ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

28 May, 2023 - 18:58

Categories: 

«Έτοιμος για νέες προκλήσεις και να μείνω στον Ολυμπιακό!»

 

Μόνο η κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό είναι στο μυαλό του Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ μίλησε σε τηλεοπτικό κανάλι της χώρας του, ξεκαθαρίζοντας πως οι συζητήσεις με τους Κινγκς θα γίνουν μετά το τέλος των υποχρεώσεών του.

Παράλληλα, ο MVP της φετινής Ευρωλίγκας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παραμονής του στην ομάδα του Πειραιά χαρακτηρίζοντάς την «σπίτι» του, ενώ μίλησε φυσικά και για τον χαμένο τελικό του Final Four κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Ήμασταν πολύ κοντά στο τρόπαιο της Ευρωλίγκας. Αυτό είναι αθλητισμός, πρέπει να συνεχίσουμε και να παλέψουμε. Αν κοιτάξετε τα τελευταία τρία λεπτά στον τελικό, δεν παίξαμε καλά στην επίθεση, χάσαμε εύκολα καλάθια και αφήσαμε χώρους για να σουτάρουν. Έχουν πολλούς ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες και έτσι χάσαμε το παιχνίδι. Ξέρω ότι το σουτ μου αργά στο παιχνίδι δεν ήταν η καλύτερη επιλογή, αλλά σκέφτηκα ότι μπορούσαμε να κλείσουμε το παιχνίδι. Είχα 29 πόντους και ένιωθα ότι ο Θεός είχε αποφασίσει να γίνω πρωταθλητής Ευρώπης, αλλά όπως φαίνεται δεν ήταν έτσι. Δεν ήξερα για το ρεκόρ του Λάρκιν, δεν με ένοιαζε. Ήθελα μόνο τον τίτλο.

Πίσω από κάθε βραβείο κρύβεται πολλή δουλειά και δύσκολες στιγμές που πρέπει να περάσεις, να κοπιάσεις και να δουλέψεις. Αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Το πιο σημαντικό, η ομάδα τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο, έκανε άλλη μια εμφάνιση στο Final Four και αυτά τα ατομικά βραβεία δεν θα είχαν έρθει χωρίς αυτό. Προπονούμαι το καλοκαίρι, όλη τη χρονιά και προσπαθώ να είμαι 1000% συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνω. Υπάρχει πρόοδος τα τελευταία χρόνια, αλλά θέλω όλο και περισσότερα. Θέλω να εξελίσσομαι πλήρως και να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα. Έχω πολύ δρόμο μπροστά μου. Δεν έχω ζήσει στη Βουλγαρία, παρά μόνο το καλοκαίρι», ήταν τα πρώτα λόγια του Σάσα Βεζένκοφ στον βουλγαρικό τηλεοπτικό σταθμό «ΒΝΤ».

Για να συνεχίσει: «Ξέρω ότι στο Μπότεβγκραντ με σέβονται και έχω αφήσει ένα καλό σημάδι αποτελώντας τουλάχιστον παράδειγμα για τα παιδιά. Εδώ στην Ελλάδα οι φίλαθλοι ζουν με την ομάδα, έχουν άποψη, ξέρουν το παιχνίδι. Υπάρχουν πιο ένθερμοι υποστηρικτές. Η κριτική δεν με ενόχλησε ποτέ, αλλά δεν πρόκειται να κάτσω να σκεφτώ περισσότερο από ανθρώπους που είναι απλώς κακοί. Στο Διαδίκτυο, ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει χωρίς καμία συνέπεια. Αν αυτή η κριτική προέρχεται από κάποιον που καταλαβαίνει το παιχνίδι και από κάποιον που θα με κάνει καλύτερο, τότε τη δέχομαι. Με τα χρόνια έμαθα να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους γύρω μου. Είναι μια ομάδα, αλλά για μένα είναι η οικογένειά μου. Για μένα, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Πρώτα μου λένε την αλήθεια στα μάτια μου, και όλα τα άλλα μένουν για μένα. Δεν κρύβω τα συναισθήματά μου και όταν είμαι χαρούμενος και όταν δεν είμαι».

Για τον τελικό της Ευρωλίγκας: «Ήταν πολύ δύσκολο στον τελικό. Τρελαίνεσαι γιατί ήσουν εκεί. Για δύο λεπτά, βλέπαμε τον εαυτό μας να πηγαίνει στο τρόπαιο, αλλά αυτό είναι το μπάσκετ. Πέρυσι ήταν σχεδόν το ίδιο. Κερδίσαμε το τρίτο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε με καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο και αν δεν το έβαζε ο Κώστας ίσως να μην ήμασταν στο Final Four. Αυτό είναι το μπάσκετ, αυτό είναι η ζωή, κάτι σου δίνει, κάτι σου αφαιρεί».

Για το ενδιαφέρον των Κινγκς: «Αυτή την στιγμή, ενδιαφέρομαι μόνο γίνω πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό. Σίγουρα νιώθω πολύ καλά που οι προπονητές λένε τόσο όμορφα πράγματα για μένα, όλα είναι business και πολλά εξαρτώνται από το πώς και το πότε. Είπαμε και με τους ανθρώπους των Κινγκς ότι θα είναι πιο δίκαιο να ολοκληρωθεί πρώτα η Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα και μετά να δούμε τι θα κάνουμε. Θα δούμε εάν θα γίνει διαπραγμάτευσή ή θα μου κάνουν κατευθείαν πρόταση. Είναι σημαντικό το τι θέλω εγώ και γενικά είναι πολλά πράγματα. Είπαμε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί οπωσδήποτε πρώτα το πρωτάθλημα. Είμαι έτοιμος για νέες προκλήσεις, αλλά επίσης είμαι διατεθειμένος και να μείνω. Η Αθήνα και ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου. Νιώθω υπέροχα εδώ. Μετά από τα πρώτα δύσκολα 2-3 χρόνια, παίζουμε πολύ ωραίο μπάσκετ. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το καλύτερο για το μέλλον μου. Με τους Κινγκς δεν έχουμε μιλήσει ούτε για αριθμούς, ούτε για τίποτα».

Ομάδα: