ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

3 May, 2022 - 19:17

Categories: 

«Έκλεισε» και Νάσμπεργκ ο ΠΑΟΚ

 

Μεταγραφικό ντεμαράζ από τον ΠΑΟΚ τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα χωρίς να το περιμένει κανείς. Η αρχή έγινε με τη διαρροή περί μεταγραφής του Νικολά Κουαλιάτα από τη Γουόντερερς Μοντεβιδέο, έναντι 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μια μέρα μετά έγινε  γνωστό πως υπάρχει συμφωνία και με τον αμυντικό της Βαλερένγκα, Ιβάν Νάσμπεργκ, που το προσεχές καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Βέβαια οι κινήσεις αυτές δεν ήρθαν σαν… κεραυνός εν αιθρία μιας και ο Ζοσέ Μπότο είχε κάνει την απαραίτητη προεργασία για να γίνουν αυτές οι δύο κινήσεις.

Ο 22χρονος Ουρουγουανός, που θυμίζει… Μπίσεσβαρ μιας και μπορεί να παίξει σαν 10αρι αλλά και σαν αριστερό εξτρέμ αν και δεξιοπόδαρος, αλλά και ο 26χρονος Νορβηγός που θυμίζει… Κρέσπο μιας και έχει σαν δυνατό πόδι τον αριστερό, είναι 110% δουλειά του Πορτογάλου αθλητικού διευθυντή της ομάδας ο οποίος τους ανακάλυψε μέσω σκάουτινγκ και κατάφερε να φέρει στο προσκήνιο παίκτες που είναι άγνωστοι στο ελληνικό κοινό. Μάλιστα τον Κουαλιάτα ο Μπότο προσπάθησε να τον φέρει στην Τούμπα και τον Γενάρη, με τον ΠΑΟΚ να προσφέρει 1 εκατομμύριο ευρώ, με τους Ουρουγουανός να αρνούνται την πρόταση, ενώ με τον Νάσμπεργκ υπάρχουν συνομιλίες τουλάχιστον τριών μηνών για να πεισθεί να έρθει στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα ο «Δικέφαλος» έπρεπε να ξεπεράσει σε προσφορά και άλλους μνηστήρες.

 

Φυσικά ο ΠΑΟΚ δεν δείχνει να σταματάει εκεί, μιας και υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως πρόκειται τις επόμενες 15 ημέρες να γίνουν τουλάχιστον δύο μεταγραφές όπου ο Ζοσέ Μπότο έχει δουλέψει αρκετό καιρό. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα έχει κλεισμένους τέσσερις παίκτες πριν καν αρχίσει το μεταγραφικό παζάρι, λύνοντας με αυτόν τον τρόπο τα… χέρια του Λουστέσκου αφού θα τους έχει από την αρχή της προετοιμασίας ετοιμάζοντάς τους όπως θέλει εκείνος ενόψει της νέας χρονιάς.

 

Μπορεί ο μεγάλος στόχος να είναι πλέον το Κύπελλο, όμως στον ΠΑΟΚ ξέρουν ότι αυτό αργεί και πρέπει μέχρι τότε να κρατήσουν ένα καλό επίπεδο για να μπορέσουν να είναι έτοιμοι. Πάντως το ματς με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί δεν θα είναι εύκολο, αφού οι Ελ Καντουρί, Τσιγγάρας, Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια, Ζαμπά και Αογκούστο είναι… στον αέρα λόγω τραυματισμών.

Η εικόνα των «ασπρόμαυρων» το τελευταίο διάστημα στο πρωτάθλημα δεν είναι καλή, με την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια να κάνει την εμφάνισή της. Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς μετρούν επτά σερί ματς χωρίς νίκη, ενώ αν δεν κερδίσουν τους Πειραιώτες θα ισοφαρίσουν το αρνητικό σερί των οκτώ παιχνιδιών από τη σεζόν 2015-2016!

 

Με δεδομένο ότι ο Μπότο θέλει να φέρει παίκτες στην ηλικιακή ομάδα 22-26 με σκοπό να πάρουν την ευκαιρία και να ανεβάσουν επίπεδο τον σύλλογο, στον «δικέφαλο του βορρά» είναι κοντά στο να ανανεώσουν τον Κρέσπο, ο οποίος μαζί με τους Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ, θα προσθέσουν μια μεγάλη εμπειρία και ασφάλεια στο ρόστερ με τους αρκετούς νεαρούς.