ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

13 November, 2022 - 18:11

Categories: 

«Διαστημικός» Άρης συνέτριψε με «τεσσάρα» τον ΠΑΣ!

 

 

Ο Άρης βγάζει χαρακτήρα και βρίσκει τον… δρόμο του! Παρότι δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, η ομάδα του Άλαν Πάρντιου είχε ουσία και τον Κουέστα σε μεγάλη ημέρα για να φύγει αλώβητος από τα Γιάννενα, επικρατώντας 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα.

Δεύτερη σερί νίκη και με συνολικό σκορ 9-0 για τους Θεσσαλονικείς που εδραιώνονται στην εξάδα και περιμένουν το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ-Βόλος, ενώ οι Ηπειρώτες που το πάλεψαν αρκετά αλλά ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια γνώρισαν την τρίτη διαδοχική τους ήττα.

Με 4-3-3 παρέταξε τον ΠΑΣ ο Θανάσης Στάικος. Ο Αθανασίου στην εστία, με τους Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε και Πήλιο στην τετράδα της άμυνας. Ο Μπαγκαλιάνης αμυντικός χαφ, με τους Μπιλμπάο, Τζίμα σε ρόλο εσωτερικού μέσου. Οι Παμλίδης, Μορέιρα στα εξτρέμ και ο Μπάλαν στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Άρη ο Άλαν Πάρντιου. Ο Κουέστα στο τέρμα και οι Εμπακατά, Ενκουλού, Φαμπιάνο, Πίρσμαν στην άμυνα. Ετέμπο, Μάνου Γκαρθία στα χαφ, με τους Ματέο Γκαρσία, Καμάτσο, Πάλμα στη μεσοεπιθετική τριάδα και ο Ζερβινιόστην κορυφή της επίθεσης. 

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά για τις δυο ομάδες, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και να υπάρχει εξαιρετικός ρυθμός. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 25ο λεπτό και άνηκε στον Άρη. Ο Πίρσμαν έκανε μια ωραία κάθετη από τα αριστερά, αλλά δεν ήταν κανένας συμπαίκτης του εκεί για να μπει στην πορεία της μπάλας και να σκοράρει.

Στην συνέχεια σειρά είχε ο ΠΑΣ να απειλήσει, όταν στο 34’ ο Σόρια έκανε ένα ωραίο σουτ, αλλά ο Κουέστα έδιωξε με υπερένταση. Στο 44ο λεπτό ο Πήλιος έκανε την σέντρα, αλλά η μπάλα δεν βρήκε κανέναν συμπαίκτη του. Μέχρι το σφύριγμα του διαιτητή δεν άλλαξε κάτι, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0 και να ξεκινάει το δεύτερο μέρος, ακριβώς όπως άρχισε το παιχνίδι.

Με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Άρη να κερδίζει πέναλτι στο 58’, όταν ο Οντουμπάτζο πήρε τις κόντρες, έκανε μια κοφτή ντρίμπλα και έπεσε στην περιοχή μετά από πάτημα του Μπιλμπάο. Ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR, το οποίο τον συμβούλεψε να παραμείνει στην αρχική του απόφαση. Ο Φαμπιάνο στο 60’ έκανε το 1-0 για τους «κίτρινους» εκτελώντας εύστοχα από τα 11 βήματα.

Στην συνέχεια του ματς, ο ΠΑΣ Γιάννινα σφυροκοπούσε την εστία του Άρη, έχοντας τη μια ευκαιρία μετά την άλλη! Στο 70’ κανείς παίκτης του Άρη δεν μπορούσε να διώξει, ο Μορέιρα δεν κατάφερε να σκοράρει εξ επαφής, ενώ ο Φαμπιάνο πρόλαβε και τον Παμλίδη στη μικρή περιοχή. Στο 74ο λεπτό ο Ροσέρο δεν έπιασε το ψαλιδάκι μέσα από την περιοχή, με τον Φαμπιάνο ξανά να αποδεικνύεται σωτήρας για τους φιλοξενούμενους και να διώχνει για ακόμη μια φορά. Ένα λεπτό αργότερα, ο Τζίμας έκανε το σουτ, ο Κουέστα έδιωξε, ο Μπάλαν πήρε το ριμπάουντ από το ύψος του πέναλτι και σούταρε, η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα αλλά κόντραρε στον Φαμπιάνο τελευταία στιγμή και πέρασε κόρνερ.

 

Μετά από αυτό το πεντάλεπτο «φωτιά» για τον ΠΑΣ, όπου δεν κατάφερε να σκοράρει κάποιο γκολ, ο Άρης ανέβασε ρυθμό, κάνοντας το 2-0 στο 79ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Νταμπό πήρε την κεφαλιά, με τον Ενκουλού από κοντά να διπλασιάζει τα τέρματα για την ομάδα του. Στο 81ο λεπτό ο Αθανασίου έκανε αρχικά φοβερή επέμβαση, στη συνέχεια ο Οντουμπάτζο πήρε την κεφαλιά και στην προσπάθειά του ο Εραμούσπε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, γράφοντας το 3-0.

 

 

Ο Άρης ήταν ασταμάτητος, απειλούσε συνεχώς την εστία του Αθανασίου και έψαχνε ακόμη ένα γκολ, το οποίο τελικά ήρθε στο 90+3’. Ο Ματέο Γκαρσία μέσα από την περιοχή έκανε ένα ωραίο πλασέ και διαμόρφωσε το τελικό 4-0! Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με την ομάδα του Άλαν Πάρντιου να παίρνει τη δεύτερη σερί της νίκη και τον ΠΑΣ να μετράει την 3η διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα.