζ Μπάλντοκ σε αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Σέφιλντ | 27 Αυγούστου 2023 @2023 RUIVIEIRA/APIMAGES

Στο δεύτερο, η Σίτι άσκησε ασφυκτική πίεση και ο Χάλαντ είχε δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ (52' 61'), για να έρθει τελικά η... εξιλέωση για τον Νορβηγό στο 63', όταν απο γλυκιά σέντρα του Γκρίλις πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι μέσα από τη μικρή περιοχή και έγραψε το 0-1 με κεφαλιά, φτάνοντας τα 3 γκολ στη φετινή PremierLeague.

 

 

Οι Χάλαντ και Γκρίλις πανηγυρίζουν γκολ της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Σέφιλντ | 27 Αυγούστου 2023

Οι Χάλαντ και Γκρίλις πανηγυρίζουν γκολ της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Σέφιλντ | 27 Αυγούστου 2023 @2023 RUIVIEIRA/APIMAGES

Οι πολίτες συνέχισαν να έχουν το πόδι στο γκάζι και φλέρταραν έντονα με το δεύτερο γκολ, όμως από το 75ο λεπτό και έπειτα χαλάρωσαν και... τιμωρήθηκαν. Στο 85ο λεπτό ο Γουόκερ έκανε τακουνάκι προς τα πίσω μέσα στη μεγάλη περιοχή της ομάδας του αντί να την απομακρύνει και οι παίκτες της Σέφιλντ δεν είπαν όχι στο δώρο που τους έγινε, με τη μπάλα να στρώνεται στα πόδια του Μπογκλ στην εξέλιξη της φάσης και εκείνον να νικάει με δυνατό διαγώνιο σουτ τον Έντερσον (1-1).

 

Ο χρόνος φαινόταν λίγος όμως για την Σίτι ήταν... άπειρος και αυτό φάνηκε από τη σέντρα, με τους πολίτες να έχουν δύο τελικές μέσα σε ισάριθμα λεπτά και να φτάνουν στο πολυπόθητο δεύτερο γκολ στο 89', με τον Γουόκερ να διεμβολίζει την άμυνα των λεπίδων από τη δεξιά πλευρά και να κάνει το γύρισμα, τη μπάλα να φτάνει στον Ρόδρι μέσω του Φόντεν και τον Ισπανό μέσο να κεραυνοβολεί τον Φοδέρινχαμ με άπιαστο σουτ με το αριστερό (1-2).

 

Οι λεπίδες δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν στο φινάλε να ισοφαρίσουν εκ νέου όμως αυτή τη φορά δεν τα κατάφεραν, με την Σίτι να υπερασπίζεται το αβαντάζ της και να διατηρεί το απόλυτο για να μείνει στην κορυφή χωρίς συγκάτοικο, ούσα πλέον η μοναδική ομάδα με τρεις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της PremierLeague.

 

ΣΕΦΙΛΝΤ: Φοδέρινχαμ, Αχμέντοτζιτς, Ίγκαν, Ρόμπινσον, Μπάλντοκ (71' Μπογκλ), Σόουζα, Νόργουντ (80' Μπάσαμ), Χάμερ, Όσμπορν (17' Λαρουσί), Τραορέ, Οσούλα (71' Μακμπέρνι)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Άκε, Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβατσιτς (86' Φόντεν), Μπερνάρντο Σίλβα, Άλβαρες, Γκρίλις, Χάλαντ