ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

15 March, 2024 - 19:19

Categories: 

Το προφίλ της Φενέρμπαχτσε

 

Απέναντι στην Φενέρμπαχτσε θα κληθεί ο Ολυμπιακός να παλέψει για το εισιτήριο της πρόκρισης στα ημιτελικά του ConferenceLeague, όπως προέκυψε από το αποτέλεσμα της κλήρωσης της Παρασκευής (15/3).

Η δημοφιλής ομάδα της Κωνσταντινούπολης ιδρύθηκε το 1907, έχει έδρα το «Σουκρού Σαράτσογλου» (47.000 θεατών) και έχει χρώματα το κίτρινο, το μαύρο και το λευκό. Έχει κατακτήσει 28 πρωταθλήματα, με πιο πρόσφατο του 2014, καθώς και επτά Κύπελλα.

Έφτασε στα προημιτελικά ξεκινώντας από τον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης αποκλείοντας την Ζίμπρου από τη Μολδαβία με δύο νίκες (5-0, 0-4) και εν συνεχεία τη Μάριμπορ από τη Σλοβενία επίσης με δύο νίκες (3-1, 0-3) και την ολλανδική Τβέντε στα playoffs (5-1, 0-1) για να μπει στους ομίλους. Στη φάση των ομίλων η Φενέρ ήταν πρώτη με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Έχασε μόνο από τη Νόρτζελαντ (6-1) και τη Λουντογκόρετς (2-0) εκτός έδρας, ενώ κέρδισε μέσα τους Δανούς και τους Βούλγαρους (3-1) και έκανε δύο νίκες επί της Σπάρτακ Τρνάβα (4-0, 1-2).

Μετά από 29 αγωνιστικές στο τουρκικό πρωτάθλημα είναι στη δεύτερη θέση με 76 βαθμούς, στο -2 από την πρωτοπόρο Γαλατάσαραϊ. Προπονητής της ομάδας είναι ο Ισμαήλ Καρτάλ, 62 ετών.

Διαθέτει ένα αξιοζήλευτο εώς πανάκριβο ρόστερ  με τη χρηματιστιριακή του αξία να υπολογίζεται στα 201 εκατ. ευρώ από το transfermarkt (ενώ του Ολυμπιακού είναι στα 110 εκατ. ευρώ).

 Τερματοφύλακας είναι ο Ντόμινικ Λιβάκοβιτς, βασικός της Κροατίας, τον οποίο απέκτησε για 6,6 εκατ. ευρώ από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Στην άμυνα δεσπόζουν ο 37χρονος Ιταλός Λεονάρντο Μπονούτσι και ο Τσαγκλάρ Σογιουντσού που αποκτήθηκε δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Βόσνιος Ράντε Κρούνιτς, δανεικός από τη Μίλαν, μαζί με τον Πολωνό Σεμπάστιαν Σιμάνσκι και τον Βραζιλιάνο Φρεντ ξεχωρίζουν στη μεσαία γραμμή, ενώ μεσοεπιθετικά υπάρχουν ο Σέρβος Ντούσαν Τάντιτς και οι Τούρκοι διεθνείς Τσενγκίζ Ουντέρ και Ιρφάν Καχβετσί, ενώ οι φορ της ομάδας είναι ο 38χρονος Βόσνιος Έντιν Τζέκο και ο Βέλγος Μισί Μπατσουαγί.

 

Ομάδα: