ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

29 February, 2024 - 16:23

Categories: 

«Δικέφαλος» … αέρος με 24 γκολ από στημένες φάσεις!

 

Η μοναδική ικανότητα που χαρακτηρίζει την φετινή ΑΕΚ στις στημένες φάσεις επαληθεύτηκε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο και στην νίκη με 4-2 επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Η «Ένωση» που βρέθηκε με την λήξη του πρώτου μέρους να χάνει από το σύνολο του Μιχάλη Γρηγορίου με 1-2 στο δεύτερο μέρος με … μπροστάρη τον Εζεκιέλ Πόνσε έκανε την ολική επαναφορά φτάνοντας στην νίκη, που της επέτρεψε να παραμείνει ακλόνητη στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα.

Καταλυτικό ρόλο  στην έκβαση της αναμέτρησης διαδραμάτισε η θαυμαστή ικανότητα των παικτών του Ματίας Αλμέιδα στις στημένες φάσεις, Κι αυτό διότι αι τα τρία τέρματα που πέτυχε η «Ένωση» στην επανάληψη προήλθαν από στημένες φάσεις. Με τον Πόνσε να πετυχαίνει δυο γκολ και ένα ο Λιούμπιτσιτς.

 

Για όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, 24 γκολ  έχει πάρει φέτος από τις επιθετικές στατικές φάσεις η ΑΕΚ και πλέον μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, πως αυτός ο τρόπος απειλής, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δυνατά φετινά της «όπλα».

 «Αφιερώνουμε μια ώρα στις στατικές φάσεις. Τώρα μέσα στο ματς, ο αντίπαλος μπορεί να πηδήξει πιο ψηλά από σένα, να γίνουν κάποια φάουλ και να πάρει πλεονέκτημα ο αντίπαλος. Είναι αλήθεια πως πρέπει να βελτιωθούμε», είχε πει προ ημερών ο Ματίας Αλμέιδα, αναφερόμενος στα στημένα και κυρίως σε κάποια ζητήματα που υπήρξαν αμυντικά. Σε κάθε περίπτωση η δουλειά που γίνεται αποφέρει καρπούς και δίνει στην ομάδα πολύτιμα γκολ. Μια δουλειά που δεν ξεκίνησε τώρα προφανώς αλλά συμβαίνει από το ξεκίνημα.

 

Τον Δεκέμβρη άλλωστε, όταν και πάλι ο Βίντα είχε σκοράρει με κεφαλιά στη νίκη επί του Άρη, η Ένωση μετρούσε 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις είτε από εκτελέσεις κόρνερ, είτε από φάουλ. Από εκεί και πέρα ακολούθησαν: το γκολ του Λιβάι Γκαρσία με τον Άγιαξ και τα δύο γκολ από Λιβάι και Τσούμπερ με τον Ολυμπιακό, το τέρμα του Γκατσίνοβιτς στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Άρη, τα γκολ των Κάλενς και Γιόνσον στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, το πρώτο γκολ του Πόνσε στη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης. Ακολούθησαν τα δύο που ήρθαν το Σάββατο στη Λαμία από τους Βίντα και Τσούμπερ, για να φτάσουμε στην χθεσινή αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Πόνσε να σκοράρει δυο φορές και τον Λιούμπιτσιτς ενδιάμεσα να πετυχαίνει το 3-2 στο 74’

 

Ομάδα: