. Μπάσκετ

Με Ντόντα Χολ η 12άδα του Ολυμπιακού για Βαλένθια - Εκτός οι Νετζήπογλου και Ντάνστον
Απόψε το βράδυ (22:00) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την αήττητη Βαλένθια στη «Roig Arena» για την πέμπτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με μοναδικό στόχο τη νίκη και τη βελτίωση του ρεκόρ του στο 4-1.
Πριν από λίγο έγινε γνωστή η δωδεκάδα με την οποία θα παραταχθούν οι «ερυθρόλευκοι» στο σημερινό ματς, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αφήνει εκτός τους Καραγιαννίδη, Ντάνστον, Νετζήπογλου και Πάπας. Θυμίζουμε πως στην Αθήνα έμειναν οι Πλώτας και Μπουρνελές.
Σε σχέση με το προηγούμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι και τη νίκη επί της Αναντολού Εφές στη SUNEL Arena, επιστρέφει ο Ντόντα Χολ.

Καθάρισε και τον Βίκο Ιωαννίνων η Καρδίτσα
Με έναν εκπληκτικό Τέρνερ στην τέταρτη περίοδο, η Καρδίτσα νίκησε άνετα 85-74 στο «Γιάννης Μπουρούσης» τον Vicos για τη δεύτερη αγωνιστική της Stoiximan GBL και βρέθηκε στην κορυφή με το απόλυτο.
Οι δυο ομάδες δυσκολεύονταν στην έναρξη της αναμέτρησης και το προβάδισμα εναλλασσόταν σταδιακά μέχρι ο Τέρνερ να κάνει το 8-6. Ο Καρακώστας με προσωπικό σερί 4-0 έκανε το 8-10, όμως οι Αμερικανοί του Νίκου Παπανικολόπουλου διατηρούσαν το +2 με +3 για τους Θεσσαλούς για το 18-16 της πρώτης περιόδου.

Μωραΐτης: «Ο Ζοτς μας βοηθάει όλους, μιλάει στον καθένα ξεχωριστά - Θέλει να περνάει η μπάλα από πολλά χέρια»
Vikos Falcons για την 1η αγωνιστική της Stoiximan GBL, σε ένα παιχνίδι στο οποίο πήρε από νωρίς τα ηνία και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης.
Μετά την αναμέτρηση, ο Δημήτρης Μωραΐτης, που ήταν ένας από τους διακριθέντες με 8 πόντους και 10 ασίστ, αναφέρθηκε στα στοιχεία που θέλει να έχει στη νοοτροπία του το «τριφύλλι», αλλά και στα όσα ζητάει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ομπράντοβιτς: «Είμαι πολύ περήφανος για τον τρόπο που παίξαμε»
Ο Παναθηναϊκός AKTOR ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη Stoiximan GBL, επικρατώντας με άνεση του Βίκου Ιωαννίνων με 103-74 για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μετά το τέλος της αναμέτρησης, δήλωσε περήφανος για την εμφάνιση των παικτών του, ενώ αναφέρθηκε στην κατάσταση του διεθνούς φόργουορντ, ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση, δίνοντας το δικό του update ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.

Πληθωρικός Παναθηναϊκός καλωσόρισε τον Βίκο Ιωαννίνων με «κατοστάρα»
Ο Παναθηναϊκός AKTOR επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, επικρατώντας με άνεση 103-74 των Vikos Falcons για την 1η αγωνιστική της Stoiximan GBL, σε ένα παιχνίδι στο οποίο πήρε από νωρίς τα ηνία και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης.

Επένδυση με Χρήστο Βενετίδη το Μαρούσι
Μετά τους Τουλιάτο και Καρακώστα, το Μαρούσι συνεχίζει τις «επενδύσεις» σε νεαρά ταλέντα. Η ομάδα των βορείων προαστίων απέκτησε τον Χρήστο Βενετίδη για τέσσερα χρόνια. Ο 18χρονος πλέι μέικερ (1,98μ.) αγωνιζόταν στην ΔΕΚΑ και ήταν κορυφαίος στις ασίστ στο τουρνουά RisingStars, ενώ είναι διεθνής με την Εθνική Εφήβων.
Η ανακοίνωση:

Ανανεώνουν Ολυμπιακός και Ντόρσεϊ!
Αρκετά και ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα ανοικτά μέτωπα που απασχολούν έντονα τον Ολυμαπικό της επόμενης περιόδου.
Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από μία ονειρική σεζόν που τους βρήκε να επιστρέφουν στην κορυφή του ευρωπαϊκού Έβερεστ και παράλληλα να κατακτούν το τέταρτο Πρωτάθλημα την τελευταία πενταετία απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ιστορικής χρονιάς του Ολυμπιακού και στις τάξεις των Πρωταθλητών Ελλάδα κι Ευρώπης δείχνουν διάθεση να τον κρατήσουν για πολλά ακόμη χρόνια στο μεγάλο Λιμάνι!

Με «αύρα» Πρωταθλητή Ευρώπης ο Ολυμπιακός στους τελικούς!
Έπαιξε όσο χρειαζόταν και πέρασε νικηφόρα από τη SUNEL Arena ο Ολυμπιακός!
Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πάτησε το πόδι στο... γκάζι όσο χρειαζόταν με αποτέλεσμα να επικρατήσει με σκορ 95-68 της ΑΕΚ στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων, έκανε το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά και προκρίθηκε στους τελικούς της Stoiximan GBL, εκεί όπου περιμένει από το απόγευμα ο Παναθηναϊκός AKTOR.

Ναν: «Ζω για αυτά τα παιχνίδια - Θα είμαστε έτοιμοι, δεν έχω αμφιβολία για αυτό»
Ο Παναθηναϊκός AKTOR ταξιδεύει στην Ισπανία για ένα ματς «ζωής και θανάτου» κόντρα στη Βαλένθια (13/05, 22:00) που θα κρίνει το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο για το Final Four της Ευρωλίγκας στην Αθήνα.
Μιλώντας στους εκπροσώπους Τύπου λίγο πριν την αναχώρηση, ο Κέντρικ Ναν δήλωσε μεταξύ άλλων πως ζει για τέτοια κρίσιμα παιχνίδια και πως άπαντες στο «στρατόπεδο» της ομάδας είναι έτοιμοι.
Παράλληλα, στάθηκε στα δύο «κλειδιά» που καλείται να έχει το «τριφύλλι» για να πάρει την πολυπόθητη νίκη.

Απρόοπτο με Ναν, έκανε ατομικό λόγω ενοχλήσεων στη μέση
Ένα πρόβλημα προέκυψε σήμερα στην τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού ΑKTOR πριν την αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές. Ο Κέντρικ Ναν ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στη μέση με αποτέλεσμα να ζητήσει ο ίδιος από τον Εργκίν Αταμάν να μην κάνει κανονικά προπόνηση αλλά ατομικό.
Εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη συμμετοχή του στην αναμέτρηση της Παρασκευής, κάτι που και ο Τούρκος τεχνικός της ομάδας ανέφερε.

